بررسی عملکرد ایرالکو در فصل نخست 1398؛ ، کاهش فروش ایرالکو در سایه‌ی تحریم‌ها

1398/04/24
باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) در فصل نخست سال 1398، هر چند که تولید محصولات خود را افزایش داد، ولی به‌دلیل معضل تحریم‌ها از فروش آن طی این دوره کاسته شد. این امر نیز میزان درآمد حاصل از فروش این شرکت را طی این دوره کاهش داد.
بررسی عملکرد ایرالکو در فصل نخست 1398؛ ، کاهش فروش ایرالکو در سایه‌ی تحریم‌ها

به گزارش باشگاه آلومینیوم به نقل از فلزات آنلاین، شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) در فصل نخست سال 1398 نسبت به سال گذشته، حجم تولید خود را افزایش داد. کل تولیدات این شرکت در فصل نخست سال 1398، به حدود 46.5 هزار تن رسید که نسبت به فصل اول سال 1397 بالغ بر 3.0 درصد و نسبت به فصل چهارم سال 1397، بالغ بر 19.1 درصد افزایش داشت.

نمودار 1، حجم تولید محصولات مختلف ایرالکو را طی 5 فصل گذشته نشان می‌دهد. همان‌طور که در این نمودار مشاهده می‌شود، شمش خالص، سهم قابل توجهی از سبد محصولی این شرکت را تشکیل می‌دهد؛ به‌طوری که در فصل نخست سال 1398، بالغ بر 84 درصد کل تولیدات این شرکت به شمش‌های خالص اختصاص یافت. به غیر از آن، بیلت با حجم تولید 7.1 هزار تن و شمش آلیاژی با تولید کمتر از 500 تن از دیگر محصولات ایرالکو طی این دوره بودند. تولید شمش خالص به‌عنوان اصلی‌ترین محصول تولیدی ایرالکو در فصل نخست سال 1398، نسبت به دوره مشابه از سال گذشته 1.7 درصد و نسبت به فصل چهارم سال 1397، بالغ بر 8.2 درصد افزایش داشت.

 

طی 5 فصل گذشته حجم فروش ایرالکو، در فصل پایانی از سال 1397، به اوج خود رسید و از 51 هزار تن نیز فراتر رفت. نمودار 2، عملکرد فروش ایرالکو را در 5 فصل گذشته نشان می‌دهد. همان‌طور که در این نمودار مشاهده می‌شود، میزان درآمد حاصل از فروش این شرکت در فصل چهارم 1397 نیز با اوج گرفتن حجم فروش آن بیشینه‌ای را ثبت کرد و به حدود 10.2 هزار میلیارد ریال رسید.

گفتنی است که حجم فروش این شرکت در 3 فصل ابتدایی سال 1397، روندی نزولی را طی کرد، با این حال با افت ارزش ریال میزان درآمد ریالی این شرکت طی این دوره با افزایش همراه شد، ولی در فصل نخست سال 1398، با کاهش حجم فروش آن و همچنین افت اندک ارزش دلار، از درآمد این شرکت کاسته شود. همان‌طور که در نمودار نشان داده شده است، حجم فروش کل شرکت ایرالکو در فصل نخست سال 1398، به نزدیک 34.0 هزار تن رسید که نسبت به دوره مشابه از سال گذشته 25 درصد و نسبت به فصل چهارم 1397، حدود 34 درصد کاهش داشت. همان‌طور که اشاره شد، شمش خالص، بخش عمده‌ای از تولیدات این شرکت را تشکیل داد، متعاقبا نیز بخش عمده‌ای از فروش این شرکت، به فروش شمش خالص اختصاص داشت؛ به‌طوری که سهم شمش خالص در تناژ فروش این شرکت حدود 87.5 درصد بود.

یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش فروش ایرالکو در فصل نخست سال 1398 را باید اعمال تحریم‌های مستقیم فلزات ایران از سوی ایالات متحده برشمرد؛ دونالد ترامپ فروش انواع محصول آلومینیومی، مسی، فولادی و حتی سنگ آهنی ایران را در اردیبهشت ماه به‌طور مستقیم تحریم کرد. این امر فروش صادراتی این محصولات را بیش از پیش دشوار کرد و باعث افت فروش بسیاری از شرکت‌های متالورژیکی ایرانی طی این دوره شد.

 

عملکرد شرکت ایرالکو در سال مالی 1397، نشان می‌دهد که تولید شمش‌های آلیاژی برای شرکت ایرالکو بیشترین حاشیه سود را به‌همراه داشته است؛ به‌طوری که حاشیه سود ناخالص شرکت ایرالکو از محل فروش شمش آلیاژی در سال 1397، حدود 26 درصد بود. این در حالی بود که این میزان برای شمش خالص و بیلت، هر کدام به ترتیب برابر با 24 و 14 درصد گزارش شد. نمودار 3، حاشیه سود ناخالص ایرالکو را از محل فروش محصولات مختلف آن در سال مالی 1397 نشان می‌دهد.

اجرا پروژه بازسازی و اورهال 18 دیگ احیای شمش آلومینیوم شرکت آلومینای ایران
اجرا پروژه بازسازی و اورهال 18 دیگ احیای شمش آلومینیوم شرکت آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: پروژه بازسازی و اورهال 18 دیگ احیای شمش آلومینیوم با سرمایه‌گذاری 2.65 میلیون دلاری اجرا گردید.

مطالب بیشتر
شرکت نورد آلومینیوم (فنوال) از راه‌اندازی ماشین اسلیتر سنگین خبر داد
شرکت نورد آلومینیوم (فنوال) از راه‌اندازی ماشین اسلیتر سنگین خبر داد

باشگاه آلومینیوم: شرکت گروه کارخانه‌های تولیدی نورد آلومینیوم از راه‌اندازی ماشین اسلیتر سنگین با ارزش حدود 4 میلیون یورو خبر داد؛ رویدادی که به گفته مدیران شرکت موجب ارتقای کیفیت برش، حذف توقفات تولید و حفظ سودآوری خواهد شد.

مطالب بیشتر
شفاف‌سازی ایرالکو درباره حادثه خط 6
شفاف‌سازی ایرالکو درباره حادثه خط 6

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینیوم ایران (فایرا) با صدور اطلاعیه شفاف‌سازی، علت خروج موقت تعدادی از سلول‌های کارگاه احیا را اتصال فنی برق اعلام کرد و از کنترل کامل شرایط و تلاش برای بازگرداندن سریع این دیگ‌ها به چرخه تولید خبر داد.

مطالب بیشتر
سیمکات در آستانه عرضه اولیه ارزش‌گذاری شد
سیمکات در آستانه عرضه اولیه ارزش‌گذاری شد

باشگاه آلومینیوم: شرکت تولیدی سیم و کابل تبریز با نماد «سیمکات» در آستانه عرضه اولیه سهام در فرابورس ایران قرار گرفت.

مطالب بیشتر
بهره‌برداری از پروژه مخازن بافر فرآیندی در آلومینای ایران با سرمایه‌گذاری 2.35 میلیون دلاری
بهره‌برداری از پروژه مخازن بافر فرآیندی در آلومینای ایران با سرمایه‌گذاری 2.35 میلیون دلاری

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینای ایران از راه‌اندازی و ورود به مدار تولید پروژه ساخت چهار دستگاه مخزن بافر فرآیندی با سرمایه‌گذاری اولیه 2.35 میلیون دلار خبر داد؛ طرحی راهبردی که با هدف مدیریت بهینه مصرف انرژی در ساعات اوج بار، افزایش انعطاف‌پذیری عملیاتی و ارتقای ظرفیت تولید آلومینا به میزان 8 هزار و 800 تن در سال به بهره‌برداری رسیده است.

مطالب بیشتر
کاهش قیمت آلومینیوم تا مرز 3000 دلار (تن)
کاهش قیمت آلومینیوم تا مرز 3000 دلار (تن)

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن در تاریخ دوشنبه 20 مهر (12 اکتبر)، درحالی فعالیت خود را آغاز کرد که قیمت فروش نقدی آلومینیوم 3054 دلار و 50 سنت اعلام شد.

مطالب بیشتر
افزایش سرمایه 69.4 درصدی فایرا
افزایش سرمایه 69.4 درصدی فایرا

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینیوم ایران با نماد «فایرا» از پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق‌العاده برای افزایش سرمایه خبر داد.

مطالب بیشتر
همکاری نولیس و بایرسدورف برای کاهش ردپای کربن بسته‌بندی آلومینیومی
همکاری نولیس و بایرسدورف برای کاهش ردپای کربن بسته‌بندی آلومینیومی

باشگاه آلومینیوم: شرکت‌های نولیس و بایرسدورف سهم آلومینیوم بازیافتی در قوطی کرم نیوآ را به 95 درصد افزایش دادند. این تغییر با هدف کاهش ردپای کربن بسته‌بندی و با حفظ دوام و ظاهر محصول، از طریق بهینه‌سازی ترکیب آلیاژ و فرایندهای تولید انجام شده است.

مطالب بیشتر
حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI
حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI

باشگاه آلومینیوم: سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان IBBI از تاریخ 22 تا 25 شهریورماه 1405 در محل سالن‌های نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار شد و میهن آلومینیوم (MAG) نیز در این رویداد تخصصی حضور یافت.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم