برق و گاز ارزان، رشد بازار مصرف داخلی، نیروی کار ارزان و دارا بودن تکنولوژی تولید تعدادی از مزیت های ایران برای توسعه صنعت آلومینیوم است.

"> برق و گاز ارزان، رشد بازار مصرف داخلی، نیروی کار ارزان و دارا بودن تکنولوژی تولید تعدادی از مزیت های ایران برای توسعه صنعت آلومینیوم است.

"> برق و گاز ارزان، رشد بازار مصرف داخلی، نیروی کار ارزان و دارا بودن تکنولوژی تولید تعدادی از مزیت های ایران برای توسعه صنعت آلومینیوم است.

"> برق و گاز ارزان، رشد بازار مصرف داخلی، نیروی کار ارزان و دارا بودن تکنولوژی تولید تعدادی از مزیت های ایران برای توسعه صنعت آلومینیوم است.

">

ظرفیت های ایران برای توسعه صنعت آلومینیوم

1395/08/29

برق و گاز ارزان، رشد بازار مصرف داخلی، نیروی کار ارزان و دارا بودن تکنولوژی تولید تعدادی از مزیت های ایران برای توسعه صنعت آلومینیوم است.

ظرفیت های ایران برای توسعه صنعت آلومینیوم

به گزارش آلومینیوم اینسایدر، با لغو تحریم‌ها علیه ایران که این کشور را سال‌ها تحت فشار قرار داده بود هم اکنون ایران به دنبال توسعه زیرساخت‌ها و صنایع خود است و صنعت آلومینیوم در این کشور به عنوان یکی از بنیان‌های توسعه صنعتی مورد توجه قرار گرفته است.

علیرغم این مسئله چشم‌انداز توسعه این صنعت در ایران با موانعی روبه‌رو است. آلومینیوم بیشترین رشد تقاضا را در میان فلزات صنعتی در جهان تجربه می‌کند و ایران نیز از پتانسیل لازم برای تبدیل شدن به یکی از اصلی‌ترین نقش‌آفرینان بازار این فلز در جهان برخوردار است.

بنا به گفته میشل اینسولان، کارشناس مؤسسه CRU لندن تقاضای آلومینیوم در جهان از شتاب بسیار بالایی برخوردار است. تقاضای این فلز در سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ به طور سالانه ۶ درصد افزایش یافته است که حتی از تقاضای سنگ‌آهن به عنوان یکی از اصلی‌ترین محصولات معدنی مورد معامله در بازارهای جهانی نیز پیشی گرفته است.

اینسولان معتقد  است این روند افزایش تقاضای آلومینیوم در جهان تا سال ۲۰۲۰ ادامه خواهد یافت، چرا که بخش حمل و نقل همچنان یکی از مبانی اصلی توسعه تقاضا برای آلومینیوم باقی خواهد ماند.

طی ۱۵ سال گذشته بسیاری از تولیدکنندگان خرده آلومینیوم در خاورمیانه به عضوی از مهمترین نقش‌آفرینان بازار آلومینیوم در جهان تبدیل شده‌اند، امارات،‌ بحرین، عربستان سعودی،‌ قطر، عمان، ایران و ترکیه در مجموع به طور متوسط ۲۲ درصد کل آلومینیوم جهان را تولید می‌کنند که این رقم نسبت به سال ۲۰۰۰ تقریباً‌ ۴ برابر شده است.

یکی از علل این حجم از توسعه صنعت آلومینیوم در خاورمیانه بهره‌مندی تولیدکنندگان این منطقه از سوخت ارزان‌قیمت است. به اعتقاد اینسولان ایران تمام المان‌های حیاتی برای ساختن یک بخش موفق تولید آلومینیوم را دارد چرا که این کشور به سوخت ارزان، نیروی کار ارزان و باکیفیت، تکنولوژی لازم برای تولید و همچنین بازار داخلی رو به رشد دسترسی دارد.

یکی از بزرگ‌ترین نقاط قوت ایران در توسعه صنعت آلومینیوم، برخورداری از منابع عظیم نفت و گاز است که فرصت بسیار بزرگی را برای این کشور در جهت توسعه صنعت آلومینیوم فراهم می‌کند. گاز ایران در منطقه حتی از عربستان،‌ قطر، بحرین و مصر نیز ارزان‌تر است.

از سوی دیگر هزینه استفاده از برق در ایران نیز در منطقه بسیار پایین است و برق ایران حتی از چین،‌ هند، برزیل‌، آمریکا، کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای خاورمیانه نیز ارزان‌تر است.

در کنار موارد فوق برنامه ایران برای توسعه تولید آلومینیوم خود همراه با توسعه تقاضای این فلز در بازار جهانی خواهد بود. بر اساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته تقاضای آلومینیوم در بازار داخلی ایران نیز روندی صعودی را تا سال ۲۰۲۵ خواهد پیمود چرا که پیش‌بینی می‌شود تقاضای خودرو در ایران از ۱٫۶۵ میلیون دستگاه در سال به حدود ۳ میلیون دستگاه در سال تا ۲۰۲۵ افزایش یابد.

دیگر بخش‌های صنعت ایران نظیر ساخت و ساز و توسعه شهری در کنار صنایع الکترونیکی از دیگر خواستگاه‌های افزایش و تقاضای آلومینیوم در ایران خواهند بود. هم اکنون صنایع پایین‌دست وابسته به آلومینیوم در ایران با کمترین ظرفیت خود معادل ۳۰ درصد در حال فعالیت هستند، چرا که دسترسی به آلومینیوم در بازار داخلی ایران با محدودیت مواجه است. ایران باید تولید آلومینیوم خود را برای پاسخگویی به تقاضای داخلی و خارجی خود افزایش دهد

حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI
حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI

باشگاه آلومینیوم: سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان IBBI از تاریخ 22 تا 25 شهریورماه 1405 در محل سالن‌های نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار شد و میهن آلومینیوم (MAG) نیز در این رویداد تخصصی حضور یافت.

مطالب بیشتر
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست

باشگاه آلومینیوم: تولید روزانه آلومینیوم در ماه آگوست 1.7 درصد کاهش داشته که ناشی از کاهش چشمگیر تولید آلومینیوم در کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس است.

مطالب بیشتر
محدودیت برق صنایع کاهش یافت
محدودیت برق صنایع کاهش یافت

باشگاه آلومینیوم: مصطفی رجبی‌مشهدی، معاون برق و انرژی وزارت نیرو و سخنگوی صنعت برق، با تاکید بر سیاست حمایتی وزارت نیرو از بخش تولید و اشتغال کشور، جزئیات تازه‌ای از نحوه تامین برق صنایع در بازه زمانی مدیریت مصرف را تشریح کرد.

مطالب بیشتر
تولید نخستین کلاف نورد سرد در کارخانه 5 میلیارد دلاری نولیس در آمریکا
تولید نخستین کلاف نورد سرد در کارخانه 5 میلیارد دلاری نولیس در آمریکا

باشگاه آلومینیوم: نولیس نخستین کلاف آلومینیومی را در خط نورد سرد کارخانه 5 میلیارد دلاری خود در آمریکا تولید کرد. این کارخانه در ظرفیت کامل سالانه 600 هزار تن محصولات نوردشده تولید خواهد کرد و مرکز بازیافت آن توان پردازش بیش از 15 میلیارد قوطی نوشیدنی در سال را دارد. آغاز ارسال تجاری برای سه‌ماهه دوم 2027 برنامه‌ریزی شده و کارخانه حداکثر 1000 نفر را به‌کار خواهد گرفت.

مطالب بیشتر
کشف 3600 کیلوگرم سیم مس و آلومینیوم سرقتی در شبکه برق کرمانشاه
کشف 3600 کیلوگرم سیم مس و آلومینیوم سرقتی در شبکه برق کرمانشاه

باشگاه آلومینیوم: شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه با همراهی دستگاه‌های انتظامی و امنیتی، در عملیاتی ضربتی موفق به کشف و ضبط 3600 کیلوگرم سیم مسی و آلومینیومی شد؛ اقدامی قاطع که در راستای صیانت از سرمایه‌های ملی و جلوگیری از اخلال در پایداری شبکه توزیع صورت گرفت.

مطالب بیشتر
صنایع پایین‌دستی خواستار اصلاح بهین‌یاب و افزایش عرضه آلومینیوم هستند
صنایع پایین‌دستی خواستار اصلاح بهین‌یاب و افزایش عرضه آلومینیوم هستند

باشگاه آلومینیوم: نشست کمیسیون صنعت اتاق ایران با موضوع بررسی وضعیت عرضه و تقاضای آلومینیوم و با هدف تقویت همکاری میان تولیدکنندگان آلومینیوم و صنایع پایین‌دستی این حوزه برای حل مشکل عرضه آلومینیوم در بورس کالا، برگزار شد. فعالان صنعت آلومینیوم خواستار اصلاح سازوکار عرضه، بازنگری در اطلاعات بهین‌یاب و رفع موانع تامین مواد اولیه شدند.

مطالب بیشتر
کاهش مجدد قیمت در بورس فلزات لندن
کاهش مجدد قیمت در بورس فلزات لندن

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن در روز دوشنبه 13 مهر ماه (5 اکتبر) درحالی فعالیت خود را آغاز کرد که مجدداً شاهد کاهش قیمت آلومینیوم نسبت به هفته قبل از آن بودیم. قیمت آلومینیوم در ابتدای هفته 3106 دلار (تن) اعلام گردید اما در روز جمعه 17 مهرماه (9 اکتبر) بورس فلزات لندن درحالی به‌کار خود پایان داد که قیمت فروش نقدی آلومینیوم در بورس با 51 دلار (تن) کاهش به 3055 دلار (تن) رسیده بود.

مطالب بیشتر
خیز سپهر صادرات برای توسعه زنجیره ارزش آلومینیوم
خیز سپهر صادرات برای توسعه زنجیره ارزش آلومینیوم

باشگاه آلومینیوم: مجتبی حمیدیان، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری سپهر صادرات، در حاشیه بازدید از مجتمع صنایع آلومینیوم هزار، با تاکید بر رویکرد تحولی هلدینگ در حوزه سرمایه‌گذاری گفت: «استراتژی ما ورود به صنایعی است که با تکمیل زنجیره ارزش، امکان خلق ارزش‌افزوده پایدار را فراهم می‌کنند. بازدید از مجتمع آلومینیوم هزار نیز در همین راستا و با هدف شناسایی نقاط هم‌افزایی و امکان‌سنجی طرح‌های توسعه‌ای انجام شده است؛ چرا که معتقدیم این زیرساخت‌ها با بهره‌گیری از مدیریت مالی و تکنولوژیک، پتانسیل بالایی برای جهش در تولید و بازدهی دارند.»

مطالب بیشتر
احیای تامین آلومینیوم فورد با بازگشت نولیس
احیای تامین آلومینیوم فورد با بازگشت نولیس

باشگاه آلومینیوم: بازگشت کارخانه اوسویگو نولیس به فعالیت، تامین آلومینیوم مورد نیاز فورد را احیا کرده و مسیر افزایش تولید اف-150 را هموار کرده است. فورد انتظار دارد تولید این مدل در اکتبر به بالاترین سطح سال برسد و اختلال تامین آلومینیوم دیگر مانع تولید نباشد.

مطالب بیشتر
سقوط قیمت آلومینیوم در بورس لندن
سقوط قیمت آلومینیوم در بورس لندن

به گزارش باشگاه آلومینیوم، بورس فلزات لندن دوشنبه 6 مهر ماه (28 سپتامبر) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3248 دلار(تن) اعلام شد

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم