خام‌فروشی باید به حداقل برسد/ صادرات زیر قیمت شمش به ترکیه

1401/02/21
باشگاه آلومینیوم: مدیر بازرگانی شرکت سیم راد سما گفت: وضع عوارض صادراتی، اقدام خوبی در جهت جلوگیری از ارزان‌فروشی شمش آلومینیوم است که اگر این روند ادامه پیدا کند، به افزایش تولید و صادرات محصولات پایین‌دستی منجر خواهد شد.
خام‌فروشی باید به حداقل برسد/ صادرات زیر قیمت شمش به ترکیه

به‌گزارش باشگاه آلومینیوم، محسن شیشه‌گر در گفت‌وگو با فلزات آنلاین، مطرح کرد: مهم‌ترین چالشی که طی سال 1400 در زمینه تولید با آن مواجه بودیم، عرضه شمش آلومینیومی صادراتی در بورس کالای ایران بود. چراکه این امر منجر به از دست دادن بازارهای صادراتی مجموعه سیم راد سما شد و ما نتوانستیم محصولات خود را به کشور عراق صادر کنیم. درواقع، عرضه شمش صادراتی در بورس با قیمت تمام‌شده کمتری نسبت به فروش داخلی انجام شد و به‌دنبال آن، نمایندگان شرکت‌های ترکیه‌ای اقدام به خرید آن و سپس تولید سیم و کابل کردند و با فروش این محصولات با قیمت کمتر نسبت به تولیدکنندگان ایرانی، بازار عراق را دردست گرفتند.

به‌دنبال رقابت بیشتر در بازارهای صادراتی هستیم

وی افزود: این اتفاق درحالی رخ داد که تولیدکنندگان داخلی، شمش آلومینیومی موردنیاز خود را با قیمت بیشتری نسبت به رقبای ترکیه‌ای از بورس کالای ایران خریداری می‌کردند و همین امر منجر شد ما بازار کشور عراق را از دست بدهیم. خوشبختانه وضع عوارض صادراتی بر مواد اولیه به‌ویژه شمش آلومینیومی در سال جاری، موجب رفع این چالش شد و درحال‌حاضر ما مشکل خاصی در زمینه صادرات محصولات خود که همان سیم و کابل آلومینیومی است، به کشور عراق نداریم. وضع عوارض صادراتی، اقدام مثبتی از جانب وزارت صمت بوده که کمک شایانی به فعالیت هرچه بیشتر ما در بازارهای صادراتی کرده است و امیدوار هستیم که این روند ادامه‌ یابد.

مدیر بازرگانی شرکت سیم راد سما وضع عوارض صادراتی را اقدامی مؤثر ارزیابی کرد و گفت: زمانی‌که ما می‌توانیم با استفاده از شمش در واحدهای کوچک‌، انواع محصولات آلومینیومی را تولید و سپس صادر کنیم، چه دلیلی برای صادرات شمش به‌صورت خام وجود دارد؟ درواقع با وضع عوارض صادراتی، هم از خام‌فروشی جلوگیری می‌کنیم و هم ارزآوری بیشتری ازطریق صادرات محصولات آلومینیومی به‌دست خواهد آمد. ضمن اینکه این امر با اشتغال‌زایی همراه خواهد بود. درحال‌حاضر ما توانسته‌ایم گوی سبقت را از رقبای ترکیه‌ای خود برباییم و بازار کشور عراق را دوباره دردست بگیریم. در حالت کلی، باید به‌سمت تولید و صادرات محصولات نهایی با ارزش‌افزوده بیشتر و جلوگیری از خام‌فروشی مواد اولیه حرکت کنیم تا بتوانیم حضور موفقی در بازارهای بین‌المللی داشته باشیم.

تأمین ماده اولیه از بورس کالای ایران

شیشه‌گر درخصوص تأمین ماده اولیه از بورس کالای ایران، بیان کرد: قیمت شمش آلومینیومی در بازار آزاد از بورس کالا کمتر است اما ما ترجیح می‌دهیم آن‌را از بورس خریداری کنیم؛ چراکه فرایند عرضه و تقاضا و درنهایت معامله در آن، کاملاً رسمی و شفاف است و با فراهم‌شدن امکان خرید اعتباری، ما هیچ مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت. ضمن اینکه به‌واسطه همکاری با یکی از وزارتخانه‌های دولتی، باید فاکتور و سندهای رسمی در قبال خرید و فروش محصولات خود صادر کنیم و بر همین اساس، ماده اولیه موردنیاز خود را از بورس کالای ایران خریداری می‌کنیم.

وی در ارتباط با محصولات و مشتریان این شرکت، عنوان کرد: زمینه فعالیت شرکت سیم راد سما، کابل‌سازی آلومینیومی است و درحال‌حاضر مشغول همکاری با وزارت نیرو هستیم.

شیشه‌گر ضمن مطلوب‌دانستن شرایط حاکم بر بازار سیم و کابل آلومینیومی، اضافه کرد: تحریم‌های خارجی، تأثیر چندانی بر فعالیت مجموعه ما نگذاشته است. اگرچه لغو تحریم‌ها می‌تواند منجر به تسهیل شرایط صادرات شود و تأثیر بسزایی بر تجارت خارجی کشور می‌گذارد. ضمن اینکه جنگ روسیه و اوکراین نیز بی‌تأثیر بر بازارهای جهانی به‌ویژه صنعت آلومینیوم نبوده است که ما باید نگاهی مثبت به این اتفاق در داخل کشور داشته باشیم. چراکه شرکت روسال به‌‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده آلومینیوم جهان از سوی سایر کشورها تحریم شده است و همین مسأله می‌تواند زمینه‌ساز رقابت سایر تولیدکنندگان شمش و محصولات آلومینیومی در بازارهای صادراتی باشد.

طراحی سامانه «اصالت کالا» جهت ارزیابی محصول

مدیر بازرگانی شرکت سیم راد سما درخصوص عرضه و فروش سیم و کابل‌های غیراستاندارد در سطح بازار، اظهار کرد: ازآنجایی‌که انواع کابل‌های تقلبی با نام این شرکت در سطح بازار به‌فروش می‌رسد، بنابراین سامانه‌ای را تحت عنوان اصالت کالا طراحی کردیم تا مصرف‌کنندگان بتوانند پس از خرید محصولات و واردکردن کد QR، همزمان با ورود به سایت شرکت، اصالت کالای خریداری‌شده را ارزیابی کنند. متأسفانه پلاک‌های آلومینیومی تولیدشده در مجموعه ما، با برندهای جعلی در سطح بازار به‌فروش می‌رسد و کابل‌های متفرقه با نام سیم راد سما به پیمانکاران برق فروخته می‌شود. بنابراین تصمیم گرفتیم تا از راه‌های قانونی مسأله را پیگیری کنیم. به سازمان ملی استاندارد نیز این موضوع را اطلاع دادیم اما نتیجه مطلوب حاصل نشد و بر همین اساس، سامانه اصالت کالا را طراحی کردیم تا مشتریان با استفاده از آن، محصولات اصلی شرکت سیم راد سما را خریداری کنند. تعداد محصولات تقلبی با برند سیم راد سما از تولیدات خود مجموعه بیشتر است و امیدوار هستیم راه‌اندازی این سامانه، اندکی از حجم مشکلات موجود در این زمینه بکاهد.

وی در ادامه به چالش‌های موجود در بخش تولید اشاره کرد و گفت: آنچه تولید را در داخل کشور تحت‌الشعاع قرار داده، تحریم‌های داخلی است. حدود یک سال است که از یکی از بزرگ‌ترین سازمان‌های دولتی طلبکار هستیم و هنوز نتوانستیم طلب خود را از آن‌ دریافت کنیم. بنابراین ناچار به دریافت تسهیلات از بانک‌ها و مؤسسات مالی شدیم و از این سو، اگر در بازپرداخت اقساط خود یک روز تأخیر داشته باشیم، با جریمه و برخورد بانک روبه‌رو می‌شویم. متأسفانه شرایط به‌‌نحوی است که اکثر تولیدکنندگان بخش خصوصی چاره‌ای جز دریافت تسهیلات برای ادامه تولید خود ندارند که این مسأله نیز معضلات خاص خود را به‌همراه دارد.

با کمبود نقدینگی مواجه هستیم

مدیر بازرگانی شرکت سیم راد سما کمبود نقدینگی را مهم‌ترین معضل بخش تولید خواند و تأکید کرد: چالش‌های فراوانی در زمینه پرداخت مالیات، بیمه و ... وجود دارد که تا حدودی می‌توان آن‌ها را مدیریت کرد اما کمبود نقدینگی به‌شدت عملکرد تولیدکنندگان را تحت‌تأثیر قرار داده است و امیدوار هستیم شاهد بهبود شرایط در سال جاری و تأمین نقدینگی موردنیاز برای تولید بیشتر باشیم. چراکه درحال‌حاضر امکان دریافت تسهیلات از بانک‌ها وجود ندارد و دولت باید حمایت‌های لازم را از واحدهای‌ کوچک تولیدی در دستورکار خود قرار دهد.

شیشه‌گر در پایان یادآور شد: صنعت آلومینیوم در کنار مس از چشم‌انداز روشنی در جهان برخوردار است و با توجه به روند رو به رشد قیمت و همچنین نقش استراتژیک آن در سایر صنایع، درصورت حمایت دولت از تولیدکنندگان محصولات پایین‌دستی این صنعت، شاهد توسعه هرچه بیشتر آن در آینده نزدیک خواهیم بود.

سیمکات در آستانه عرضه اولیه ارزش‌گذاری شد
سیمکات در آستانه عرضه اولیه ارزش‌گذاری شد

باشگاه آلومینیوم: شرکت تولیدی سیم و کابل تبریز با نماد «سیمکات» در آستانه عرضه اولیه سهام در فرابورس ایران قرار گرفت.

مطالب بیشتر
بهره‌برداری از پروژه مخازن بافر فرآیندی در آلومینای ایران با سرمایه‌گذاری 2.35 میلیون دلاری
بهره‌برداری از پروژه مخازن بافر فرآیندی در آلومینای ایران با سرمایه‌گذاری 2.35 میلیون دلاری

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینای ایران از راه‌اندازی و ورود به مدار تولید پروژه ساخت چهار دستگاه مخزن بافر فرآیندی با سرمایه‌گذاری اولیه 2.35 میلیون دلار خبر داد؛ طرحی راهبردی که با هدف مدیریت بهینه مصرف انرژی در ساعات اوج بار، افزایش انعطاف‌پذیری عملیاتی و ارتقای ظرفیت تولید آلومینا به میزان 8 هزار و 800 تن در سال به بهره‌برداری رسیده است.

مطالب بیشتر
کاهش قیمت آلومینیوم تا مرز 3000 دلار (تن)
کاهش قیمت آلومینیوم تا مرز 3000 دلار (تن)

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن در تاریخ دوشنبه 20 مهر (12 اکتبر)، درحالی فعالیت خود را آغاز کرد که قیمت فروش نقدی آلومینیوم 3054 دلار و 50 سنت اعلام شد.

مطالب بیشتر
افزایش سرمایه 69.4 درصدی فایرا
افزایش سرمایه 69.4 درصدی فایرا

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینیوم ایران با نماد «فایرا» از پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق‌العاده برای افزایش سرمایه خبر داد.

مطالب بیشتر
همکاری نولیس و بایرسدورف برای کاهش ردپای کربن بسته‌بندی آلومینیومی
همکاری نولیس و بایرسدورف برای کاهش ردپای کربن بسته‌بندی آلومینیومی

باشگاه آلومینیوم: شرکت‌های نولیس و بایرسدورف سهم آلومینیوم بازیافتی در قوطی کرم نیوآ را به 95 درصد افزایش دادند. این تغییر با هدف کاهش ردپای کربن بسته‌بندی و با حفظ دوام و ظاهر محصول، از طریق بهینه‌سازی ترکیب آلیاژ و فرایندهای تولید انجام شده است.

مطالب بیشتر
حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI
حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI

باشگاه آلومینیوم: سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان IBBI از تاریخ 22 تا 25 شهریورماه 1405 در محل سالن‌های نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار شد و میهن آلومینیوم (MAG) نیز در این رویداد تخصصی حضور یافت.

مطالب بیشتر
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست

باشگاه آلومینیوم: تولید روزانه آلومینیوم در ماه آگوست 1.7 درصد کاهش داشته که ناشی از کاهش چشمگیر تولید آلومینیوم در کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس است.

مطالب بیشتر
محدودیت برق صنایع کاهش یافت
محدودیت برق صنایع کاهش یافت

باشگاه آلومینیوم: مصطفی رجبی‌مشهدی، معاون برق و انرژی وزارت نیرو و سخنگوی صنعت برق، با تاکید بر سیاست حمایتی وزارت نیرو از بخش تولید و اشتغال کشور، جزئیات تازه‌ای از نحوه تامین برق صنایع در بازه زمانی مدیریت مصرف را تشریح کرد.

مطالب بیشتر
تولید نخستین کلاف نورد سرد در کارخانه 5 میلیارد دلاری نولیس در آمریکا
تولید نخستین کلاف نورد سرد در کارخانه 5 میلیارد دلاری نولیس در آمریکا

باشگاه آلومینیوم: نولیس نخستین کلاف آلومینیومی را در خط نورد سرد کارخانه 5 میلیارد دلاری خود در آمریکا تولید کرد. این کارخانه در ظرفیت کامل سالانه 600 هزار تن محصولات نوردشده تولید خواهد کرد و مرکز بازیافت آن توان پردازش بیش از 15 میلیارد قوطی نوشیدنی در سال را دارد. آغاز ارسال تجاری برای سه‌ماهه دوم 2027 برنامه‌ریزی شده و کارخانه حداکثر 1000 نفر را به‌کار خواهد گرفت.

مطالب بیشتر
کشف 3600 کیلوگرم سیم مس و آلومینیوم سرقتی در شبکه برق کرمانشاه
کشف 3600 کیلوگرم سیم مس و آلومینیوم سرقتی در شبکه برق کرمانشاه

باشگاه آلومینیوم: شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه با همراهی دستگاه‌های انتظامی و امنیتی، در عملیاتی ضربتی موفق به کشف و ضبط 3600 کیلوگرم سیم مسی و آلومینیومی شد؛ اقدامی قاطع که در راستای صیانت از سرمایه‌های ملی و جلوگیری از اخلال در پایداری شبکه توزیع صورت گرفت.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم