نقدینگی سرگردان عطش ارزی را دامن زده/سیاست‌ها متناقض‌اند

"> نقدینگی سرگردان عطش ارزی را دامن زده/سیاست‌ها متناقض‌اند

"> نقدینگی سرگردان عطش ارزی را دامن زده/سیاست‌ها متناقض‌اند

"> نقدینگی سرگردان عطش ارزی را دامن زده/سیاست‌ها متناقض‌اند

">

کنترل بازار ارز با سیاست‌هائی که جواب نمی‌دهد

1390/08/22

نقدینگی سرگردان عطش ارزی را دامن زده/سیاست‌ها متناقض‌اند

کنترل بازار ارز با سیاست‌هائی که جواب نمی‌دهد

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اینکه عدم مدیریت نقدینگی باعث تشدید عطش ارزی بازار شده از اتخاذ سیاست‌های متناقض توسط بانک مرکزی انتقاد کرد.

 با بیان اینکه درحال حاضر ارزش دلار در فضای بین‌المللی به شدت تضعیف شده اظهار داشت: در کشور ما این روند به دلیل پدیده"تورم انتظاری" معکوس شده است.

وی افزود: این مشکل باید از طریق فرهنگی حل شود نه صرفاً اقتصادی و همواره نباید مسائل اقتصادی را صرفا از نگاه اقتصادی دید.

عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس تصریح کرد: قیمت کاذب ارز با توجه به کاهش ارزش دلار باید در کشور ما کمتر از 1050 تومان باشد و این افزایش قیمت ناشی از فقدان فرهنگ سازی برای مردم است.

در حال حاضر تحریم‌ها و حاشیه‌های داخلی کشور  موجب افزایش قیمت ارز در داخل شده نه مسائل اقتصادی و ما به عنوان کارشناس اقتصادی گله خود را از کارشناسان امور فرهنگی اجتماعی داریم که چرا اذهان عمومی را در مورد مسائل از این دست آماده نمی‌کنند.

وی گفت: این‌ها بازی‌های کاذب بین‌المللی است که منابع ارزی کشور را به تاراج می‌برد و از مردم درخواست می‌کنیم که این کار را نکنند.

* اظهارنظرهای متناقض رئیس کل بانک مرکزی

این نماینده مجلس ادامه داد: دلیل دیگر این است که در بیان مسئولان علی‌الخصوص رئیس بانک مرکزی هر دو ماه یک بیان دیده می‌شود و یک استراتژی معین از بانک مرکزی دیده نمی‌شود.

نورا خاطر نشان کرد: اگر صحبت‌های دو ماه اخیر رئیس کل بانک مرکزی را کنار هم بگذاریم می‌بینیم که این صحبت‌ها در تعارض با هم است و این تعارض موجب ملتهب شدن اقتصاد کشور می‌شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: رئیس بانک مرکزی یک روز می‌گوید بازار را تک نرخی می‌کنیم الان بازار آزاد چند نرخی و بازار رسمی نیز چند نرخی است و این تزلزل در مسائل اقتصادی و تصمیم گیری‌های کلان تاثیر بسیار بدی بر بازار ارز می‌گذارد.

وی گفت: رئیس کل بانک مرکزی باید کمترین اظهار نظر را داشته باشد چون صحبت او سند رسمی برای هر تحول اقتصادی است، اما در کشور ما رئیس بانک مرکزی خودش گاهی سخنگو است.

* افزایش نقدینگی بلای جان اقتصاد

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت:‌ یک تئوری وجود دارد که اگر برای بازار نقدینگی کشور فضا سازی نشود، این نقدینگی به سمتی می‌رود که ارزش بین‌المللی خود را حفظ کند و آن هم تنها از طریق ارز و سکه امکان پذیر است.

نورا افزود: رکودی که الان در کشور وجود دارد موجب شده تا نقدینگی به سمت ارز و سکه برود.

وی گفت: رکود اقتصادی تنها مختص کشور ما نیست و تمام دنیا به جز چین و آسیای شرقی را در برگرفته و به همین دلیل نباید کشور ما تا این حد متاثر می‌شد.

* ارزش پول با خرید ارز حفظ نمی‌شود

این نماینده مجلس تصریح کرد: عده‌ای تصور می‌کنند چون بازار کشور راکد است و بانک‌ها نمی‌توانند ارزش پول را حفظ کنند، می‌توانند با خرید ارز این کار را انجام دهند که این تصور کاملاً‌ اشتباه است.

وی افزود: ممکن است ارزش ریالی پول با خرید ارز حفظ شود اما ارزش بین‌المللی آن حفظ نخواهد شد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: پیشنهادی به دولت دادم که قدرت خرید مردم را حفظ کنید تا سرمایه‌شان را از بانک برندارند.

وی در تشریح این پیشنهاد گفت: حفظ قدرت خرید مردم در بانک یعنی بانک ریال را از مردم بگیرد و هرگاه که مشتری خواست، معادل قیمت ارز را به صورت ریالی به آنها بدهیم تا خیال مردم  از بابت تغییرات قیمت ارز راحت شود.

نورا خاطر نشان کرد: بزرگترین خدمت اقتصادی را کشورهایی مثل ما به آمریکا می‌کنند، زیرا با این کار نقدینگی را از آنجا خارج کرده‌، تورم آن را کاهش داده و اعتبار او را در فضای بین‌المللی افزایش داده‌ایم.

وی گفت: در واقع ما الان میلیاردها دلار اسکناس آمریکا را در کشور نگهداری می‌کنیم که این اقدام باهیچ قاعده اقتصادی سازگار نیست.

این کارشناس اقتصادی راهکار دیگر تعدیل بازار ارز را تقسیم پول کشور بین ارزهای معتبر دنیا دانست وادامه داد: البته این کار به طور ناقص انجام شده است.

عضو کمیسیون برنامه وبودجه مجلس اظهار داشت: تمام مشکلاتی که داریم از افزایش نقدینگی است و چون ما  ارز را از خارج تحصیل و آن را به ریال تبدیل می‌کنیم پایه پولی تقویت می‌شود و همچنین دولت به بانک مرکزی ارز می‌فروشد که این کار نیز نقدینگی را افزایش می‌دهد.

نورا تصریح کرد: اگر مجلس و دولت به یک تفاهم و استراتژی معین می‌رسید که چه زمانی نقدینگی افزایش پیدا کند بسیار مناسب بود.

وی افزود:‌ در تمام دنیا افزایش نقدینگی همراه با افزایش تولید صورت می‌گیرد نه اینکه با پشتوانه ارز و تبدیل آن به ریال انجام شود چون در این صورت به دلیل اینکه تولیدی صورت نگرفته نقدینگی سرگردان می‌شود.

این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: بسیاری از کشورهای دنیا که  ارز ندارند پولشان را تبدیل به کارخانه‌ می‌کنند که این کار نیز تولید ثروت می‌کند.

 

خیز سپهر صادرات برای توسعه زنجیره ارزش آلومینیوم
خیز سپهر صادرات برای توسعه زنجیره ارزش آلومینیوم

باشگاه آلومینیوم: مجتبی حمیدیان، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری سپهر صادرات، در حاشیه بازدید از مجتمع صنایع آلومینیوم هزار، با تاکید بر رویکرد تحولی هلدینگ در حوزه سرمایه‌گذاری گفت: «استراتژی ما ورود به صنایعی است که با تکمیل زنجیره ارزش، امکان خلق ارزش‌افزوده پایدار را فراهم می‌کنند. بازدید از مجتمع آلومینیوم هزار نیز در همین راستا و با هدف شناسایی نقاط هم‌افزایی و امکان‌سنجی طرح‌های توسعه‌ای انجام شده است؛ چرا که معتقدیم این زیرساخت‌ها با بهره‌گیری از مدیریت مالی و تکنولوژیک، پتانسیل بالایی برای جهش در تولید و بازدهی دارند.»

مطالب بیشتر
احیای تامین آلومینیوم فورد با بازگشت نولیس
احیای تامین آلومینیوم فورد با بازگشت نولیس

باشگاه آلومینیوم: بازگشت کارخانه اوسویگو نولیس به فعالیت، تامین آلومینیوم مورد نیاز فورد را احیا کرده و مسیر افزایش تولید اف-150 را هموار کرده است. فورد انتظار دارد تولید این مدل در اکتبر به بالاترین سطح سال برسد و اختلال تامین آلومینیوم دیگر مانع تولید نباشد.

مطالب بیشتر
سقوط قیمت آلومینیوم در بورس لندن
سقوط قیمت آلومینیوم در بورس لندن

به گزارش باشگاه آلومینیوم، بورس فلزات لندن دوشنبه 6 مهر ماه (28 سپتامبر) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3248 دلار(تن) اعلام شد

مطالب بیشتر
نیروهای بومی، چرخ تولید ایران‌خودرو ابهر را چرخاندند
نیروهای بومی، چرخ تولید ایران‌خودرو ابهر را چرخاندند

باشگاه آلومینیوم: معاون اجرایی شرکت ریخته‌گری آلومینیوم ایران‌خودرو گفت: ایران‌خودرو ابهر با تکیه بر توان و تجربه نیروهای بومی، توانسته است در شرایط دشوار نیز روند تولید خود را حفظ کرده و ظرفیت‌های صنعتی و اشتغال‌زایی منطقه را تقویت کند.

مطالب بیشتر
هیندالکو به‌ دنبال شفاف‌سازی قیمت آلومینا
هیندالکو به‌ دنبال شفاف‌سازی قیمت آلومینا

باشگاه آلومینیوم: هیندالکو با راه‌اندازی مناقصه‌های نقدی آلومینا در پلتفرم دیجیتال Metalshub، به‌دنبال افزایش شفافیت معاملات و فراهم‌کردن داده‌های واقعی برای شکل‌گیری یک شاخص قیمتی معتبر در بازار جهانی آلومینا است.

مطالب بیشتر
شرکت آلومینیوم ایران  (ایرالکو) در جمع 10 شرکت برتر بورس کالا از نظر ارزش معاملات قرار گرفت
شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) در جمع 10 شرکت برتر بورس کالا از نظر ارزش معاملات قرار گرفت

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در هفته منتهی به 3 مهرماه 1405 با ثبت معاملات قابل توجه شمش و بیلت آلومینیوم، در جمع 10 شرکت برتر بورس کالای ایران از نظر ارزش معاملات قرار گرفت.

مطالب بیشتر
نخستین بخش نیروگاه خورشیدی 115 مگاواتی شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) وارد مدار شد
نخستین بخش نیروگاه خورشیدی 115 مگاواتی شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) وارد مدار شد

باشگاه آلومینیوم: بهره‌برداری از نخستین بخش فاز اول نیروگاه خورشیدی ایرالکو با ظرفیت 6.4 مگاوات؛ گامی راهبردی برای تامین پایدار انرژی و توسعه سبز صنعت آلومینیوم کشور

مطالب بیشتر
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست

باشگاه آلومینیوم: تولید روزانه آلومینیوم در ماه آگوست 1.7 درصد کاهش داشته که ناشی از کاهش چشمگیر تولید آلومینیوم در کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس است.

مطالب بیشتر
گامی دیگر از شرکت آلومینای ایران در مسیر مسئولیت اجتماعی
گامی دیگر از شرکت آلومینای ایران در مسیر مسئولیت اجتماعی

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینای ایران در راستای ایفای مسئولیت‌های اجتماعی و با هدف کمک به توسعه زیرساخت‌های منطقه، پروژه بهسازی و اصلاح راه مجاور معدن آهک تا تفرجگاه تنگه گزی در شهرستان جاجرم را با ارائه خدمات به ارزش 168 میلیارد و 205 میلیون و 100 هزار ریال مشارکت و تکمیل گردید.

مطالب بیشتر
برگزاری سمینار آموزشی ایمنی و پیشگیری از حوادث ناشی از کار در شرکت آلومینای ایران
برگزاری سمینار آموزشی ایمنی و پیشگیری از حوادث ناشی از کار در شرکت آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: همزمان با 7 مهرماه، روز ایمنی و آتش‌نشانی، سمینار تخصصی «ایمنی و پیشگیری از حوادث و بیماری‌های ناشی از کار» با حضور سرپرست مدیریت مجتمع آلومینای ایران، معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان جاجرم، اعضای شوراهای اسلامی کار استان و مسئولان ایمنی واحدهای کارگری در شرکت آلومینای ایران برگزار شد.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم