Fa En چهارشنبه 26 دی 1403 ساعت 20 و 29 دقیقه

دو دیگ آلومینیوم جنوب روشن شد

دو دیگ آلومینیوم جنوب روشن شد

باشگاه آلومینیوم: رئیس هیات مدیره آلومینیوم جنوب گفت: آلومینیوم جنوب با کمی تاخیر نسبت به برنامه در آستانه بهره‌برداری است.

یکشنبه 24 آذر 1398 ساعت 21:26

به گزارش باشگاه آلومینیوم به نقل از صمت، اکبر ترکان، رئیس هیات مدیره آلومینیوم جنوب از آخرین مراحل پیشرفت فیزیکی پروژه آلومینیوم جنوب سخن گفت و افزود: در هفته جاری (منتهی به ۲۱ آذر) در مرحله نخست ابتدا ۲ دیگ، سپس۱۰ دیگ و بعد از آن ۴۰ دیگ تا ۸۶ دیگ در سالن شماره یک را روشن می‌کنیم و بعد از آن سالن‌های شماره ۲ و ۳ که آنها نیز هر کدام ۸۶ دیگ دارند به بهره‌برداری می‌رسند. جمع دیگ‌های ۳ سالن به ۲۵۸ دیگ خواهد رسید تا فاز نخست بهره‌برداری از آلومینیوم جنوب به ظرفیت ۳۰۰ هزار تن کامل شود.

رئیس هیات مدیره آلومینیوم جنوب با اشاره به تولید واحدهای آلومینیوم جنوب کشور گفت: درحال‌حاضر ظرفیت تولید المهدی فاز یک ۱۱۰ هزار تن، هرمزآل (فاز دو المهدی) ۱۴۰هزار تن، ایرالکو ۱۰۰هزار تن و جاجرم ۴۰ هزار تن شمش آلومینیوم است که با بهره‌برداری از فاز نخست آلومینیوم جنوب کل تولید آلومینیوم کشور به حدود ۸۰۰ هزار تن خواهد رسید.

ترکان در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: آلومینیوم یک صنعت مفید برای کشور به‌شمار می‌رود، به این دلیل که ایران دارای انرژی ارزانی است و می‌تواند آن را با ارزش افزوده بسیار خوبی صادر کند؛ تولید هر کیلو آلومینیوم افزون بر ۱۳.۵ کیلووات ساعت برق مصرف می‌کند و برق باتوجه به اینکه نیمی از نرخ تمام شده آلومینیوم است به‌واسطه گاز موجود ارزان ایران به‌صرفه تولید می‌شود. گفتنی است نرخ برق صنایع به ازای هر کیلووات ساعت ۷۰ تومان است.

وی افزود: نرخ هر کیلووات ساعت برق در اروپا دم در کارخانه ۱۵ سنت است که برای مصرف‌کننده تا ۲۲ سنت هم تمام می‌شود. اکنون با احتساب هر سنت ۱۳۰ تومان حساب کنید چقدر با نرخ برق صنایع ما تفاوت دارد.

رئیس هیات مدیره آلومینیوم جنوب در ادامه به برنامه‌های توسعه‌ای این شرکت اشاره و تاکید کرد: برنامه توسعه‌ای این شرکت تولید یک میلیون تن آلومینیوم در سال است که در ۲ فاز دیگر محقق خواهد شد. در کنار آن یک بندر اختصاصی مواد معدنی به نام بندر پارسیان ازسوی ایمیدرو در دست ساخت است که اسکله ۵ آن به آلومینیوم جنوب اختصاص دارد و از زمان مدیریت آقای دکتر کرباسیان در ایمیدرو آغاز شد و در زمان مدیریت آقای غریب‌پور به خوبی ادامه یافته است. جا دارد در اینجا از زحمات آقای غریب‌پور و حمایت‌های ایشان تشکر کنم زیرا برای این پروژه که برای مدتی دچار وقفه شده بود ۲۰۰ میلیارد تومان از بانک تسهیلات گرفت و به سازنده بندر پارسیان که قرارگاه خاتم‌الانبیا است داد تا ساخت این بندر سرعت گیرد. این بندر در گام نخست به واردات پودر آلومینا اختصاص خواهد یافت اما برای سایر فلزات نیز دارای اسکله‌هایی است که در برنامه‌های توسعه‌ای بعدی این بندر باید تکمیل شود. رئیس هیات مدیره آلومینیوم جنوب درباره دلایل تاخیر چندباره در افتتاح آلومینیوم جنوب گفت: دلایل مختلفی بر این امر مترتب است که نخستین آن به تاخیر چینی‌ها در اجرای این پروژه بازمی‌گردد. آنها نتوانستند در زمان مقرر ال‌سی‌شان را باز کنند و تحریم‌ها آغاز شد، با این حال ما پول را به حساب آنها ریخته‌ایم و فقط به‌دلیل مشکلات نقل و انتقال پول نمی‌توانند آن را برداشت کنند اما دارند کارشان را انجام می‌دهند.

ترکان ادامه داد: البته دلایل دیگری هم بود؛ ازجمله مشکلات گمرکات کشور که اعلام کردند رایانه‌های ما بندر پارسیان را شناسایی نمی‌کنند و نمی‌توانند اجازه ترخیص تجهیزات مورد نیاز شرکت را بدهند. در این راستا ۳ ماه معطل ثبت بندر پارسیان در فایل مبادی ورودی گمرک شدیم تا تجهیزات ترخیص و از کشتی تخلیه شد.

وی درباره تامین مواد اولیه آلومینیوم جنوب گفت: ما بخش عمده‌ای از پودر آلومینای مورد نیاز خود را وارد می‌کنیم و مقداری هم از جاجرم خریداری کردیم اما در منطقه ویژه لامرد پروژه تولید پودر آلومینا ازسوی ایمیدرو در دست مطالعه و اقدام و قرار است با بوکسیت وارداتی از گینه، پودر آلومینا به ظرفیت یک میلیون تن تولید شود. از آنجا که هر کیلو شمش آلومینیوم به ۲ کیلو پودر آلومینا نیاز دارد نیاز واحدهای آلومینیومی کشور به این ماده ۱.۵ میلیون تن است.

ترکان ادامه داد: تولید پودر آلومینا بسیار سودآور است؛ چنانکه هر کیلو بوکسیت که ماده اولیه پودر آلومینا است ۳۰ دلار نرخ دارد اما هر تن پودر آلومینا ۴۰۰ دلار ارزش دارد. اگر هر ۲.۵ تن بوکسیت یک میلیون تن پودر آلومینا بدهد نرخ تمام شده پودر آلومینا ۷۵ دلار می‌شود، در حالی که ۴۰۰ دلار ارزش دارد. برای اینکه تولید آلومینیوم ایران در قیاس با رقیبان جهانی‌اش ارزان‌تر تمام شود نیازمند این هستیم که پودر آلومینا را وارد نکنیم بلکه خودمان در داخل آن را تولید کنیم. از آنجا که برای ساخت آلومینیوم جنوب یک میلیارد دلار برابر با ۸۵درصد سرمایه‌گذاری انجام شده در این پروژه استقراض و فاینانس و تنها ۱۵ درصد آن از محل درآمدهای داخلی کشور است و باید پس بدهیم باید سود خوبی هم داشته باشیم. ترکان اظهار کرد: ایمیدرو و شرکت سرمایه‌گذاری غدیر هر دو به‌خوبی در این پروژه همراهی کردند. وی درباره نقش مدیریت مدیرعامل فعلی در روند اجرای این پروژه گفت: زحمات زیادی در دوره مدیریت قبلی و فعلی این مجموعه کشیده شده و مدیریت فعلی آلومینیوم جنوب از ابتدا با این پروژه همراهی کردند و تنها در یک مقطع به مجلس شورای اسلامی رفتند و دوباره به این شرکت بازگشتند و از ابتدا نیز با مدیریت قبلی و عضو هیات رئیسه فعلی این شرکت همراهی و همکاری داشته‌اند.

 

تعداد بازدید : 1394

ثبت نظر

ارسال