راهکارهای جهش تولید در بخش معدن و صنایع معدنی
1399/01/17
باشگاه آلومینیوم: خداداد غریب پور در جلسه ای با مدیران شرکت‌های بزرگ معدن و صنایع معدنی به ترسیم مسیر حرکت در سال "جهش تولید" پرداخت. این جلسه به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد.
راهکارهای جهش تولید در بخش معدن و صنایع معدنی

به گزارش باشگاه آلومینیوم به نقل از روابط عمومی سازمان ایمیدرو، دکتر غریب پور هدف از برگزاری جلسه را بررسی راهکارها و تحقق شعار جهش تولید اعلام کرد و افزود: تکمیل و راه اندازی پروژه‌های نیمه تمام، تامین پایدار مواد اولیه و تسهیل صادرات از جمله ابزارهای جهش تولید در سال 99 است.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت در این جلسه که مدیران عامل شرکت‌های تهیه و تولید مواد معدنی و از جمله در بخش آلومینیوم، ایرالکو و آلومینای جاجرم حضور داشتند، تاکید کرد: در سال جدید بیش از 2.3 میلیارد دلار طرح در بخش معدن و صنایع معدنی راه اندازی خواهد شد.

 

بازنگری برنامه‌ها

غریب پور در همین حال ایجاد تغییرات محسوس در تولید را از عوامل دستیابی به جهش تولید دانست و گفت: مدیران شرکت‌های بزرگ، بازنگری در برنامه‌ها (کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت) داشته باشند تا بر اساس آن ایمیدرو برنامه راه اندازی طرح‌های سال جدید را اعلام کند.

وی اظهار داشت: حل کردن مشکلات بخش فولادسازی طرح‌های استانی، تامین خوراک کارخانه‌های آلومینیوم و فولاد از جمله اقداماتی است که ایمیدرو در سال 99 با کمک وزارت صنعت معدن و تجارت و شرکت‌های خصوصی انجام می‌دهد.

رییس سازمان ایمیدرو به اهمیت صادرات اشاره کرد و گفت: رویکرد صادراتی یکی از روش‌هایی است که تولید را با جهش مواجه می‌کند. ایمیدرو برای این امر را همچون دو سال گذشته اجرایی می‌کند اما از پیشنهادهای جدید شرکت‌ها نیز برای رشد صادرات استقبال خواهد کرد. وی همچنین افزود: خصوصی‌سازی نیز از جمله روش‌هایی است که به پویا شدن اقتصاد و توسعه صادرات می‌انجامد و مشکلات کشور را حل می‌کند.

کمک به افزایش سرمایه برخی شرکت‌ها از جمله سالکو

غریب پور با بیان اینکه افزایش 10هزار میلیارد تومانی سرمایه شرکت ملی مس عیدی ایمیدرو به این مجموعه و سهامداران است، گفت: به زودی افزایش سرمایه شرکت‌های گل گهر، چادرملو و سالکو هم انجام می‌شود.

رییس هیات عامل ایمیدرو همچنین اظهار کرد: در برخی معادن بوکسیت مشکلاتی ایجاد شده از این رو شرکت آلومینای ایران برای تامین این ماده از معادن جایگزین در سایر استان‌ها استفاده کند.

ادامه برنامه اکتشاف و فعال سازی معادن کوچک

وی درباره احیای معادن کوچک گفت: در سال جدید نیز با مشارکت بخش خصوصی برنامه احیای معادن کوچک با سرعت بیشتری ادامه پیدا خواهد کرد.

غریب پور گفت: ادامه اجرای برنامه اکتشاف در سال پیش رو، یکی دیگر از اولویت‌های ایمیدرو است به طوری که تکمیل اکتشافات و واگذاری پهنه‌ها به بخش خصوصی از مهمترین اقدامات این حوزه است.

 

دیدگاه مدیران بنگاه‌های بزرگ درباره برنامه جهش تولید

در این جلسه حمید رضا عظیمیان مدیر عامل فولاد مبارکه، وجیه ا... جعفری مدیر عامل تهیه و تولید مواد معدنی، علی محمدی مدیر عامل فولاد خوزستان، جمشید ملارحمان مدیر عامل معدنی و صنعتی گل گهر، ناصر تقی زاده مدیر عامل معدنی و صنعتی چادرملو، اردشیر سعدمحمدی مدیر عامل ملی صنایع مس، احمد مجیدی مدیر عامل ایرالکو، تورج زارع مدیر عامل آلومینای ایران، حمید رضا متقاعدی مدیر عامل سیمان داراب به ارایه دیدگاه‌های خود در مسیر جهش تولید پرداختند.

در این ویدئوکنفرانس، جعفری به مجموعه برنامه‌ها و اقدامات پیش روی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در راستای جهش تولید اشاره کرد که در سال جدید انجام می‌شود.

همچنین احمد مجیدی مدیر عامل ایرالکو خواهان برطرف شدن مشکلات داخلی در مسیر جهش تولید شد و گفت: در بسیاری از مواقع از تحریم‌ها عبور کرده‌ایم اما حل چالش‌های داخلی از جمله سیستم بانکی نیاز به مساعدت ایمیدرو دارد.

تورج زارع مدیر عامل آلومینای جاجرم نیز با بیان اینکه امسال برنامه تولید 30هزار تن شمش آلومینیوم داریم، گفت: سال قبل سهم قابل توجهی در تامین ارز کشور داشتیم و امسال نیز این مسیر را ادامه می‌دهیم. وی افزود: با توجه به برطرف شدن نیاز شرکت به مواد اولیه، امسال شاهد جهش تولید در آلومینا و آلومینیوم این شرکت خواهیم بود.

واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی
واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی

باشگاه آلومینیوم - روند واگذاری شرکت آلومینای ایران، فرآیندی چندساله و مرحله‌ای است که از تصویب واگذاری به بخش غیردولتی در سال ۱۳۸۶ آغاز شد و پس از طی مراحل قانونی، اصلاح ساختار حقوقی، ورود به بازار سرمایه، ارزش‌گذاری، عرضه عمومی و واگذاری بخشی از سهام بابت رد دیون دولت، در نهایت با واگذاری ۵۳ درصد سهام شرکت در بستر بورس در بهمن ۱۴۰۴ و انتقال کنترل مدیریتی به بخش غیردولتی وارد مرحله نهایی شد؛ فرآیندی که بر اساس گزارش یکپارچه روند واگذاری، در چارچوب سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و با هدف کاهش تصدی‌گری دولت، افزایش شفافیت و تقویت مشارکت بخش غیردولتی دنبال شده است.

مطالب بیشتر
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد

باشگاه آلومینیوم: کانادا اعلام کرده است که در واکنش به تعرفه‌های جدید آمریکا، بر کالاهای آمریکایی به ارزش ۱۹.۹ میلیارد دلار آمریکا تعرفه وضع می‌کند. این تعرفه‌ها از ۸ سپتامبر اجرایی خواهند شد؛ اقدامی که پس از شکست مذاکرات تجاری میان اتاوا و واشنگتن صورت گرفته است.

مطالب بیشتر
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و پس از واگذاری سهام کنترلی و مدیریتی آن به بخش خصوصی و شناسایی چالش‌های تولید و تاثیرات آن بر بهای تمام شده محصولات با تمرکز بر افزایش بهره‌وری فرآیند، کاهش بهای تمام‌شده و استفاده بهینه از مواد اولیه، مجموعه‌ای از اقدامات اصلاحی و عملیاتی را در بخش‌های مختلف تولید اجرا کرده است که کاهش قابل‌توجه مصرف ویژه سود کاستیک از ۴۴۰ کیلوگرم به ۲۹۵ کیلوگرم به ازای هر تن آلومینا از مهم‌ترین نتایج این اقدامات به شمار می‌رود.

مطالب بیشتر
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟

باشگاه آلومینیوم: حتی در صورت ارسال تمام تولید داخلی کانادا به آمریکا، این کشور قادر به پوشش کامل نیاز وارداتی آلومینیوم ایالات متحده نخواهد بود. ایالات متحده برای حدود 80 درصد مصرف آلومینیوم خود به واردات متکی است؛ در نیمه نخست 2026 واردات این کشور 1.68 میلیون تن ثبت شد و کانادا در همان دوره 1.16 میلیون تن صادر کرد.

مطالب بیشتر
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید

باشگاه آلومینیوم: موجودی آلومینیوم در انبارهای بورس فلزات لندن (LME) به پایین‌ترین سطح از سال ۱۹۹۰ رسیده است؛ در شرایطی که اختلالات اخیر در عرضه خاورمیانه، فشار بیشتری بر زنجیره تأمین این فلز وارد کرده است. بر اساس گزارش، تولید سالانه آلومینیوم اولیه در منطقه خلیج فارس از زمان آغاز درگیری‌های ایران حدود ۲ میلیون تن کاهش یافته و این افت عرضه، برداشت فلز از شبکه انبارهای LME را افزایش داده است. در نتیجه، موجودی ثبت‌شده آلومینیوم در این بورس از ابتدای سال ۲۰۲۶ تقریباً نصف شده و به حدود ۲۵۰ هزار تن رسیده است. با این حال، واکنش قیمت آلومینیوم و فاصله قیمتی میان سررسیدهای مختلف LME تاکنون محدود بوده، زیرا بازار همچنان احتمال بازیابی عرضه جهانی، افزایش محموله‌های اندونزی و رشد صادرات چین را در نظر دارد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند

باشگاه آلومینیوم: پس از واگذاری سهام مدیریتی آن به بخش خصوصی و تغییر در ترکیب هیات مدیره و مدیران آن با هدف ایجاد مسیر مشخص برای توسعه، افزایش ظرفیت تولید و ارتقای بهره‌وری، فرآیند شناسایی، بررسی و اولویت‌بندی پروژه‌های توسعه‌ای را با مشارکت بخش‌های مختلف شرکت در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی

باشگاه آلومینیوم: طرح دوگانه‌سوز کردن واحد تکلیس نیز با هدف جلوگیری از توقفات ناشی از محدودیت گاز و حفظ ظرفیت تولید آلومینا، از دو مسیر به‌صورت موازی در حال بررسی است. در مسیر نخست، امکان استفاده از مازوت در کوره‌های تکلیس توسط شرکت‌های متخصص در حال بررسی فنی است و در مسیر دوم، احداث واحد SNG و استفاده از این فناوری برای تأمین سوخت جایگزین در دست بررسی قرار دارد. پس از تکمیل مطالعات فنی و اقتصادی، مناسب‌ترین گزینه برای اجرا انتخاب خواهد شد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و متعاقب واگذری آن بخش خصوصی از سوی سازمان بورس و سازان خصوصی‌سازی با هدف افزایش خودکفایی، کاهش وابستگی به تأمین بیرونی، کاهش بهای تمام‌شده و ایجاد پایداری بیشتر در زنجیره تأمین، مجموعه‌ای از اقدامات توسعه‌ای را در زمینه تولید مواد و قطعات مورد نیاز کارخانه در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن دوشنبه 26 مرداد ماه (17 آگوست) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3271 دلار(تن) اعلام شد.

مطالب بیشتر
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی

باشگاه آلومینیوم: گفتگوی ویژه با آقای دکتر قوامی نایب رئیس اول کمیسیون ویژه جهش و حمایت از تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم