رئیس سازمان خصوصی سازی از نحوه واگذاری مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزال دفاع کرد و قیمت تعیین شده برای فروش این مجتمع را عادلانه توصیف کرد.

"> رئیس سازمان خصوصی سازی از نحوه واگذاری مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزال دفاع کرد و قیمت تعیین شده برای فروش این مجتمع را عادلانه توصیف کرد.

"> رئیس سازمان خصوصی سازی از نحوه واگذاری مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزال دفاع کرد و قیمت تعیین شده برای فروش این مجتمع را عادلانه توصیف کرد.

"> رئیس سازمان خصوصی سازی از نحوه واگذاری مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزال دفاع کرد و قیمت تعیین شده برای فروش این مجتمع را عادلانه توصیف کرد.

">

دفاع تمام قد پوری حسینی از مزایده آلومینیوم المهدی هرمزال

1394/06/22

رئیس سازمان خصوصی سازی از نحوه واگذاری مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزال دفاع کرد و قیمت تعیین شده برای فروش این مجتمع را عادلانه توصیف کرد.

دفاع تمام قد پوری حسینی از مزایده آلومینیوم المهدی هرمزال

میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی در برنامه نشست خبری شبکه دو که با حضور احمد توکلی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، عنوان کرد: متاسفانه برخی آماری که از سوی آقای توکلی درباره مزایده آلومینیوم المهدی هرمزال ارائه می‌شوند، درست نیستند. در تیر ماه 1393 مزایده مجتمع با قیمت پایه 1655 میلیارد تومان برگزار شد و مجتمع به فروش نرفت چون متقاضی نداشت. مزایده دوم با 770 میلیارد تومان کمتر آگهی خورد، منتها با یک توضیح و آن توضیح اینکه مجتمع آلومینیوم المهدی یک شرکت است و هرمزال یک طرح که الان دیگر تبدیل به کارخانه شده و طرح توسعه آلومینیوم المهدی است. سهام دولت در المهدی 77 درصد بوده و کل هرمزال نیز متعلق به دولت (ایمیدرو) است. کارخانه هرمزال با فاینانس یا به تعبیری با مشارکت طرف خارجی ایجاد شد و بنابراین ایمیدرو حدود 870 میلیارد تومان به طرف خارجی بدهکار بود. ایمیدرو نیز چون تحریم بود و البته پول لازم برای پرداخت بدهی خود را هم در اختیار نداشت، این امید را داشت که با واگذاری آلومینیوم المهدی هرمزال و گرفتن پول آن بتواند بدهی خود را به طرف خارجی بدهد. بنابراین ایمیدرو در قیمت‌گذاری و مزایده اولیه با ما همراهی کرد.

وی افزود: در ادامه تفسیر شد که قرار نیست پول واگذاری این مجتمع به ایمیدرو پرداخت شود، بلکه پول به خزانه واریز خواهد شد. از سوی دیگر قرار شد بدهی 870 میلیارد تومانی ایمیدرو به کنسرسیوم بانک‌های خارجی توسط خریدار پرداخت شود و دیگر پولی را به خزانه واریز نکند. بنابراین 870 میلیارد تومان کاهش در قیمت پایه مجتمع نبوده است. اسفند 93 که مزایده را برگزار کردیم 100 میلیارد تومان افزایش در قیمت پایه را نسبت به مزایده تیر ماه داشتیم، منتها چون 870 میلیارد تومان خریدار را متعهد به پرداخت بدهی به طرف خارجی کردیم به ظاهر نشان داده شد که قیمت پایه مزایده کاهش یافته است که در واقع اینطور نبود.

رئیس سازمان خصوصی سازی در ادامه با اشاره به اینکه فروش ماهی 2 هزار تن به مدت 7 سال توسط خریدار مجتمع، توافق ایمیدرو با طرف خارجی بوده است که رافع مسئولیت‌های ایمیدرو بود، گفت: رقم بدهی ایمیدرو به طرف خارجی حدود 270 میلیون دلار بود که براساس قراردادی که ما با خریدار مجتمع بستیم این مبلغ باید پرداخت شود. بنابراین در این زمینه دولت متحمل ضرری نشده است. به این ترتیب خریدار آلومینیوم المهدی هرمزال موظف است بدهی ایمیدرو را به نیابت از این سازمان به طرف خارجی پرداخت کند و ممکن است حتی این کار را در کمتر از 7 سال نیز انجام دهد.

او در واکنش به این انتقاد که گفته می‌شود برخی دارایی‌های آلومینیوم المهدی هرمزال در کارشناسی اولیه و قیمت‌گذاری این مجتمع دیده نشده‌اند، افزود: در همین زمینه دیوان محاسبات وارد عمل شد و دیوان در هر حوزه 3 کارشناس را مشخص کرد تا به صورت دقیق کلیه اموال و دارایی‌های مجتمع را مجددا قیمت‌گذاری کنند. در نهایت این قیمت‌گذاری مشخص کرد که میزان دارایی مجتمع 346 میلیارد تومان نسبت به 2300 میلیارد تومان دارایی که قبلا کارشناسان برآورد کرده بودند، افزایش نشان داد.

پوری حسینی افزود: این میزان افزایش قیمت دارایی‌های آلومینیوم المهدی هرمزال ناشی از آن است که هیات مدیره این شرکت در صورت‌های مالی و گزارش‌های خود یا دارایی‌های مجتمع را کتمان کرده و یا دارایی‌ها را از قلم انداخته‌اند. ضمن اینکه در چند مورد هم وضعیت برخی دارایی های المهدی و هرمزال مانند زمین آنها به خوبی برملا نشده بود. در هر شرایطی ما با خریدار توافق کرده‌ایم که اگر دارایی در قیمت‌گذاری لحاظ نشود و بعدا مشخص شد طبق رای هیات داوری خریدار موظف به پرداخت قیمت آن دارایی به نرخ کارشناسی روز معامله خواهد بود.

معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی با انتقاد از مدیریت دولتی حاکم بر آلومینیوم المهدی هرمزال اظهار کرد: آلومینیوم المهدی حدود 20 سال و هرمزال نیز چند سال است که در اختیار دولت بوده اما نتیجه مدیریت این دارایی 2500 تا 3000 میلیارد تومانی بدون بدهی برای دولت چیزی جز 450 میلیارد تومان ضرر نبوده است. این ضرر فقط از جیب مردم درآمده است و بنابراین واگذاری این دارایی عاقلانه‌ترین کار ممکن بوده است.

پوری حسینی همچنین درباره دلیل تنفس یک ساله خریدار در پرداخت اقساط خرید مجتمع گفت: شش ماه که دولت جلوی کار خریدار را گرفته است و اجازه مدیریت او را در مجتمع نمی‌دهد و جلوی چشم خریدار ضرر و زیان های سنگینی هم به کارخانه وارد شده است که قصد ندارم به آنها اشاره کنم. از سوی دیگر ایمیدرو فرصت اصلاح ساختار در این مجتمع را داشت اما این کار را انجام نداد. ما نیز اجازه اصلاح ساختار نداریم و فقط به صورت محدود اجازه اصلاح ساختار نیروی انسانی شرکت‌های در حال واگذاری را داریم. با این وجود ما در مزایده دوم باز هم با خریدار چانه‌زنی و قیمت را به صورت کارشناسی تعیین کردیم.

وی افزود: همچنین اینکه خریدار مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزال نماینده خود را در مزایده از نیروهای ارزشی کشور انتخاب کرده از نظر ما هیچ اشکالی نداشته و اتفاق این موضوع را نقطه قوت خریدار مجتمع می دانیم.

رئیس سازمان خصوصی سازی همچنین با اتهام خواندن این اظهارنظر احمد توکلی مبنی بر اینکه مزایده مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزال دو نفره بوده است، گفت: ما دست کسی را برای حضور در این مزایده نبستیم. ضمن اینکه وقت کافی برای اصلاح ساختار مجتمع نیز وجود داشت اما در موعد مقرر کاری انجام شد. باید بدانیم که زمان پایان واگذاری‌ها سال 1393 بوده است.

او همچنین تاکید کرد: ما برای مزایده سهام دولتی آلومینیوم المهدی براساس قانون هیچ نیازی به اخذ اجازه از سهامدار غیردولتی این شرکت نداشتیم.

 

 

حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI
حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI

باشگاه آلومینیوم: سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان IBBI از تاریخ 22 تا 25 شهریورماه 1405 در محل سالن‌های نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار شد و میهن آلومینیوم (MAG) نیز در این رویداد تخصصی حضور یافت.

مطالب بیشتر
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست

باشگاه آلومینیوم: تولید روزانه آلومینیوم در ماه آگوست 1.7 درصد کاهش داشته که ناشی از کاهش چشمگیر تولید آلومینیوم در کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس است.

مطالب بیشتر
محدودیت برق صنایع کاهش یافت
محدودیت برق صنایع کاهش یافت

باشگاه آلومینیوم: مصطفی رجبی‌مشهدی، معاون برق و انرژی وزارت نیرو و سخنگوی صنعت برق، با تاکید بر سیاست حمایتی وزارت نیرو از بخش تولید و اشتغال کشور، جزئیات تازه‌ای از نحوه تامین برق صنایع در بازه زمانی مدیریت مصرف را تشریح کرد.

مطالب بیشتر
تولید نخستین کلاف نورد سرد در کارخانه 5 میلیارد دلاری نولیس در آمریکا
تولید نخستین کلاف نورد سرد در کارخانه 5 میلیارد دلاری نولیس در آمریکا

باشگاه آلومینیوم: نولیس نخستین کلاف آلومینیومی را در خط نورد سرد کارخانه 5 میلیارد دلاری خود در آمریکا تولید کرد. این کارخانه در ظرفیت کامل سالانه 600 هزار تن محصولات نوردشده تولید خواهد کرد و مرکز بازیافت آن توان پردازش بیش از 15 میلیارد قوطی نوشیدنی در سال را دارد. آغاز ارسال تجاری برای سه‌ماهه دوم 2027 برنامه‌ریزی شده و کارخانه حداکثر 1000 نفر را به‌کار خواهد گرفت.

مطالب بیشتر
کشف 3600 کیلوگرم سیم مس و آلومینیوم سرقتی در شبکه برق کرمانشاه
کشف 3600 کیلوگرم سیم مس و آلومینیوم سرقتی در شبکه برق کرمانشاه

باشگاه آلومینیوم: شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه با همراهی دستگاه‌های انتظامی و امنیتی، در عملیاتی ضربتی موفق به کشف و ضبط 3600 کیلوگرم سیم مسی و آلومینیومی شد؛ اقدامی قاطع که در راستای صیانت از سرمایه‌های ملی و جلوگیری از اخلال در پایداری شبکه توزیع صورت گرفت.

مطالب بیشتر
صنایع پایین‌دستی خواستار اصلاح بهین‌یاب و افزایش عرضه آلومینیوم هستند
صنایع پایین‌دستی خواستار اصلاح بهین‌یاب و افزایش عرضه آلومینیوم هستند

باشگاه آلومینیوم: نشست کمیسیون صنعت اتاق ایران با موضوع بررسی وضعیت عرضه و تقاضای آلومینیوم و با هدف تقویت همکاری میان تولیدکنندگان آلومینیوم و صنایع پایین‌دستی این حوزه برای حل مشکل عرضه آلومینیوم در بورس کالا، برگزار شد. فعالان صنعت آلومینیوم خواستار اصلاح سازوکار عرضه، بازنگری در اطلاعات بهین‌یاب و رفع موانع تامین مواد اولیه شدند.

مطالب بیشتر
کاهش مجدد قیمت در بورس فلزات لندن
کاهش مجدد قیمت در بورس فلزات لندن

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن در روز دوشنبه 13 مهر ماه (5 اکتبر) درحالی فعالیت خود را آغاز کرد که مجدداً شاهد کاهش قیمت آلومینیوم نسبت به هفته قبل از آن بودیم. قیمت آلومینیوم در ابتدای هفته 3106 دلار (تن) اعلام گردید اما در روز جمعه 17 مهرماه (9 اکتبر) بورس فلزات لندن درحالی به‌کار خود پایان داد که قیمت فروش نقدی آلومینیوم در بورس با 51 دلار (تن) کاهش به 3055 دلار (تن) رسیده بود.

مطالب بیشتر
خیز سپهر صادرات برای توسعه زنجیره ارزش آلومینیوم
خیز سپهر صادرات برای توسعه زنجیره ارزش آلومینیوم

باشگاه آلومینیوم: مجتبی حمیدیان، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری سپهر صادرات، در حاشیه بازدید از مجتمع صنایع آلومینیوم هزار، با تاکید بر رویکرد تحولی هلدینگ در حوزه سرمایه‌گذاری گفت: «استراتژی ما ورود به صنایعی است که با تکمیل زنجیره ارزش، امکان خلق ارزش‌افزوده پایدار را فراهم می‌کنند. بازدید از مجتمع آلومینیوم هزار نیز در همین راستا و با هدف شناسایی نقاط هم‌افزایی و امکان‌سنجی طرح‌های توسعه‌ای انجام شده است؛ چرا که معتقدیم این زیرساخت‌ها با بهره‌گیری از مدیریت مالی و تکنولوژیک، پتانسیل بالایی برای جهش در تولید و بازدهی دارند.»

مطالب بیشتر
احیای تامین آلومینیوم فورد با بازگشت نولیس
احیای تامین آلومینیوم فورد با بازگشت نولیس

باشگاه آلومینیوم: بازگشت کارخانه اوسویگو نولیس به فعالیت، تامین آلومینیوم مورد نیاز فورد را احیا کرده و مسیر افزایش تولید اف-150 را هموار کرده است. فورد انتظار دارد تولید این مدل در اکتبر به بالاترین سطح سال برسد و اختلال تامین آلومینیوم دیگر مانع تولید نباشد.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم