باشگاه آلومینیوم: آلومینیوم باید مانند سایر محصولات از جمله فولاد و مس به منظور تامین نیاز تولیدکنندگان، به طور مستمر در بورس کالا عرضه شود تا به این ترتیب شاهد تعادل قیمتها و روند مناسب تولید در بخش پایین دستی این صنعت باشیم.این در شرایطی است که تنها ایرالکو و هرمز جنوب عرضه مستمر در بورس دارند و این سبب میشود انحصار در عرضه و تزریق قطره چکانی در بازار، مانور در قیمت گذاری مواد اولیه را در راستای بالا نگه داشتن قیمتها، بیشتر کند.
به گزارش باشگاه آلومینیوم به نقل از معدننامه، وقتی تولیدکنندهای مانند المهدی و هرمزال که از نیروی کار و انرژی داخلی استفاده میکند اما بهواسطه قرار داشتن در منطقه ویژه خود را محق صادرات میبیند و تولیدکننده داخلی در خوراک تولید خود میماند و در آستانه برشکستگی قرار میگیرد، دولت باید دنبال راه چاره باشد تا رفع نیاز داخل را هم در اولویتها در نظر داشته باشند. در صورتى که عرضه آلومینیوم در بورس کالا در سطح وسیع تری ادامه پیدا کند به طور حتم قیمتها به سمت تعادل پیش خواهند رفت همانطور که هم اکنون قیمت بسیاری از محصولات به دلیل عرضههای مناسب و کشف قیمتها براساس عرضه و تقاضا در مسیر تعادل فرار گرفته است. عرضه محصولات و کشف قیمتهای واقعی، برای تولیدکنندگان بالادستی و پایین دستی مزیت بزرگی است، زیرا نرخها براساس مولفههای واقعی اقتصاد کشف میشود و چرخ تولید نیز با سرعت مطلوبی به حرکت در میآید. در مورد آلومینیوم هم اگر قیمتها واقعی شوند مشکل کمبود مواد اولیه رفع خواهد شد و بالطبع تولید این محصول افزایش مییابد.
یوسف حبیبی، مدیرعامل صنایع پروفیل و آلومینیوم حبیبی در خصوص کمبود مواد اولیه و در نهایت کاهش تولید آلومینیوم عنوان کرد: در ماههای اخیر با توجه به جهش قیمت ارز یک مابهالتفاوت بالایی در بازار آزاد نسبت به بورس برای تامین مواد اولیه داشتیم و این رانت خیلی سنگین بود به طوری که قیمت عرضه در بورس 20 هزار تومان و قیمت بازار آزاد حدود ۳۰ هزار تومان است. این سبب میشود قیمت تمام شده برای محصول نهایی در بازار قابل رقابت نباشد.
وی در خصوص کمبود مواد اولیه به این موضوع اشاره کرد: در حوزه صادرات، شرکتها بخشی از محصولاتشان را صادر میکنند علیرغم اینکه ما در بازار داخلی به این محصول نیاز داریم .این عدم توجه به نیاز مواد اولیه در داخل موجب شده که شرکتهای آلومینیومی زیادی در سطح کشور تعطیل شوند و نتوانند مواد اولیه مورد نیاز خود را تأمین کنند قطعا نباید اجازه داد مواد اولیه مورد نیاز صنایع داخلی صادر شود.
حبیبی افزود: ما با مشکل کمبود حجم نقدینگی هم مواجه هستیم. قیمت مواد اولیه بالاست و امکان پرداخت اعتباری هم وجود ندارد. بعلاوه اینکه شرکتهای کابل سازی و خودرویی هم که طرف حساب ما هستند هنگام سفارش پرداختی ندارند و در پروسه پرداختی آنها بیثباتی قیمت مواد اولیه سبب میشود ، مابهالتفاوت قیمت فروش محصول ما و خرید مواد اولیه تامین نشود و در نهایت بوجه ای برای خرید بعدی نباشد. همین مسائل سبب شده کارخانههای آلومینیومی در معرض تعطیلی و در خوش بینانه ترین حالت تعدیل نیرو قرار بگیرد.
نویسنده: شیوا نیک وظیفه
ثبت نظر