چرا ورود يراقآلات و لوازم جانبي در بخش PVC از تعرفة 10 درصدي در پرداخت عوارض برخوردار است در شرايطي كه واردات يراق آلات آلومينيومي بايد معادل 40 درصد ارزش خود را عوارض پرداخت نمايد؟
>
![]()
چرا ورود يراقآلات و لوازم جانبي در بخش PVC از تعرفة 10 درصدي در پرداخت عوارض برخوردار است در شرايطي كه واردات يراق آلات آلومينيومي بايد معادل 40 درصد ارزش خود را عوارض پرداخت نمايد؟
>
نشريه آلومينيوم مصاحبهاي را با مهندس حسيني عضو هيأت مديره شركت آبسكون و بازرس سنديكاي صنايع آلومينيوم ترتيب داده است كه در آن به موضوعات مهمي دربارة صنف در و پنجره آلومينيومي و چگونگي باز پس گيري جايگاه آن در صنعت ساختمان سازي اشاره شده است:
در طول دهه اخير با وارد شدن PVC به صنعت در و پنجره سازي و تبليغات گسترده اين صنعت در اشاعه مواردي از قبيل عايق بودن صوتي و حرارتي و همچنين تبليغات در زمينه بهينه سازي مصرف انرژي و از طرفي كم توجهي صنعت پروفيل آلومينيوم سبب گرديده كه سهم بازار صنعت آلومينيوم در ساختمان با كاهش مواجه گردد. در آن مقطع استفاده و بكارگيري سيستمهاي قديمي STو كرنت كه بعضاً از مواد اوليه ضايعاتي توليد ميگرديد و استفاده از ميلگردهاي آهني براي مونتاژ مزيد علت گرديد تا كالاي مشابه مانند PVC با تبليغات براي خود در ساختمان جايگاه ايجاد نمايد. اين در حالي است كه طي چند سال اخير صنعت اكستروژن در ايران به منظور توليد انواع پروفيل و مقاطع آلومينيومي با درك شرايط، گامهاي مثبتي را در راستاي بهينهسازي و بالابردن كيفيت و تنوع محصولات و ... برداشته و توانسته است توليدات را در كشور در سطح قابل توجهي ارتقا بدهد و دوران ضعف را گذرانده و به دوره شكوفايي دست يابد، به نحوي كه مونتاژ در و پنجره آلومينيومي با مصرف مواد اوليه و پروفيلهاي استاندارد بساير زيبا، بادوام و در رنگهاي مختلف به ويژه كاملاً در مقابل صوت و حرارت عايق ميباشد و به خصوص مقاطع ترمال بريك آن سرآمد كليه توليدات مشابه است، لذا در همين رابطه سنديكاي آلومينيوم كشور در راستاي حمايت از واحدهاي توليدكننده اين بخش و با هدف تأمين منافع ملي و آگاهي مصرف كنندگان محترم و سازندگان گرامي ساختمان در بهرهمندي از مصالح مرغوب، نسبت به تشكيل كميتهاي متشكل از كارشناسان و مهندسين فني در بخش توليد پروفيل و ساخت در و پنجره آلومينيومي مبادرت نموده كه اولين جلسه اين كميته در روز دوشنبه 16 بهمن ماه در محل سنديكا با حضور بسياري ، سرماية ملي و حفظ منافع مصرفكنندگان ايفاء نمايد و كارشناسان حاضر در اولين جلسة كميته به اتفاق نظر بر اهميت كاربرد آلومينيوم به عنوان يكي از مصالح مورد استفاده در ساختمان در مقايسه با ساير اقلام مشابه به ويژه PVC تأكيد نمودند و اظهار داشتند كه دستاندركاران توليد مسكن در كشور به ويژه انبوهسازان كه قطعاً به منافع خود و صاحبان مسكن توجه خواهند داشت، لاجرم بايد از كالاهاي مرغوب و بادوام بهرهگيري نمايند كه قدر مسلم در و پنجره و نماهاي آلومينيومي در زمرة بهترينها محسوب ميشوند، چراكه آلومينيوم فلز استراتژيك دنياست، تبعات سوء محيط زيستي ندارد، بازيافت آن در هر دورهاي ميسر و با قيمت روز برگشت سرمايه است، رنگ و شكلپذيري آن بسيار زيبا و انعطاف آن در مقابل حرارت و تغييرات جوي از مقاومت بالايي برخوردار است.
در حاليكه PVC از قابليتهاي ياد شده برخوردار نيست و به همين جهت اين كميته وظيفه دارد اين مزايا را به منظور ارتقاء سطح فرهنگ مصرف آلومينيوم در جامعه مطرح نمايد و انتظار دارد تا ارگانهاي زيربط و نظارتي به خصوصوزارت محترم مسكن، مركز تحقيقات مسكن، اداره استاندارد و ... و همچنين مصرفكنندگان گرامي به اين مهم توجه نمايند و شائبه تكليف به كارگيري PVC در اين زمينه از طرف شهرداريهاي مناطق و نواحي مرتفع گردد.
قابل ذكر است كه بيان موارد ياد شده مبتني بر دلايل فني و علمي است كه قطعاً مراجعه به منابع مرتبط موضوع را روشنتر خواهد نمود و وظيفه اين كميته نيز روشنگري بيشتر و لازم است و همچنين كميته معتقد است مصرف كنندگان محترم و مشتريان گرامي كالاها بهترين قضاوت موضوعه را خواهند داشت. در عين حال اطلاعرساني و تبليغات مبتني بر حقيقت را حق خود ميداند و اعتقاد دارد كه ايجاد زمينه فعاليت و ميدان رقابت براي توليد كنندگان بايد از يكسانسازي برخوردار باشد. به عنوان مثال ورود يراقآلات و لوازم جانبي در بخش PVC از تعرفة 10 درصدي در پرداخت عوارض برخوردار بوده در شرايطي كه واردات يراق آلات آلومينيومي بايد معادل 40 درصد ارزش خود را عوارض پرداخت نمايد. اين امر در قيمت تمام شدة توليدات آلومينيومي بسيار موثر است و خود يكي از دلايل كاهش قيمت محصولات PVC ميباشد و استفاده از واردات پروفيل PVC با كيفيت پايين نيز موجب توليد در و پنجره PVC ارزان و فاقد كيفيت ميگردد كه مجموع اين موارد به نفع كشور نيست. به همين لحاظ كميته مقرر نمود كه به صورت جدي با مسائل و مشكلات مطروحه با حمايت سنديكا مواجه گردد و پيگيري اين مسائل را نمايد.
از آنجا كه در اولين جلسه عليرغم نقطه نظرات مثبت هيأت مديرة سنديكا، حضور بسياري از بزرگان توليد در و پنجره آلومينيومي ميسر نگرديد انتظار ميرود كه در جلسات بعدي شاهد حضور همة دستاندكاران زيربط در جلسات باشيم. وجود يك تشكل قوي در اين زمينه سبب به بار نشستن سريعتر تصميمات خواهد بود همانگونه كه در صنعت PVC وجود تشكل قوي سبب گرفتن امتيازات بسياري شده است. بنابراين از تمامي دستاندركاران صنف در و پنجره آلومينيوم خواهشمنديم به اين مهم توجه داشته باشند..
ان شا ا.. به منظور ارتقا صنعت آلومينيوم و رشد و شكوفايي آن و حفظ منافع و سرمايه ملي از هيچ كوششي دريغ نگردد.