باشگاه آلومینیوم: رئیس هیئت مدیره شرکت سیمکو اظهار امیدواری کرد در راستای پاسخ به نیاز فزاینده بازار و ارتقای توان تولید ملی، بزرگترین خط تولید مفتول آلومینیومی کشور را با همکاری شرکتهای اروپایی و بهرهگیری از مدرنترین ماشینآلات دنیا در شهر صنعتی سپیدرود رشت راهاندازی کنند که این طرح، گامی اساسی در مسیر توسعه ظرفیت تولید و تخصصگرایی در صنعت کابلسازی کشور خواهد بود.
به گزارش باشگاه آلومینیوم، صنعت سیم وکابل درکشور، دارای پیشینهای بیش از نیم قرن است. در سال ۱۳۷۵ کارخانه کابلسازی سیمکو رشت، با راهاندازی خط فشار قوی خود، تولید کابلهای فشار قوی را شروع و اولین کارخانهای بود که موفق به تولید کابلهای فشار قوی با ولتاژ ۶۳ k.V در ایران شد. در این رابطه با مهندس ابراهیم کابوس شاکری رئیس هیات مدیره شرکت «سیمکو» گفتگو کردیم؛ مهندس «شاکری» که از دهه ۹۰ عهدهدار بخش اعظمی از سهام شرکت «سیمکو» شد تلاش کرد تا این شرکت با تکیه بر دستاوردهای پیشرفته علم و تکنولوژی صنعت برق، بهعنوان یکی از مهمترینترین نامهای تجاری صنعت کابل در سطح کشورهای منطقه مطرح باشد. اکنون «سیمکو» با عبور از نیم قرن سابقه به پشتوانه اعتماد بازار از تولیدات با کیفیت و استراتژیک برای تامین نیاز صنعت برق کشور، مجددا به بالاترین ظرفیت تولید خود بازگردد. قطعا با تلاش مدیران ارشد و آگاه به صنعت برق کشور و درایت مدیران آن که نگاهی هوشمندانه به تحولات صنعت برق کشور دارد و خود در حوزه فرایند تولید کامپند بازدارنده شعله بدون هالوژن با خاصیت مقاومت در برابر روغن، فرایند تولید کامپاند نیمه هادی شبکهای شده و عایق کابلهای فشار متوسط و قوی دارای ثبت اختراع است.
در ابتدا نگاهی به تاریخچه این شرکت از زبان شما داشته باشیم.
سیمکو درسال ۱۳۴۷در تهران تأسیس شد و فعالیت خود را با تولید سیم و کابلهای فشار ضعیف آغاز کرد.در سال۱۳۵۴ به رشت منتقل و به بهرهبرداری رسید. از اواخر دهه ۷۰، با توسعه زیرساختهای کشور، دامنه محصولات گسترش یافت. در سال ۱۳۷۶ نسبت به تولید کابل ۲۰ کیلوولت اقدام و در سالهای ۱۳۷۷ و ۱۳۸۱و۱۳۹۱ به ترتیب کابلهای ۶۳ و ۱۳۲و ۲۳۰ کیلوولت برای اولین بار در ایران تولید شد و وابستگی به واردات را کاهش داد
کلیه محصولات شرکت مطابق استانداردهای ملی و بینالمللی تولید میشود.
از زمان ورود جنابعالی، شرکت به لحاظ کمیت و با حفظ کیفیت همیشگی و حتی با تمرکز بر استانداردهای جهانی، رشد و توسعه قابل توجهی را تجربه کرده است؛ این رشد و توسعه با تمرکز بر چه اهداف و برنامههایی محقق شده است؟
بنده در اسفندماه سال ۱۳۹۵ سهام شرکت «سیمکو» را خریداری نمودم. در آن زمان، شرکت زیانده بوده و تولیدات آن به طور قابل توجهی محدود شده بود. پیش از ورود اینجانب، برند سیمکو به دلیل تولید محصولات مطابق با استانداردهای جهانی، از جایگاه شناختهشدهای برخوردار بود، اما به دلیل تمرکز بر بازارهای خاص وعدم توجه به بازارهای جدید، با مشکلاتی مواجه شده بود. هدف اصلی اینجانب، افزایش ظرفیت تولید همراه با حفظ و ارتقای کیفیت محصولات، همراستا با استانداردهای جهانی بود. به همین منظور، برنامههای مشخصی تدوین و اجرا گردید: نخست، تغییر ساختار مدیریتی و نوسازی ماشینآلات به منظور بهبود بهرهوری و بهروزرسانی فرآیندهای تولید؛ دوم، توسعه بازار هدف و توسعه سبد محصولات به منظور پاسخگویی به نیازهای متنوع مشتریان و تقویت جایگاه شرکت در بازار؛ سوم، حرکت به سمت تکمیل زنجیره تولید به منظور کاهش وابستگی به منابع خارجی و تقویت خودکفایی صنعتی، در نتیجه این برنامهها غیر از اینکه شرکت از زیانده بودن خارج شد و لذا نسبت به ایجاد طرحهای توسعهای نیز اقداماتی انجام داد و مهمتر ایجاد اشتغال در شرکت «سیمکو» به تنهایی از سال ۹۵ تا کنون ۲برابر شده است.
شرکت سیمکو هم اکنون با چه تنوعی از تولیدات روبرو است و این محصولات و تولیدات برای مصارف چه بخشهایی کاربرد دارد؟
شرکت سیمکو در حال حاضر بیش از ۱۲۰۰ نوع محصول در حوزه سیم و کابل تولید کند.
این محصولات شامل کابلهای قدرت فشار ضعیف، متوسط، قوی و فوق فشار قوی تا سطح ولتاژ ۴۰۰ کیلوولت، کابلهای خودنگهدار فشار ضعیف و متوسط، کابلهای کنترل و سیگنال، کابلهای تخت برای مصارف خاص، سیم و کابلهای افشان، کابلهای مخابراتی و کابلهای کواکسیال میباشد. این محصولات در بخشهای متعددی از جمله شهرکها و مجتمعهای مسکونی و صنعتی، نیروگاهها، کارخانجات، صنایع نفت و گاز، پتروشیمی، شرکتهای برق منطقهای و توزیع نیروی برق، مجتمعهای فولاد، نیروگاههای آبی و گازی، و صنایع سیمان مورد استفاده قرار میگیرد. هدف شرکت، تأمین نیازهای این بخشها با رعایت بالاترین استانداردهای جهانی است.
همانطور که اشاره داشتید سیمکو در تولید به چه سطحی به لحاظ اسمی و واقعی رسید و چه سهمی از بازار سیم و کابل کشور در اختیار این شرکت معظم قرار دارد؟
ظرفیت اسمی تولید سیمکو در حال حاضر ۱۰۲ هزار و ۵۰۰ تن در سال است. با این حال، به دلیل محدودیتهای ناشی از سرمایه در گردش و چالشهای مرتبط با شرکت «گیل راد»، ظرفیت واقعی تولید شرکت کمتر از این میزان میباشد. «سیمکو» در زمینه تولید انواع سیم و کابل، علی الخصوص کابلهای فشار قوی و فوق فشار قوی فعالیت دارد. با توجه به تنوع گسترده محصولات در این صنعت و تفاوت در نیازهای مصرفکنندگان، سهم بازار در هر حوزه متغیر است. با این وجود، به واسطه سابقه ۵۰ساله سیمکو، تنوع محصولات و مشارکت در پروژههای ملی، شرکت موفق شده است ۶۰درصد از بازار کابلهای فشار قوی و فوق فشار قوی را در اختیار داشته باشد و هدف شرکت، رفع موانع موجود و بازگشت به سطح مطلوب تولید است.
شرکت سیمکو در سالهای اخیر به دنبال اهداف و برنامههای توسعهای بوده است؛ این اهداف برای توسعه چه بخشهایی ترسیم شده بود؟
اخیراً طرح توسعه شرکت با ایجاد سالن در شهرک صنعتی سپیدرود در حال تکمیل است؛ این سایت آیا بخشی از طرح توسعه خواهد بود یا زنجیرهای از تولیدات است؟
در سالهای اخیر، شرکت سیمکو اهدافی را برای توسعه در چند حوزه کلیدی ترسیم کرده بود: نخست شرکت سیمکو پلیمر، به عنوان یکی از زیرمجموعههای شرکت سیمکو، درسال ۱۳۹۸به صورت یک شرکت دانشبنیان نوع یک در شهرک صنعتی حاج قاسم سلیمانی (شهریار) تهران تأسیس شد. این شرکت با هدف تولید کامپاندهای پلیمری، بهویژه مواد روکش کابلهای ضدآتش و عایقهای فشار متوسط و قوی، فعالیت خود را آغاز نمود و برای اولین بار در ایران موفق به تولید این محصولات شد، کلیه ماشینآلات این مجموعه از در اوج تحریم از کشورهای اروپایی، خریداری شد تا تولید با بالاترین استانداردهای جهانی انجام پذیرد. در راستای ارتقای کیفیت و خودکفایی، این شرکت با انتقال تکنولوژی به کشور و استفاده از متخصصین اروپایی، به منظور تولید مواد روکش کابلهای ضدآتش و عایقهای کابلهای فشار قوی و امکان تولید محصولاتی با کیفیت رقابتی در سطح جهانی را فراهم آوردیم.این انتقال دانش فنی، نتیجه برنامهریزی دقیق و مطالعات گستردهای بود که توسط همکارانمان در شرکت سیمکو صورت پذیرفت و به تقویت توانمندیهای داخلی منجر شد. نکته قابل توجه دیگر، تأمین مواد اولیه این محصولات است. که۹۶درصد از مواد اولیه مورد نیاز برای تولید کامپاندهای پلیمری سیمکو پلیمر، از جمله انواع پلیاتیلن و بعضی از افزودنیهای خاص، در داخل کشور تولید میشود.این انتقال دانش فنی، نتیجه برنامهریزی دقیق و مطالعات گستردهای بود که توسط همکارانمان در شرکت سیمکو صورت پذیرفت و به تقویت توانمندیهای داخلی منجر شد.
همچنین تأمین مواد اولیه این محصولات است. که۹۶ درصد از مواد اولیه موردنیاز برای تولید کامپاندهای پلیمری سیمکو پلیمر، ازجمله انواع پلیاتیلن و بعضی از افزودنیهای خاص، در داخل کشور تولید میشود.این امر به دلیل وجود منابع غنی گاز در ایران و فعالیت شرکتهای متعدد داخلی صنایع پتروشیمی در این حوزه امکانپذیر شد. پیش از این، تولیدکنندگان خارجی این مواد اولیه را از ایران خریداری کرده و پس از فرآوری، با قیمتی بالاتر و تحت تأثیر تحریمها با مشکلات فراوان و با واسطه به فروش میرساندند، سیمکو پلیمر با بهرهگیری از این ظرفیت داخلی، موفق شد زنجیره تأمین خود را بومیسازی کند و وابستگی به واردات را به حداقل برساند.این اقدام نه تنها هزینههای تولید را کاهش داد، بلکه در شرایط تحریم، پایداری تولید را تضمین نمود و از خروج ارز از کشور جلوگیری کرد. این شرکت با تکیه بر تجربه تحقیقاتی، واحدهای تحقیق و توسعه و آزمایشگاههای مجهز و همچنین استفاده از نیروهای متخصص، توانسته است گامی مهم در جهت خودکفایی صنعتی کشور بردارد. دوم، گسترش ظرفیت تولید از طریق افزودن خطوط جدید و نوسازی تجهیزات؛ سوم، در شهر صنعتی سپیدرود رشت از سال ۱۳۹۹، عملیات ساختمانی جهت احداث سالنهایی به مساحت ۱۴هزار متر مربع در این سایت آغاز گردید که با هدف راهاندازی خط تولید مفتول آلومینیوم و کابلهای تخصصی آلومینیومی طراحی شده است. برای اجرای این طرح، با شرکتهای اروپایی به منظور خرید ماشینآلات روز دنیا مذاکراتی صورت گرفته که ازجمله آنها، خرید بزرگترین خط تولید مفتول آلومینیوم در کشور بود. این طرح با توجه به دلیل مصارف بالای این نوع کابلها و همچنین نیاز روزافزون به کابلهای آلومینیومی برنامهریزی و اجرا شد.
این سایت بخشی از طرح توسعه شرکت محسوب میشود و در عین حال، به تکمیل زنجیره تولید از مواد اولیه تا محصول نهایی کمک خواهد کرد. متأسفانه، به دلیلعدم همکاری بانک عامل در ارائه تسهیلات، خرید ماشینآلات و تجهیزات لازم هنوز محقق نشده، اما تلاش برای تکمیل این پروژه ادامه دارد. امیدواریم در سالی که مقام معظم رهبری آن را سال «سرمایهگذاری در تولید» نامگذاری کردهاند، این طرح توسعه به سرانجام برسد.
سیمکو، علاوه بر تأمین بازار داخل، آیا اهدافی برای بازارهای صادراتی هم متصور است؟
بله، «سیمکو» همواره نگاهی به بازارهای صادراتی داشته است. در گذشته، این شرکت به دلیل کیفیت بالای محصولات خود در پروژههای منطقهای شناخته شده بود و در حال حاضر نیز برنامههایی برای توسعه صادرات در دست اقدام است. با تولید کابلهای تخصصی و محصولات دانشبنیان، امکان حضور موفق در بازارهای کشورهای همسایه، از جمله عراق، افغانستان و کشورهای حوزه خلیج فارس، وجود دارد.
با توجه به اینکه شرکت در روزهای اوج خود به سر میبرد و محصولات آن مورد استقبال بازار مصرف بود، چه عاملی موجب توقف فعالیت شرکت شد؟
بله، شرکت سیمکو با توجه به کیفیت محصولات از نظر تولید و استقبال بازار در شرایط بسیار مطلوبی قرار دارد، اما بروز برخی مسائل و مشکلات شرکت گیل راد در سال ۱۴۰۲ منجر به کاهش نسبی فعالیتهای شرکت سیمکو شد. این مسائل به صورت زنجیرهوار بر سرمایه در گردش شرکت تأثیر گذاشت و شرکت سیمکو را که در مسیر پیشرفت قرار داشت، محدود کرد که البته امیدواریم با کمک دستگاه محترم قضایی و دستگاههای نظارتی اموال خارج شده از شرکت گیل راد شمال برگردانده شود.
اگر نیاز به اطلاعات بیشتر در خصوص موضوعات مرتبط با شرکت گیل راد دارید، پیشنهاد میشود با مدیرعامل جدید این شرکت مصاحبهای صورت گیرد.
سیمکو، علاوه بر تأمین بازار داخل، آیا اهدافی برای بازارهای صادراتی هم متصور است؟
بله، شرکت «سیمکو» همواره نگاهی به بازارهای صادراتی داشته است. در گذشته، این شرکت به دلیل کیفیت بالای محصولات خود در پروژههای منطقهای شناخته شده بود و در حال حاضر نیز برنامههایی برای توسعه صادرات در دست اقدام است. با تولید کابلهای تخصصی و محصولات دانشبنیان، امکان حضور موفق در بازارهای کشورهای همسایه، از جمله عراق، افغانستان و کشورهای حوزه خلیج فارس، وجود دارد.
با توجه به اراده و عزم موجود در بین اعضای هیئت و نگاه مثبت مقام عالی استان در سال تولید برای سرمایهگذاری، آیا به زودی شاهد بازگشت سیمکو به روزهای اوج نیمقرن خود خواهیم بود؟
اینجانب و اعضای هیئت مدیره با عزمی راسخ در صدد بازگرداندن شرکت به جایگاه پیشین خود هستیم. این اراده، همراه با تجربه ۵۰ساله شرکت، پشتوانه محکمی برای تحقق این هدف محسوب میشود. حمایت و نگاه مثبت مقامات استانی نیز عاملی انگیزه بخش است. به یاری پروردگار متعال و حمایت دستگاه محترم قضایی و کلیه دستگاههای نظارتی جهت احقاق حقوق شرکت گیل راد شمال جهت بازگرداندن ۵۱ میلیون دلار از ارزهای حاصل از صادرات شرکت به کشور که در صورت تحقق حمایتهای لازم، کلیه مشکلات مرتفع خواهد شد و امکان بازگشت سریع به شرایط مطلوب برای شرکتهای گیل راد شمال و شرکت سیمکو وجود دارد.
شما در صدر به توسعه در سیمکو اشاره داشتید، در صورت ایجاد طرحهای توسعه، میزان اشتغال و کارآفرینی شرکت سیمکو به چه سطحی خواهد رسید؟
در صورت اجرای کامل طرحهای توسعه شرکت سیمکو، پیشبینی میشود که حداقل ۳۰۰نفر به خانواده فعلی شرکت افزوده شود. این افزایش، با توجه به تکمیل طرحهای نیمهتمام و تقویت ظرفیت تولید، فرصتهای شغلی قابل توجهی ایجاد خواهد کرد و به توسعه کارآفرینی در استان گیلان کمک مینماید. این موضوع از اولویتهای اصلی بنده و مدیرعامل شرکت جناب آقای مهندس دبیریان به شمار میرودبا توجه به منویات مقام معظم رهبری در سال جاری تحت عنوان «سرمایهگذاری برای تولید»، جنابعالی به عنوان کارآفرین در عرصه صنعت، چه چشماندازی را برای تحقق این شعار در نظر دارید؟ بنده شدیدا به شعار سال ۱۴۰۴ که توسط مقام معظم رهبری نامگذاری گردیده : «سرمایهگذاری برای تولید»، اعتقاد راسخ دارم. با تقویت تولید و خودکفایی کشور از طریق سرمایهگذاری در تولید میتوان کلیه تحریمها را بیاثر کرد. برنامههای ما در شرکت سیمکو: نخست، تکمیل طرحهای نیمهتمام، مانند سایت سپیدرود و سایت فعلی سیمکو؛ دوم، افزایش ظرفیت تولید با تمرکز بر محصولات دانشبنیان که هم نیاز بازار داخلی را تأمین کند و هم صادرات داشته باشیم. اعتقاد بنده به توسعه کشور از طریق تولید و اشتغال میباشد، هدف ما در سیمکو این است که شرکت سیمکو نه تنها به جایگاه واقعی خود در منطقه بازگردد، بلکه به الگویی برای سرمایهگذاری در تولید تبدیل شود و سهم کوچکی در بهبود اقتصاد داشته باشد. سپاس از وقتی که گذاشتید؟ برای همه کسانی که برای عزت و سربلندی صنعت کشور تلاش میکنند آرزوی توفیق دارم و امیدوارم سیمکو، صنعتی از گیلان در شاهرگهای صنعت و روشنایی کشور سهم بیبدیل خود را ایفا نماید.
منبع:فارس نیوز
ثبت نظر