باغ‌وحش غیرقانونی بیخ گوش پایتخت

1391/03/13

میل به نگهداشتن حیوانات اتفاقی است که بارها حادثه آفریده است. از نگه داشتن مارهای غول‌آسا گرفته تا موجودات کمیابی ک باید در دل طبیعت باشند تا قفس‌های تنگ و تاریک خانه‌ها.

>
باغ‌وحش غیرقانونی بیخ گوش پایتخت

اگر خبرهایی از این دست را دنبال کرده باشید احتمالاً بارها درباره باغ‌وحش‌هایی غیرمجازی که بدون هیچ‌گونه هماهنگی راه افتاده‌اند. شنیده‌اید. یکی از تازه‌ترین اتفاقات در این خصوص که سازمان حفاظت محیط زیست استان تهران آن را کشف کرد. به منطقه کن مربوط می‌شود.

میل به نگهداشتن حیوانات اتفاقی است که بارها حادثه آفریده است. از نگه داشتن مارهای غول‌آسا گرفته تا موجودات کمیابی ک باید در دل طبیعت باشند تا قفس‌های تنگ و تاریک خانه‌ها. اگر خبرهایی از این دست را دنبال کرده باشید احتمالاً بارها درباره باغ‌وحش‌هایی غیرمجازی که بدون هیچ‌گونه هماهنگی راه افتاده‌اند. شنیده‌اید. یکی از تازه‌ترین اتفاقات در این خصوص که سازمان حفاظت محیط زیست استان تهران آن را کشف کرد. به منطقه کن مربوط می‌شود.
این حیوانات کشف و ضبط شدند و به محل بازپروری پارک پردیسان انتقال داده شدند. با معماریان، دامپزشک پارک پردیسان گفت‌وگو کردیم. شرح ماجرا و اتفاقاتی که افتاده است را از زبان او جز به جز شنیدیم. اگر دوست دارید بدانید در این باغ‌وحش چه اتفاقاتی رخ داده است. این گزارش را تا انتها بخوانید، البته در حال حاضر این حیوانات در پارک پردیسان کاملاً تحت درمان هستند و حالشان کاملاً خوب است.
محل موردنظر؛ کن 
مدت‌ها قبل صاحب خانه‌ای در منطقه کن دست به اقدام جالبی زد. مردی که مسئولیت این خانه را برعهده داشت (البته در حال حاضر کسی از هویت این فرد یا افراد باخبر نیست) با نصب تابلوی باغ‌وحش بر سر در این خانه اقدام به نمایش حیوانات کرده بود.

زمانی راز این ماجرا فاش شد که توله خرس شیرخواری قصد داشت خودش را از جایی که در آن گیر افتاده بود نجات دهد. معماریان دامپزشک پارک پردیسان در این باره می‌گوید: «در محلی واقع در جاده کن تابلویی نصب شده بود که روی آن نوشته بودند باغ‌وحش. به این شکل که مردم با خرید بلیت وارد منطقه مورد نظر می‌شدند و حیوانات را می‌دیدند. یکی از محیط‌بان‌های محیط زیست یک روز این مسئله را می‌بیند و متوجه می‌شود که در این محل، باغ‌وحش غیرقانونی راه‌اندازی شده که حیوانات را در بدترین شرایط نگهداری می‌کنند.

حکم برای رهایی 

بعد از این ماجرا بود که محیط زیست تصمیم گرفت باغ‌وحش را پلمب، متخلفان را دستگیر و حیوانات را از معضلاتی که داشتند، نجات داده و به محل مناسبی انتقال بدهد.

هفته گذشته وقتی خبر دیده شدن توله خرس به حفاظت اداره کل محیط زیست استان تهران رسید، یگان حفاظت این مرکز سریع خودشان را به غرب تهران رساندند تا ماجرا را پیگیری کنند و در جریان امور قرار بگیرند و همه‌چیز را پیگیری کنند. دکتر معماریان که در این عملیات همراه گروه حفاظت بود درخصوص اینکه چطور حیوانات کشف شده‌اند توضیح می‌دهد: «هنوز نمی‌دانیم این حیوانات چه مدتی در این خانه بودند و اصلاً چطور و از کجا به این محل منتقل شده‌اند. اما ما به همراه محیط‌بان‌ها و یگان حفاظت مرکز، به سمت محل موردنظر راه افتادیم. حضور ما به این دلیل بود که امکان داشت، آنجا مشکلی پیش بیاید. یا مثلاً برای انتقال حیوانات، بیهوشی صورت بگیرد.

جا تر بود 

گروهی که برای این کار به کن رفته بودند، بعد از رسیدن بن محل موردنظر با اتفاق جالبی روبه‌رو شدند:‌ «زمانی که به آنجا رسیدیم، در قفل بود. نه صدایی از داخل می‌آمد نه خبری از توله خرس و حیوان خاصی بود. برای باز کردن دری که قفل شده بود، مجبور شدیم از نیروی انتظامی کمک بگیریم. با حضور مأموران، قفل در منزل موردنظر باز شد، اما هیچ خبری از حیوانات نبود.»

ماموران بعد از رسیدن به آنجا، با قفس‌های خالی از حیوان روبه‌رو شدند و حدس زدند که آنها به محلی دیگر انتقال داده شده‌اند، آنها تصمیم گرفتند دیگر محل موردنظر را ترک کنند و در گزارش‌شان بنویسند چیزی کشف نشده است، اما درست در آخرین لحظه همه‌چیز تغییر کرد: «کسی در محل نبود و ما داشتیم وسایلمان را جمع می‌کردیم که از آنجا خارج شویم. اما یکی از محیط‌بان‌ها پله‌های زیرزمین را پایین رفت و متوجه شد تمام حیوانات با وضعیت نامناسبی در آنجا زندانی شده‌اند.»

توله خرس بی‌دندان 

در این باغ‌وحش غیرقانونی خالی از سکنه، حیوانات زیادی بودند و البته وجود توله خرس در بین آنها از هر چیزی عجیب و غریبت‌تر بود:‌«در آن زیرزمین با صحنه بدی روبه‌رو شدیم. همه حیوانات در یک جای 70-60 متری قفس‌های که حتی نمی‌شد در آنها یک تکان ساده خورد، قرار گرفته بودند.

در این بین توله خرس یک‌ماهه‌ای بود که هنوز نمی‌دانیم چطور از مادرش جدا شده، چرا که خرس‌ها اصلاً بچه‌شان را از خودشان جدا نمی‌کنند. برای ما خیلی تعجب‌برانگیز بود که مسئولان این باغ‌وحش غیرمجاز چطور توانسته‌اند چنین خرسی را به محل بیاورند. به احتمال زیاد این توله خرس زمانی از مادرش جدا شده که مادرش توسط شکارچی‌چیان از پا درآمده، چرا که توله‌ها به راحتی از مادرشان جدا نمی‌شوند. تمام دندان‌های این حیوان یک ماهه را کوتاه کرده بودند تا نتواند چیزی را با دندان بگیرد.» قو، روباه، گراز، میمون، طاووس، پلیکان، عقاب، گرک، قرقاول و... از جمله حیواناتی بودند که در آنجا نگهداری می‌شدند.

سگ‌های بی‌آزار 

قطعاً برای انتقال این همه حیوان از محلی به محل دیگر، باید اقدامات زیادی صورت بگیرد، اما آن‌طور که معماریان توضیح می‌دهد، این حیوانات بدون هیچ زحمتی به پارک پردیسان انتقال داده شده‌اند:‌«مشکل خاصی برای انتقل نداشتیم. چند تا سگ بودند که می‌گفتند خیلی وحشی هستند و احتمال حمله‌شان می‌رود، اما متوجه شدیم نه تنها آزاری ندارند که خیلی هم مهربان هستند.»

وی در خصوص وضعیت سلامت جسمی این حیوانات می‌گوید:‌ «هیچ‌کدام از موجوداتی که ما به پردیسان انتقال داده‌ایم، وضعیت خوبی ندارند. مثلاً همان توله خرس، در تمام مدت شیرمعمولی مصرف کرده و به همین دلیل دچار اسهال شده بود. بچه خرس حال رو روز خوبی نداشت در 2 روز اولی که به اینجا منتقل شده به او سرم وصل کردیم و لحظه‌ای نبود که از من دور شود. مدام همراهم بود و تازه بعداز گذشت بیش از 48 ساعت مراقبت ویژه و بعد از مدتی حالش خوب شد. پرنده‌ها باید مدتی اینجا باشند. تا پروبال‌شان ترمیم شود. گرازی که در این مرکز بود سروبدن زخمی داشت و او هم باید تحت مداوا قرار بگیرد.

اینجا محل زندگی نیست 

حیوانات به پارک پردیسان انتقال داده شدند تا تحت مداوا قرار بگیرند و هنوز هیچ ارگان و مرکزی برای نگهداری از آنها اعلام آمادگی نکرده است: ‌«برنامه ما به این شکل است که حیواناتی که قابلیت برگشت به دامان طبیعت و محل قبلی زندگی‌شان را دارند به آنجا برده شوند. پرنده‌ها بعد از ریکاوری شدن به زیستگاه‌شان برمی‌گردند و حیوانات دیگر هم اگر لازم بود به باغ‌وحش انتقال پیدا کنند. البته هنوز جایی برای گرفتن آنها اعلام آمادگی نکرده است.

وضعیت این حیوانات هنوز مشخص نیست اما آن‌طور که ما مطلع شدیم. نمی‌توانند مدت زیادی در پارک پردیسان بمانند چون آنجا هم شرایط خاص خودشان را دارد: «اینجا باغ‌وحش نیست که بتوانیم حیوانات را نگهداری کنیم. اینجا پناهگاهی است که حیوانات برای مداوا در آنجا نگهدای می‌شوند و هر روز چند مورد از این نوع حیوانات داریم و باید جا را برای‌شان باز کنیم. ما نمی‌توانیم آنها را در این مرکز خیلی نگه داریم، چون حیوانات زیادی هستند که باید به آنها رسیدگی شود.»

معماریان در پایان در مورد باغ وحش‌های غیرمجاز می‌گوید: «نگهداری حیوانات حیات وحش در محل خانگی هم با خطر همراه است و هم اشتباه خیلی بزرگی است. این کار جریمه سنگینی دارد و به محض اینکه دیده شود، با آن برخورد جدی صورت خواهد گرفت. هر فردی که حیوانات وحشی نگهداری می‌کند باید از سازمان حفاظت محیط زیست استان موردنظر مجوز داشته باشد، در غیر این صورت با آنها برخورد قانونی خواهد شد. اگر کسی حیوان وحشی نگهداری کند، باید این موضوع را به محیط زیست اطلاع دهد در صورت صلاحدید و دارا بودن شرایط لازم برای نگهداری آن حیوان، به شخص مجوز داده شود و او بتواند قانونی این کار را انجام بدهد این‌طور نیست که اگر کسی توانایی نگهداری داشته باشد با او برخورد قانونی شود بعد از بررسی احتمالاً به او مجوزهای موردنظر داده خواهد شد.» 

 

 

 

حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI
حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI

باشگاه آلومینیوم: سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان IBBI از تاریخ 22 تا 25 شهریورماه 1405 در محل سالن‌های نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار شد و میهن آلومینیوم (MAG) نیز در این رویداد تخصصی حضور یافت.

مطالب بیشتر
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست

باشگاه آلومینیوم: تولید روزانه آلومینیوم در ماه آگوست 1.7 درصد کاهش داشته که ناشی از کاهش چشمگیر تولید آلومینیوم در کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس است.

مطالب بیشتر
محدودیت برق صنایع کاهش یافت
محدودیت برق صنایع کاهش یافت

باشگاه آلومینیوم: مصطفی رجبی‌مشهدی، معاون برق و انرژی وزارت نیرو و سخنگوی صنعت برق، با تاکید بر سیاست حمایتی وزارت نیرو از بخش تولید و اشتغال کشور، جزئیات تازه‌ای از نحوه تامین برق صنایع در بازه زمانی مدیریت مصرف را تشریح کرد.

مطالب بیشتر
تولید نخستین کلاف نورد سرد در کارخانه 5 میلیارد دلاری نولیس در آمریکا
تولید نخستین کلاف نورد سرد در کارخانه 5 میلیارد دلاری نولیس در آمریکا

باشگاه آلومینیوم: نولیس نخستین کلاف آلومینیومی را در خط نورد سرد کارخانه 5 میلیارد دلاری خود در آمریکا تولید کرد. این کارخانه در ظرفیت کامل سالانه 600 هزار تن محصولات نوردشده تولید خواهد کرد و مرکز بازیافت آن توان پردازش بیش از 15 میلیارد قوطی نوشیدنی در سال را دارد. آغاز ارسال تجاری برای سه‌ماهه دوم 2027 برنامه‌ریزی شده و کارخانه حداکثر 1000 نفر را به‌کار خواهد گرفت.

مطالب بیشتر
کشف 3600 کیلوگرم سیم مس و آلومینیوم سرقتی در شبکه برق کرمانشاه
کشف 3600 کیلوگرم سیم مس و آلومینیوم سرقتی در شبکه برق کرمانشاه

باشگاه آلومینیوم: شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه با همراهی دستگاه‌های انتظامی و امنیتی، در عملیاتی ضربتی موفق به کشف و ضبط 3600 کیلوگرم سیم مسی و آلومینیومی شد؛ اقدامی قاطع که در راستای صیانت از سرمایه‌های ملی و جلوگیری از اخلال در پایداری شبکه توزیع صورت گرفت.

مطالب بیشتر
صنایع پایین‌دستی خواستار اصلاح بهین‌یاب و افزایش عرضه آلومینیوم هستند
صنایع پایین‌دستی خواستار اصلاح بهین‌یاب و افزایش عرضه آلومینیوم هستند

باشگاه آلومینیوم: نشست کمیسیون صنعت اتاق ایران با موضوع بررسی وضعیت عرضه و تقاضای آلومینیوم و با هدف تقویت همکاری میان تولیدکنندگان آلومینیوم و صنایع پایین‌دستی این حوزه برای حل مشکل عرضه آلومینیوم در بورس کالا، برگزار شد. فعالان صنعت آلومینیوم خواستار اصلاح سازوکار عرضه، بازنگری در اطلاعات بهین‌یاب و رفع موانع تامین مواد اولیه شدند.

مطالب بیشتر
کاهش مجدد قیمت در بورس فلزات لندن
کاهش مجدد قیمت در بورس فلزات لندن

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن در روز دوشنبه 13 مهر ماه (5 اکتبر) درحالی فعالیت خود را آغاز کرد که مجدداً شاهد کاهش قیمت آلومینیوم نسبت به هفته قبل از آن بودیم. قیمت آلومینیوم در ابتدای هفته 3106 دلار (تن) اعلام گردید اما در روز جمعه 17 مهرماه (9 اکتبر) بورس فلزات لندن درحالی به‌کار خود پایان داد که قیمت فروش نقدی آلومینیوم در بورس با 51 دلار (تن) کاهش به 3055 دلار (تن) رسیده بود.

مطالب بیشتر
خیز سپهر صادرات برای توسعه زنجیره ارزش آلومینیوم
خیز سپهر صادرات برای توسعه زنجیره ارزش آلومینیوم

باشگاه آلومینیوم: مجتبی حمیدیان، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری سپهر صادرات، در حاشیه بازدید از مجتمع صنایع آلومینیوم هزار، با تاکید بر رویکرد تحولی هلدینگ در حوزه سرمایه‌گذاری گفت: «استراتژی ما ورود به صنایعی است که با تکمیل زنجیره ارزش، امکان خلق ارزش‌افزوده پایدار را فراهم می‌کنند. بازدید از مجتمع آلومینیوم هزار نیز در همین راستا و با هدف شناسایی نقاط هم‌افزایی و امکان‌سنجی طرح‌های توسعه‌ای انجام شده است؛ چرا که معتقدیم این زیرساخت‌ها با بهره‌گیری از مدیریت مالی و تکنولوژیک، پتانسیل بالایی برای جهش در تولید و بازدهی دارند.»

مطالب بیشتر
احیای تامین آلومینیوم فورد با بازگشت نولیس
احیای تامین آلومینیوم فورد با بازگشت نولیس

باشگاه آلومینیوم: بازگشت کارخانه اوسویگو نولیس به فعالیت، تامین آلومینیوم مورد نیاز فورد را احیا کرده و مسیر افزایش تولید اف-150 را هموار کرده است. فورد انتظار دارد تولید این مدل در اکتبر به بالاترین سطح سال برسد و اختلال تامین آلومینیوم دیگر مانع تولید نباشد.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم