باشگاه آلومينيوم: معاون وزير صنعت، معدن و تجارت از ارايه نقشه راه معدن و صنايع معدني در ۷۶ بند به دولت و مجلس خبر داد.

"> باشگاه آلومينيوم: معاون وزير صنعت، معدن و تجارت از ارايه نقشه راه معدن و صنايع معدني در ۷۶ بند به دولت و مجلس خبر داد.

"> باشگاه آلومينيوم: معاون وزير صنعت، معدن و تجارت از ارايه نقشه راه معدن و صنايع معدني در ۷۶ بند به دولت و مجلس خبر داد.

"> باشگاه آلومينيوم: معاون وزير صنعت، معدن و تجارت از ارايه نقشه راه معدن و صنايع معدني در ۷۶ بند به دولت و مجلس خبر داد.

">
مهدي كرباسيان از ارايه نقشه راه ۷۶ بندي معدن و صنايع معدني به مجلس خبر داد
1396/09/29

باشگاه آلومينيوم: معاون وزير صنعت، معدن و تجارت از ارايه نقشه راه معدن و صنايع معدني در ۷۶ بند به دولت و مجلس خبر داد.

مهدي كرباسيان از ارايه نقشه راه ۷۶ بندي معدن و صنايع معدني به مجلس خبر داد

به‌گزارش باشگاه آلومينيوم  به‌نقل‌از مهر، مهدي کرباسيان روز دوشنبه 27 آذر96، در يك نشست خبري با خبرنگاران گفت: معدن و صنايع معدني از‌جمله مباحث مطرح شده حائز اهميت در اقتصاد مقاومتي است که بر اين اساس، در برنامه دولت دوازدهم نيز اين بخش مورد توجه قرار گرفته و رئيس جمهور در سخنراني خود در مجلس شوراي اسلامي و همچنين عملکرد صدروزه دولت کنوني نيز از معدن و صنايع معدني به عنوان يکي از مباحث مهم ياد کرده‌اند.

معاون وزير صنعت، معدن و تجارت افزود:با توجه به اولويتي که وزير صنعت، معدن و تجارت به معدن و صنايع معدني داده است، از سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران درخواست شده تا نقشه راه چهارساله را براي اين بخش تهيه کند که بر اين اساس جلسات متعددي با دست‌اندرکاران حوزه معدن و صنايع معدني اعم از کارآفرينان و انجمن ها برگزار کرديم که نقشه راه با ۷۶ بند، تهيه و به مجلس ارايه شده است، ضمن اينکه دولت نيز اين طرح را دريافت کرده است. در نهايت با اين نقشه راه تلاش داريم که حوزه معدن و صنايع معدني را از جايگاه بهتري برخوردار کنيم.

وي تصريح کرد: با واگذاري‌هاي بي‌مورد زنجيره توليد معدن و صنايع معدني گسسته شد که در تلاش هستيم تا اين ارتباط را مجدد برقرار سازيم. اين در حالي است که راهکارها و پيشنهادهاي تشکل‌ها و پيمانکاران بخش‌خصوصي ارايه شده است؛ وباز هم اين در حالي است که نزديک به ۴۰۰ ميليون تن ظرف سالهاي آينده بايد کار برداشت معدني اعم از باطله برداري و معدن داشته باشيم، ضمن اينکه ماشين آلات و تکنولوژي‌هاي جديد نيز بايد مدنظر قرار گيرد، بر اين اساس پيشنهادي به وزير صنعت ارايه شده است تا کار را به نحو بهتري پيش برد.

کرباسيان با اشاره به پيگيري اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي، معادن کوچک را مدنظر قرار داد و خاطرنشان کرد: مجلس و دولت قرار است که ۱.۵ ميليارد دلار براي رفع محروميت زدايي نقاط محروم به ويژه روستاها هزينه کنند که در اين رابطه آيين نامه اي در دولت تصويب شده که معادن کوچک و روستايي نيز ديده شده بود، اکنون هم اعتقاد داريم که اين حوزه اشتغال‌زا است و بنابراين پيشنهاد ما اين است که از صندوق بيمه صنايع معدني استفاده شود.

وي با بيان اينکه قرار است رابطه نزديکي بين ايميدرو و حوزه سازمان زمين شناسي برقرار شود، اعلام كرد که بر اين اساس اولين جلسه سه‌شنبه هفته آينده برگزار خواهد شد.

کرباسيان با تاکيد بر اينکه بايد سرمايه گذاري کوتاه مدت در حوزه معدن و صنايع معدني صورت گيرد تا بهره برداري بلندمدت از آن حاصل شود، خاطرنشان کرد: آهن اسفنجي نيريز و سبزوار در ديماه پيش رو آماده افتتاح خواهد بود. البته ايميدرو ظرف سالهاي گذشته، به صورت مستقيم و غيرمستقيم ۴۵ هزار شغل ايجاد کرده است؛ در حاليکه سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني حامي بخش خصوصي و کارآفرينان است و هر جا که اين بخش آمادگي داشته باشد، از آن بخش خارج خواهيم شد.

وي افزود: به جز معدن سنگان که در يک برنامه زماني، به بخش خصوصي واگذار مي شود، مابقي معادن را به بخش خصوصي واگذار کرده‌است.

رئيس هيات عامل ايميدرو خاطرنشان کرد: عمليات اجرايي سنگان از يک‌ماه آينده شروع خواهد شد، ضمن اينکه آلومينيوم جنوب نيز در دولت يازدهم آغاز شده و در اواخر سال آينده ۳۰۰ هزار تن به ظرفيت توليد آلومينيوم اضافه خواهد کرد، ضمن اينکه پروژه هاي نيمه تمام حوزه مس نيز در حال انجام است.

وي افزود: نکته حائز اهميت آن است که پروژه هاي جديد نيز تعريف شده که بر اين اساس، از ۲۵۰ هزار کيلومتر عمليات اکتشافي در کشور، ۴۵ هزار کيلومتر به مرحله انتشار آگهي رسيده که در ۱۵ محدوده اميدبخش سرمايه گذاران بخش خصوصي سرمايه گذاري کنند، ضمن اينکه تا پايان سال ۱۳ محدوده در کنار ۴ محدوده اي که ظرف دو هفته آينده اعلام مي شود، براي سرمايه‌گذاري آگهي خواهد شد.

کرباسيان با اشاره به آغاز اجراي فاز دوم آلومينيوم جنوب با ظرفيت ۳۰۰ هزار تن توليد آلومينيوم در آينده اي نزديک خاطرنشان کرد: کارخانه توليد مواد‌اوليه آلومينيوم و فولاد، ظرف چند روز آينده براي جذب سرمايه گذاري آگهي خواهد شد، ضمن اينکه يکي از اتفاقات خوب، طرح پتاس خور و بيابانک بود که از شورابه درياچه نمک استفاده خواهيم کرد.

وي با بيان اينکه در ۲۵۰ کيلومتر ۴۰۰ محدوده اميدبخش کشف شده است، گفت: اکثر معادن ايران روباز است؛ اما در حوزه معادن عميق هنوز کاري صورت نگرفته است، بر اين اساس خوشبختانه در استان يزد، حفاري ۲ هزار متري صورت گرفته است که در اين بين، بيش از ۲ ميليارد تن ذخيره معدني سنگ آهن با عيار بالا به کشور اضافه شده است؛ بر اين اساس کل ذخاير سنگ آهن کشور ۳ ميليارد تن است؛ البته در اين رابطه نياز به تکنولوژي داريم که بر اين اساس از بهترين مشاوران خارجي بعد از برجام استفاده کرده ايم و در فناوري وتکنولوژي از اين افراد استفاده شده است.


واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی
واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی

باشگاه آلومینیوم - روند واگذاری شرکت آلومینای ایران، فرآیندی چندساله و مرحله‌ای است که از تصویب واگذاری به بخش غیردولتی در سال ۱۳۸۶ آغاز شد و پس از طی مراحل قانونی، اصلاح ساختار حقوقی، ورود به بازار سرمایه، ارزش‌گذاری، عرضه عمومی و واگذاری بخشی از سهام بابت رد دیون دولت، در نهایت با واگذاری ۵۳ درصد سهام شرکت در بستر بورس در بهمن ۱۴۰۴ و انتقال کنترل مدیریتی به بخش غیردولتی وارد مرحله نهایی شد؛ فرآیندی که بر اساس گزارش یکپارچه روند واگذاری، در چارچوب سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و با هدف کاهش تصدی‌گری دولت، افزایش شفافیت و تقویت مشارکت بخش غیردولتی دنبال شده است.

مطالب بیشتر
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد

باشگاه آلومینیوم: کانادا اعلام کرده است که در واکنش به تعرفه‌های جدید آمریکا، بر کالاهای آمریکایی به ارزش ۱۹.۹ میلیارد دلار آمریکا تعرفه وضع می‌کند. این تعرفه‌ها از ۸ سپتامبر اجرایی خواهند شد؛ اقدامی که پس از شکست مذاکرات تجاری میان اتاوا و واشنگتن صورت گرفته است.

مطالب بیشتر
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و پس از واگذاری سهام کنترلی و مدیریتی آن به بخش خصوصی و شناسایی چالش‌های تولید و تاثیرات آن بر بهای تمام شده محصولات با تمرکز بر افزایش بهره‌وری فرآیند، کاهش بهای تمام‌شده و استفاده بهینه از مواد اولیه، مجموعه‌ای از اقدامات اصلاحی و عملیاتی را در بخش‌های مختلف تولید اجرا کرده است که کاهش قابل‌توجه مصرف ویژه سود کاستیک از ۴۴۰ کیلوگرم به ۲۹۵ کیلوگرم به ازای هر تن آلومینا از مهم‌ترین نتایج این اقدامات به شمار می‌رود.

مطالب بیشتر
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟

باشگاه آلومینیوم: حتی در صورت ارسال تمام تولید داخلی کانادا به آمریکا، این کشور قادر به پوشش کامل نیاز وارداتی آلومینیوم ایالات متحده نخواهد بود. ایالات متحده برای حدود 80 درصد مصرف آلومینیوم خود به واردات متکی است؛ در نیمه نخست 2026 واردات این کشور 1.68 میلیون تن ثبت شد و کانادا در همان دوره 1.16 میلیون تن صادر کرد.

مطالب بیشتر
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید

باشگاه آلومینیوم: موجودی آلومینیوم در انبارهای بورس فلزات لندن (LME) به پایین‌ترین سطح از سال ۱۹۹۰ رسیده است؛ در شرایطی که اختلالات اخیر در عرضه خاورمیانه، فشار بیشتری بر زنجیره تأمین این فلز وارد کرده است. بر اساس گزارش، تولید سالانه آلومینیوم اولیه در منطقه خلیج فارس از زمان آغاز درگیری‌های ایران حدود ۲ میلیون تن کاهش یافته و این افت عرضه، برداشت فلز از شبکه انبارهای LME را افزایش داده است. در نتیجه، موجودی ثبت‌شده آلومینیوم در این بورس از ابتدای سال ۲۰۲۶ تقریباً نصف شده و به حدود ۲۵۰ هزار تن رسیده است. با این حال، واکنش قیمت آلومینیوم و فاصله قیمتی میان سررسیدهای مختلف LME تاکنون محدود بوده، زیرا بازار همچنان احتمال بازیابی عرضه جهانی، افزایش محموله‌های اندونزی و رشد صادرات چین را در نظر دارد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند

باشگاه آلومینیوم: پس از واگذاری سهام مدیریتی آن به بخش خصوصی و تغییر در ترکیب هیات مدیره و مدیران آن با هدف ایجاد مسیر مشخص برای توسعه، افزایش ظرفیت تولید و ارتقای بهره‌وری، فرآیند شناسایی، بررسی و اولویت‌بندی پروژه‌های توسعه‌ای را با مشارکت بخش‌های مختلف شرکت در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی

باشگاه آلومینیوم: طرح دوگانه‌سوز کردن واحد تکلیس نیز با هدف جلوگیری از توقفات ناشی از محدودیت گاز و حفظ ظرفیت تولید آلومینا، از دو مسیر به‌صورت موازی در حال بررسی است. در مسیر نخست، امکان استفاده از مازوت در کوره‌های تکلیس توسط شرکت‌های متخصص در حال بررسی فنی است و در مسیر دوم، احداث واحد SNG و استفاده از این فناوری برای تأمین سوخت جایگزین در دست بررسی قرار دارد. پس از تکمیل مطالعات فنی و اقتصادی، مناسب‌ترین گزینه برای اجرا انتخاب خواهد شد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و متعاقب واگذری آن بخش خصوصی از سوی سازمان بورس و سازان خصوصی‌سازی با هدف افزایش خودکفایی، کاهش وابستگی به تأمین بیرونی، کاهش بهای تمام‌شده و ایجاد پایداری بیشتر در زنجیره تأمین، مجموعه‌ای از اقدامات توسعه‌ای را در زمینه تولید مواد و قطعات مورد نیاز کارخانه در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن دوشنبه 26 مرداد ماه (17 آگوست) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3271 دلار(تن) اعلام شد.

مطالب بیشتر
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی

باشگاه آلومینیوم: گفتگوی ویژه با آقای دکتر قوامی نایب رئیس اول کمیسیون ویژه جهش و حمایت از تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم