مانع‌تراشی برای تولید
1401/02/18
باشگاه آلومینیوم: مدیرعامل شرکت پالار تولید سپاهان گفت: علی‌رغم وعده‌های فراوانی که درخصوص مانع‌زدایی در تولید داده می‌شود، شاهد افزایش روزافزون قیمت مواد اولیه و هزینه‌های جاری مانند بیمه و مالیات هستیم.
مانع‌تراشی برای تولید

به‌گزارش باشگاه آلومینیوم، سعید محمودیان اصفهانی در گفت‌وگو با فلزات آنلاین، عنوان کرد: شرکت پالار تولید سپاهان فعالیت خود را در سال 1371 در زمینه تولید قطعات و قالب‌های آلومینیومی به‌منظور استفاده در ریخته‌گری دایکست آلومینیوم آغاز کرده است. ظرفیت تولید 50 تن در سال است که این میزان از ابتدای فعالیت مجموعه کمتر بود و به مرور زمان توانستیم آن را افزایش دهیم.

وی افزود: مواد اولیه مورد استفاده ما، عمدتاً شمش خالص آلومینیومی است که با توجه به بودجه‌ای که دراختیار داریم، آن‌را از بازار آزاد تأمین می‌کنیم. شرکت‌هایی که شمش را از آن‌ها خریداری می‌کنیم، این محصول را با کیفیت‌های متنوعی به تولیدکنندگان پایین‌دستی عرضه می‌کنند که این امر درنهایت سبب کاهش کیفیت محصول تولیدی خواهد شد. در تأمین ماده اولیه از بازار آزاد، با چالش‌های فراوانی مواجه هستیم که مهم‌ترین آن، نوسان‌ پیاپی قیمت و دیگری نیز تغییر کیفیت شمش عرضه‌شده توسط تأمین‌کنندگان آلومینیوم است.

مدیرعامل شرکت پالار تولید سپاهان تصریح کرد: معضلات بسیاری طی سالیان اخیر گریبان‌گیر تولیدکنندگان بوده است که ازجمله آن‌ها می‌توان به کمبود نقدینگی، بروکراسی‌های اداری مربوط به بیمه، مالیات‌ و ... اشاره کرد. شرایط تولید در کشور باید به‌نحوی باشد که به‌عنوان یک واحد کوچک تولیدی دارای ظرفیت کم نسبت به سایر تولیدکنندگان، بتوانیم بدون دغدغه، مالیات‌هایی که از جانب دولت تعیین شده است را به حساب خزانه واریز کنیم اما متأسفانه شرایط دشوارتر از قبل شده است. بیشتر تولیدکنندگان در تأمین مواد اولیه موردنیاز خود دچار مشکل هستند و دولت باید در این زمینه حمایت‌های لازم را از آن‌ها داشته باشد.

سود بانکی با درآمد تولیدکننده همخوانی ندارد

محمودیان مطرح کرد: به‌منظور جبران کمبود نقدینگی، به بانک‌ها و مؤسسات مالی برای دریافت تسهیلات مراجعه کرده‌ایم اما نکته‌ای که در این خصوص وجود دارد آن است که سودهای بانکی متناسب با درآمد تولید نیست. همزمان با افزایش قیمت مواد اولیه، هزینه‌های مرتبط با تولید و قیمت تمام‌شده محصول نیز افزایش پیدا می‌کند که سبب کاهش قدرت خرید مشتریان و افت فروش محصولات می‌شود. ازآنجایی‌که قسط پرداختی به بانک‌ها از محل درآمد فروش محصولات است، وقتی میزان فروش محصول مطلوب نباشد، یک تولیدکننده چگونه می‌تواند اقساط تسهیلات دریافتی را همراه با سود کلان به بانک پرداخت کند؟

وی بیان کرد: عمده مشتریان ما از تولیدکنندگان لوازم خانگی، تجهیزات پزشکی، صنعتی و ... هستند. قطعات آلومینیومی با استفاده از شمش تولید می‌شود و در کنار آن، ساخت قالب نیز انجام می‌دهیم که در این زمینه نیازمند استفاده از فولاد آلیاژی هستیم. فولاد آلیاژی موردنیاز نیز مانند شمش آلومینیومی، با کیفیت‌های متنوعی تولید می‌شود و به‌دست مصرف‌کننده می‌رسد که این مسئله باعث سردرگمی واحدهای تولیدی شده است. نکته قابل‌توجه این است که فولاد آلیاژی را با نام برندهای معتبر اروپایی در بازار می‌فروشند؛ درحالی‌که تولید کشور چین است و هزینه‌ای که یک تولیدکننده به‌ازای خرید فولاد آلیاژی می‌پردازد، بیش از قیمت واقعی آن است که در بلندمدت زیان قطعه‌ساز را به‌همراه دارد.

این فعال صنعتی در ارتباط با تعداد نیروهای فعال در این شرکت، اذعان کرد: در حال حاضر، 10 نفر در این واحد تولیدی مشغول به فعالیت هستند و با توجه به شرایط تولید و چالش‌هایی که در زمینه فروش محصولات داریم، تمام تلاش خود را کرده‌ایم تا تعدیل نیرو نداشته باشیم و با تمام توان به تولید ادامه دهیم.

شرایط تولید در کشور مساعد نیست

محمودیان در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا تولید را مقرون‌‌به‌‌صرفه می‌دانید یا خیر، مطرح کرد: متأسفانه با توجه شرایط نامطلوب اقتصادی که بر کشور حاکم شده است، تولید را صرفاً می‌توان اتلاف وقت، سرمایه و انرژی تلقی کرد! چراکه سختگیری‌های بیش از حد دولت در چنین شرایط نامناسب اقتصادی، سودآوری مطلوب را از تولیدکنندگان سلب کرده است.

وی اضافه کرد: دولت از شرایط تولید در داخل کشور به‌طور کامل آگاه است اما برنامه مدونی را به‌منظور رفع معضلات موجود در این زمینه تبیین نکرده است و عموم بخشنامه‌ها به ضرر تولیدکننده تمام می‌شود. درحالی‌که در سایر کشورهای دنیا، دولت تمام قد ار تولید حمایت می‌کند و تولیدکننده هیچ دغدغه‌ای را در مسیر خود ندارد که متأسفانه این امر در کشور ما کاملاً وارونه است.

نیازمند رفع موانع تولید هستیم

این تولیدکننده مقاطع آلومینیومی اظهار کرد: تسهیلات بانکی ارائه‌شده به تولیدکنندگان باید فقط در زمینه تولید صرف شود؛ چراکه در غیر این صورت باعث رانت و فساد مالی در جامعه خواهد شد. بنابراین دولت و مسئولان بانک مرکزی باید دستورالعمل و تبصره‌های قانونمندی را در این راستا وضع کنند. ثبات در تولید، لازمه پویایی و توسعه اقتصاد هر کشوری است تا با اشتغال‌آفرینی هرچه بیشتر، امید در میان جوانان افزایش و به‌دنبال آن، مشکلات مالی و فساد در جامعه کاهش پیدا کند. همچنین کاهش ضریب مالیاتی تولید از 20 درصد به عددی مانند 10 درصد، می‌تواند گام مؤثری در رونق تولید باشد و در همین راستا باید همکاری‌های لازم از جانب سازمان امور مالیاتی با تولیدکنندگان بخش خصوصی انجام شود که متأسفانه نه‌تنها ما شاهد به‌وقوع پیوستن چنین امری نیستیم، بلکه درگیری‌های فراوانی با ادارات بیمه و تأمین اجتماعی نیز داریم.

محمودیان در پایان یادآور شد: علی‌رغم اینکه کارگران در مجموعه ما مشغول به‌کار هستند، نماینده سازمان تأمین اجتماعی پس از بازرسی حکم جریمه داده و گزارش کرده است که برخی افراد که موقت اینجا حضور داشته‌اند، بیمه نشده‌اند. درحال‌حاضر، مبلغ یک‌میلیون و 200 هزار تومان به این سازمان بدهکار هستیم که بابت این رقم اندک، حکم تعطیلی کل کارخانه را صادر کرده‌اند. امیدوار هستیم اقدامات دولت و مسئولان سازمان‌های مختلف در راستای پیشرفت و مانع‌زدایی در تولید باشد.

واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی
واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی

باشگاه آلومینیوم - روند واگذاری شرکت آلومینای ایران، فرآیندی چندساله و مرحله‌ای است که از تصویب واگذاری به بخش غیردولتی در سال ۱۳۸۶ آغاز شد و پس از طی مراحل قانونی، اصلاح ساختار حقوقی، ورود به بازار سرمایه، ارزش‌گذاری، عرضه عمومی و واگذاری بخشی از سهام بابت رد دیون دولت، در نهایت با واگذاری ۵۳ درصد سهام شرکت در بستر بورس در بهمن ۱۴۰۴ و انتقال کنترل مدیریتی به بخش غیردولتی وارد مرحله نهایی شد؛ فرآیندی که بر اساس گزارش یکپارچه روند واگذاری، در چارچوب سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و با هدف کاهش تصدی‌گری دولت، افزایش شفافیت و تقویت مشارکت بخش غیردولتی دنبال شده است.

مطالب بیشتر
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد

باشگاه آلومینیوم: کانادا اعلام کرده است که در واکنش به تعرفه‌های جدید آمریکا، بر کالاهای آمریکایی به ارزش ۱۹.۹ میلیارد دلار آمریکا تعرفه وضع می‌کند. این تعرفه‌ها از ۸ سپتامبر اجرایی خواهند شد؛ اقدامی که پس از شکست مذاکرات تجاری میان اتاوا و واشنگتن صورت گرفته است.

مطالب بیشتر
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و پس از واگذاری سهام کنترلی و مدیریتی آن به بخش خصوصی و شناسایی چالش‌های تولید و تاثیرات آن بر بهای تمام شده محصولات با تمرکز بر افزایش بهره‌وری فرآیند، کاهش بهای تمام‌شده و استفاده بهینه از مواد اولیه، مجموعه‌ای از اقدامات اصلاحی و عملیاتی را در بخش‌های مختلف تولید اجرا کرده است که کاهش قابل‌توجه مصرف ویژه سود کاستیک از ۴۴۰ کیلوگرم به ۲۹۵ کیلوگرم به ازای هر تن آلومینا از مهم‌ترین نتایج این اقدامات به شمار می‌رود.

مطالب بیشتر
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟

باشگاه آلومینیوم: حتی در صورت ارسال تمام تولید داخلی کانادا به آمریکا، این کشور قادر به پوشش کامل نیاز وارداتی آلومینیوم ایالات متحده نخواهد بود. ایالات متحده برای حدود 80 درصد مصرف آلومینیوم خود به واردات متکی است؛ در نیمه نخست 2026 واردات این کشور 1.68 میلیون تن ثبت شد و کانادا در همان دوره 1.16 میلیون تن صادر کرد.

مطالب بیشتر
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید

باشگاه آلومینیوم: موجودی آلومینیوم در انبارهای بورس فلزات لندن (LME) به پایین‌ترین سطح از سال ۱۹۹۰ رسیده است؛ در شرایطی که اختلالات اخیر در عرضه خاورمیانه، فشار بیشتری بر زنجیره تأمین این فلز وارد کرده است. بر اساس گزارش، تولید سالانه آلومینیوم اولیه در منطقه خلیج فارس از زمان آغاز درگیری‌های ایران حدود ۲ میلیون تن کاهش یافته و این افت عرضه، برداشت فلز از شبکه انبارهای LME را افزایش داده است. در نتیجه، موجودی ثبت‌شده آلومینیوم در این بورس از ابتدای سال ۲۰۲۶ تقریباً نصف شده و به حدود ۲۵۰ هزار تن رسیده است. با این حال، واکنش قیمت آلومینیوم و فاصله قیمتی میان سررسیدهای مختلف LME تاکنون محدود بوده، زیرا بازار همچنان احتمال بازیابی عرضه جهانی، افزایش محموله‌های اندونزی و رشد صادرات چین را در نظر دارد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند

باشگاه آلومینیوم: پس از واگذاری سهام مدیریتی آن به بخش خصوصی و تغییر در ترکیب هیات مدیره و مدیران آن با هدف ایجاد مسیر مشخص برای توسعه، افزایش ظرفیت تولید و ارتقای بهره‌وری، فرآیند شناسایی، بررسی و اولویت‌بندی پروژه‌های توسعه‌ای را با مشارکت بخش‌های مختلف شرکت در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی

باشگاه آلومینیوم: طرح دوگانه‌سوز کردن واحد تکلیس نیز با هدف جلوگیری از توقفات ناشی از محدودیت گاز و حفظ ظرفیت تولید آلومینا، از دو مسیر به‌صورت موازی در حال بررسی است. در مسیر نخست، امکان استفاده از مازوت در کوره‌های تکلیس توسط شرکت‌های متخصص در حال بررسی فنی است و در مسیر دوم، احداث واحد SNG و استفاده از این فناوری برای تأمین سوخت جایگزین در دست بررسی قرار دارد. پس از تکمیل مطالعات فنی و اقتصادی، مناسب‌ترین گزینه برای اجرا انتخاب خواهد شد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و متعاقب واگذری آن بخش خصوصی از سوی سازمان بورس و سازان خصوصی‌سازی با هدف افزایش خودکفایی، کاهش وابستگی به تأمین بیرونی، کاهش بهای تمام‌شده و ایجاد پایداری بیشتر در زنجیره تأمین، مجموعه‌ای از اقدامات توسعه‌ای را در زمینه تولید مواد و قطعات مورد نیاز کارخانه در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن دوشنبه 26 مرداد ماه (17 آگوست) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3271 دلار(تن) اعلام شد.

مطالب بیشتر
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی

باشگاه آلومینیوم: گفتگوی ویژه با آقای دکتر قوامی نایب رئیس اول کمیسیون ویژه جهش و حمایت از تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم