دستور پخت خوشمزه‌ترین چیپس جهان فاش شد

1390/04/29
دستور پخت خوشمزه‌ترین چیپس جهان فاش شد

تا به حال چیپس زیاد خورده باشید،‌ اما این چیپس‌ها حسابی فرق می‌کنند. آن‌ها طی سه مرحله با فناوری‌های روز قرن 21 تهیه می‌شوند و از نظر تردی و مزه، با هر خلال سیب‌زمینی که قبلا خورده‌اید فرق دارند

بهنوش خرم‌روز: چیپس، خلال‌های سیب‌زمینی سرخ‌شده و انواع خوراکی‌های از این دست در طرح‌های مختلف نزدیک به سه قرن است که تولید و مصرف می‌شوند، در واقع چیپس یکی از پرمصرف‌ترین خوراکی‌ها است. شاید فکر کنید سیب‌زمینی سرخ‌شده، سیب‌زمینی‌ سرخ‌شده است دیگر، خیلی ساده! دیگر چیزی برای افزودن به آن باقی نمانده! اما در واقع نسل تازه‌ای از چیپس‌ها در راه است که تا به حال نچشیده‌اید و از تکنولوژی روز برای هر چه لذیذتر شدن آن استفاده شده است.

هستون بلومنتال،‌ سرآشپز انگلیسی از چند سال پیش به همراه سرآشپز محقق خود کریس یانگ،‌ روی بهبود چیپس کار می‌کرده است. آن‌ها بالاخره به ترکیبی سه مرحله‌ای برای تهیه چیپس رسیدند که تحولی در تولید چیپس از نظر بافت و مزه بود.

یک گره محقق فرانسوی در موسسه‌ای در نیویورک به نام فرنچ کولینری،‌ چندی پیش دریافتند که می‌توانند با استفاده از یک آنزیم و ایجاد یک تغییر شیمیایی، روی بافت سیب‌زمینی تاثیر  بگذارند و باعث شوند سیب‌زمینی سرخ‌شده در دهان شما تردتر شود. اما داستان به همین‌جا ختم نشد.

 به گزارش ساینتیفیک امریکن، ماکسیم بیلت و جانی ژو به همراه عده‌ای دیگر از محققین سرآشپز (از جمله کریس یانگ) در آزمایشگاهی در واشنگتن،‌ با الهام از تلاش‌های قبلی برای بهبود چیپس، دست به آزمودن راه‌های متنوع برای تولید چیپس‌های خوشمزه‌تر زده‌اند. مواد اولیه چیپس البته به همان سادگی است که قبلا بود،‌ این طرز تهیه است که تغییر می‌کند.

در روش جدید، آن‌ها سیب‌زمینی‌ها را با آب‌نمک 2 درصد در خلاء بسته‌بندی می‌کنند که در حین جوشیدن دست‌نخورده باقی بمانند. سپس سیب‌زمینی‌ها با همان دستگاهی که جواهرسازها و دندانپزشک‌ها استفاده می‌کنند،‌ توسط امواج صوتی بمباران می‌شوند. امواج فراصوت 40 کیلوهرتزی باعث می‌شوند سطح سیب‌زمینی ترک بخورد و با حباب‌هایی که به شکل هزاران تاول‌ ریز روی سطحش ظاهر می‌شوند پوشیده شود.

بعد خلال‌های سیب‌زمینی در مرحله بعد در خلاء خشک می‌شوند و بعد سرآشپز آن‌ها را می‌گذارد تا با رطوبت اطراف سازگار شوند. حالا نوبت سرخ‌شدن است!‌سیب‌زمینی‌ها برای مدت کمی در روغن 340 درجه فارنهایت (171.11 درجه سانتیگراد) ریخته می‌شوند تا شبکه در هم بافته نشاسته‌ای درون سیب‌زمینی به هم نزدیک‌تر شود.

بعد از خنک کردن سیب‌زمینی‌ها، نوبت آخرین مرحله می‌رسد. این دفعه سیب‌زمینی‌ها را ناگهان در روغن 375 درجه فارنهایت (190.5 درجه سانتی‌گراد) می‌ریزند. بدین ترتیب آب درون ریزحباب‌های خلال‌های سیب‌زمینی ناگهان به بخار تبدیل می‌شود و حجم سیب‌زمینی‌ها بیشتر می شود و به اصطلاح پف می‌کنند. با تنها چند دقیقه غوظه‌ور ماندن در روغن، ‌خلال‌های سیب‌زمینی ظاهر جذابی پیدا می کنند.

به ادعای محققین، این خلال‌های سیب‌زمینی حاصل فناوری قرن 21، با هر خلال سیب‌زمینی یا چیپسی که تا به حال خورده‌اید فرق دارد. از لایه بیرونی حسابی تردی که زیر دندان صدا می‌دهد گرفته تا مغز حسابی نرمی که در دهانتان آب می‌شود.

درست است که مراحل تهیه این خلال‌های سیب‌زمینی زیاد است،‌ اما به راحتی می‌توان دستگاهی طراحی کرد  که این مراحل را به طور اتوماتیک انجام دهد. پس منتظر خلال‌های سیب‌زمینی مدرن خوشمزه باشید!

 

خیز سپهر صادرات برای توسعه زنجیره ارزش آلومینیوم
خیز سپهر صادرات برای توسعه زنجیره ارزش آلومینیوم

باشگاه آلومینیوم: مجتبی حمیدیان، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری سپهر صادرات، در حاشیه بازدید از مجتمع صنایع آلومینیوم هزار، با تاکید بر رویکرد تحولی هلدینگ در حوزه سرمایه‌گذاری گفت: «استراتژی ما ورود به صنایعی است که با تکمیل زنجیره ارزش، امکان خلق ارزش‌افزوده پایدار را فراهم می‌کنند. بازدید از مجتمع آلومینیوم هزار نیز در همین راستا و با هدف شناسایی نقاط هم‌افزایی و امکان‌سنجی طرح‌های توسعه‌ای انجام شده است؛ چرا که معتقدیم این زیرساخت‌ها با بهره‌گیری از مدیریت مالی و تکنولوژیک، پتانسیل بالایی برای جهش در تولید و بازدهی دارند.»

مطالب بیشتر
احیای تامین آلومینیوم فورد با بازگشت نولیس
احیای تامین آلومینیوم فورد با بازگشت نولیس

باشگاه آلومینیوم: بازگشت کارخانه اوسویگو نولیس به فعالیت، تامین آلومینیوم مورد نیاز فورد را احیا کرده و مسیر افزایش تولید اف-150 را هموار کرده است. فورد انتظار دارد تولید این مدل در اکتبر به بالاترین سطح سال برسد و اختلال تامین آلومینیوم دیگر مانع تولید نباشد.

مطالب بیشتر
سقوط قیمت آلومینیوم در بورس لندن
سقوط قیمت آلومینیوم در بورس لندن

به گزارش باشگاه آلومینیوم، بورس فلزات لندن دوشنبه 6 مهر ماه (28 سپتامبر) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3248 دلار(تن) اعلام شد

مطالب بیشتر
نیروهای بومی، چرخ تولید ایران‌خودرو ابهر را چرخاندند
نیروهای بومی، چرخ تولید ایران‌خودرو ابهر را چرخاندند

باشگاه آلومینیوم: معاون اجرایی شرکت ریخته‌گری آلومینیوم ایران‌خودرو گفت: ایران‌خودرو ابهر با تکیه بر توان و تجربه نیروهای بومی، توانسته است در شرایط دشوار نیز روند تولید خود را حفظ کرده و ظرفیت‌های صنعتی و اشتغال‌زایی منطقه را تقویت کند.

مطالب بیشتر
هیندالکو به‌ دنبال شفاف‌سازی قیمت آلومینا
هیندالکو به‌ دنبال شفاف‌سازی قیمت آلومینا

باشگاه آلومینیوم: هیندالکو با راه‌اندازی مناقصه‌های نقدی آلومینا در پلتفرم دیجیتال Metalshub، به‌دنبال افزایش شفافیت معاملات و فراهم‌کردن داده‌های واقعی برای شکل‌گیری یک شاخص قیمتی معتبر در بازار جهانی آلومینا است.

مطالب بیشتر
شرکت آلومینیوم ایران  (ایرالکو) در جمع 10 شرکت برتر بورس کالا از نظر ارزش معاملات قرار گرفت
شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) در جمع 10 شرکت برتر بورس کالا از نظر ارزش معاملات قرار گرفت

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در هفته منتهی به 3 مهرماه 1405 با ثبت معاملات قابل توجه شمش و بیلت آلومینیوم، در جمع 10 شرکت برتر بورس کالای ایران از نظر ارزش معاملات قرار گرفت.

مطالب بیشتر
نخستین بخش نیروگاه خورشیدی 115 مگاواتی شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) وارد مدار شد
نخستین بخش نیروگاه خورشیدی 115 مگاواتی شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) وارد مدار شد

باشگاه آلومینیوم: بهره‌برداری از نخستین بخش فاز اول نیروگاه خورشیدی ایرالکو با ظرفیت 6.4 مگاوات؛ گامی راهبردی برای تامین پایدار انرژی و توسعه سبز صنعت آلومینیوم کشور

مطالب بیشتر
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست

باشگاه آلومینیوم: تولید روزانه آلومینیوم در ماه آگوست 1.7 درصد کاهش داشته که ناشی از کاهش چشمگیر تولید آلومینیوم در کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس است.

مطالب بیشتر
گامی دیگر از شرکت آلومینای ایران در مسیر مسئولیت اجتماعی
گامی دیگر از شرکت آلومینای ایران در مسیر مسئولیت اجتماعی

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینای ایران در راستای ایفای مسئولیت‌های اجتماعی و با هدف کمک به توسعه زیرساخت‌های منطقه، پروژه بهسازی و اصلاح راه مجاور معدن آهک تا تفرجگاه تنگه گزی در شهرستان جاجرم را با ارائه خدمات به ارزش 168 میلیارد و 205 میلیون و 100 هزار ریال مشارکت و تکمیل گردید.

مطالب بیشتر
برگزاری سمینار آموزشی ایمنی و پیشگیری از حوادث ناشی از کار در شرکت آلومینای ایران
برگزاری سمینار آموزشی ایمنی و پیشگیری از حوادث ناشی از کار در شرکت آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: همزمان با 7 مهرماه، روز ایمنی و آتش‌نشانی، سمینار تخصصی «ایمنی و پیشگیری از حوادث و بیماری‌های ناشی از کار» با حضور سرپرست مدیریت مجتمع آلومینای ایران، معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان جاجرم، اعضای شوراهای اسلامی کار استان و مسئولان ایمنی واحدهای کارگری در شرکت آلومینای ایران برگزار شد.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم