تنظیم بازار آلومینیوم با عرضه مستمر/ 4500 تن آلومینیوم در آبان ماه معامله شد
1397/09/17
باشگاه آلومینیوم: آلومینیوم یکی از فلزاتی است که تنظیم بازار آن دشوار بوده و با توجه به شرایط موجود در کشور و نیز تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان باید به آن توجه ویژه‌ای صورت گیرد؛ زیرا برخلاف دیگر فلزات، آلومینیوم وابستگی بسیاری به واردات مواد اولیه دارد و ارزبری آن نسبت به سایر فلزات بیشتر بوده، با این وجود عرضه مستمر آلومینیوم در بازار باعث تنظیم و آرامش نسبی بازار شده است.
تنظیم بازار آلومینیوم با عرضه مستمر/  4500 تن آلومینیوم در آبان ماه معامله شد

به گزارش باشگاه آلومینیوم به نقل از فلزات آنلاین، بازارهای جهانی آلومینیوم متاثر از جنگ تجاری آمریکا با دیگر کشورها، سقوط آزاد شدید قیمت نفت و نیز سیاست‌های سخت‌گیرانه چین در مقابل آلودگی هوا، شرایط مطلوبی را سپری نمی‌کند. چرا که قیمت این فلز پس از مدت‌ها به زیر 2 هزار دلار در هر تن سقوط کرد و با شرایط کنونی به‌نظر نمی‌رسد که وضعیت این فلز چندان بهبود یابد. البته تقاضای این فلز در بازارهای جهانی همواره رو به افزایش بوده است، ولی با توجه به جمیع شرایط اثرگذار بر قیمت آلومینیوم به‌ویژه سقوط قیمت نفت، به‌نظر می‌رسد آلومینیوم همچنان وضعیت مطلوبی نداشته باشد.

در بازار ایران آلومینیوم همچنان متأثر از سیاست‌گذاری‌های دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت است. از یک سو تولیدکنندگان آلومینیوم عنوان می‌کنند که با توجه به افزایش قیمت ارز، قیمت تمام‌شده تولید این فلز از 30 هزار تومان فراتر می‌رود و این شرکت‌ها ناچارند ارز مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند؛ از سوی دیگر دولت همچنان اصرار دارد که قیمت پایه محصولات آلومینیومی بر اساس نرخ ارز بازار نیما باشد. در نتیجه قیمت اولیه پایه برای عرضه آلومینیوم در بورس کالا حدود 20 هزار تومان می‌شود و با رقابت صورت گرفته میان خریداران حتی با وجود برداشتن سقف رقابت، این موضوع مورد اعتراض عرضه‌کنندگان است.

با این وجود تنظیم بازار آلومینیوم چندان دشوار نیست؛ چرا که تولیدکنندگان می‌توانند با مصرف‌کنندگان و خریداران آلومینیوم روی یک قیمت به توافق برسند. با این حال دخالت دولت در بازار با قیمت‌های دستوری، مانع از انجام این کار شده است. نکته قابل توجه دیگر در مورد صنعت آلومینیوم آن است که تولیدکنندگان شمش ناچارند برای تأمین مواد اولیه خود به‌ویژه پودر آلومینا، شمش خود را با تأمین‌کننده پودر تهاتر کنند و امکان عرضه در بورس کالا را در حجمی همچون سابق نداشته باشند. این مسأله از سوی دولت به‌عنوان صادرات تلقی می‌شود و در نتیجه ممکن است مانع بارگیری شمش برای تهاتر و یا پهلوگیری پودر آلومینا شود. به‌طوری که خبرها حاکی از عدم پهلوگیری پودر آلومینا برای شرکت المهدی- هرمز جنوب بوده و این شرکت ناچار شد بخشی از خطوط تولید خود را از مدار خارج کند. این امر قطعا به تولید داخلی و مصرف‌کنندگان ضربه می‌زند و باید اقدامات لازم برای جلوگیری از این وضعیت به‌عمل آید.

نمودار حاکی از آن است که طی آبان ماه سال جاری 4 هزار و 500 تن شمش و بیلت از سوی تولیدکنندگان در بورس کالا عرضه شد که در مقابل آن 12 هزار و 800 تن تقاضا وجود داشت و همه این محصولات مورد معامله قرار گرفتند. در این میان 4 هزار تن شمش اولیه عرضه شد که 3 هزار تن آن توسط ایرالکو و یک هزار تن آن توسط هرمز جنوب عرضه شد.

 

واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی
واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی

باشگاه آلومینیوم - روند واگذاری شرکت آلومینای ایران، فرآیندی چندساله و مرحله‌ای است که از تصویب واگذاری به بخش غیردولتی در سال ۱۳۸۶ آغاز شد و پس از طی مراحل قانونی، اصلاح ساختار حقوقی، ورود به بازار سرمایه، ارزش‌گذاری، عرضه عمومی و واگذاری بخشی از سهام بابت رد دیون دولت، در نهایت با واگذاری ۵۳ درصد سهام شرکت در بستر بورس در بهمن ۱۴۰۴ و انتقال کنترل مدیریتی به بخش غیردولتی وارد مرحله نهایی شد؛ فرآیندی که بر اساس گزارش یکپارچه روند واگذاری، در چارچوب سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و با هدف کاهش تصدی‌گری دولت، افزایش شفافیت و تقویت مشارکت بخش غیردولتی دنبال شده است.

مطالب بیشتر
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد

باشگاه آلومینیوم: کانادا اعلام کرده است که در واکنش به تعرفه‌های جدید آمریکا، بر کالاهای آمریکایی به ارزش ۱۹.۹ میلیارد دلار آمریکا تعرفه وضع می‌کند. این تعرفه‌ها از ۸ سپتامبر اجرایی خواهند شد؛ اقدامی که پس از شکست مذاکرات تجاری میان اتاوا و واشنگتن صورت گرفته است.

مطالب بیشتر
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و پس از واگذاری سهام کنترلی و مدیریتی آن به بخش خصوصی و شناسایی چالش‌های تولید و تاثیرات آن بر بهای تمام شده محصولات با تمرکز بر افزایش بهره‌وری فرآیند، کاهش بهای تمام‌شده و استفاده بهینه از مواد اولیه، مجموعه‌ای از اقدامات اصلاحی و عملیاتی را در بخش‌های مختلف تولید اجرا کرده است که کاهش قابل‌توجه مصرف ویژه سود کاستیک از ۴۴۰ کیلوگرم به ۲۹۵ کیلوگرم به ازای هر تن آلومینا از مهم‌ترین نتایج این اقدامات به شمار می‌رود.

مطالب بیشتر
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟

باشگاه آلومینیوم: حتی در صورت ارسال تمام تولید داخلی کانادا به آمریکا، این کشور قادر به پوشش کامل نیاز وارداتی آلومینیوم ایالات متحده نخواهد بود. ایالات متحده برای حدود 80 درصد مصرف آلومینیوم خود به واردات متکی است؛ در نیمه نخست 2026 واردات این کشور 1.68 میلیون تن ثبت شد و کانادا در همان دوره 1.16 میلیون تن صادر کرد.

مطالب بیشتر
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید

باشگاه آلومینیوم: موجودی آلومینیوم در انبارهای بورس فلزات لندن (LME) به پایین‌ترین سطح از سال ۱۹۹۰ رسیده است؛ در شرایطی که اختلالات اخیر در عرضه خاورمیانه، فشار بیشتری بر زنجیره تأمین این فلز وارد کرده است. بر اساس گزارش، تولید سالانه آلومینیوم اولیه در منطقه خلیج فارس از زمان آغاز درگیری‌های ایران حدود ۲ میلیون تن کاهش یافته و این افت عرضه، برداشت فلز از شبکه انبارهای LME را افزایش داده است. در نتیجه، موجودی ثبت‌شده آلومینیوم در این بورس از ابتدای سال ۲۰۲۶ تقریباً نصف شده و به حدود ۲۵۰ هزار تن رسیده است. با این حال، واکنش قیمت آلومینیوم و فاصله قیمتی میان سررسیدهای مختلف LME تاکنون محدود بوده، زیرا بازار همچنان احتمال بازیابی عرضه جهانی، افزایش محموله‌های اندونزی و رشد صادرات چین را در نظر دارد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند

باشگاه آلومینیوم: پس از واگذاری سهام مدیریتی آن به بخش خصوصی و تغییر در ترکیب هیات مدیره و مدیران آن با هدف ایجاد مسیر مشخص برای توسعه، افزایش ظرفیت تولید و ارتقای بهره‌وری، فرآیند شناسایی، بررسی و اولویت‌بندی پروژه‌های توسعه‌ای را با مشارکت بخش‌های مختلف شرکت در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی

باشگاه آلومینیوم: طرح دوگانه‌سوز کردن واحد تکلیس نیز با هدف جلوگیری از توقفات ناشی از محدودیت گاز و حفظ ظرفیت تولید آلومینا، از دو مسیر به‌صورت موازی در حال بررسی است. در مسیر نخست، امکان استفاده از مازوت در کوره‌های تکلیس توسط شرکت‌های متخصص در حال بررسی فنی است و در مسیر دوم، احداث واحد SNG و استفاده از این فناوری برای تأمین سوخت جایگزین در دست بررسی قرار دارد. پس از تکمیل مطالعات فنی و اقتصادی، مناسب‌ترین گزینه برای اجرا انتخاب خواهد شد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و متعاقب واگذری آن بخش خصوصی از سوی سازمان بورس و سازان خصوصی‌سازی با هدف افزایش خودکفایی، کاهش وابستگی به تأمین بیرونی، کاهش بهای تمام‌شده و ایجاد پایداری بیشتر در زنجیره تأمین، مجموعه‌ای از اقدامات توسعه‌ای را در زمینه تولید مواد و قطعات مورد نیاز کارخانه در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن دوشنبه 26 مرداد ماه (17 آگوست) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3271 دلار(تن) اعلام شد.

مطالب بیشتر
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی

باشگاه آلومینیوم: گفتگوی ویژه با آقای دکتر قوامی نایب رئیس اول کمیسیون ویژه جهش و حمایت از تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم