اقتصادی‌شدن تولید کارخانجات آلومینیوم با نانو پوشش‌های محققان کشور

1401/06/10
باشگاه آلومینیوم: شرکت‌ دانش‌بنیان شیلر فرآیند پارس با تولید نوعی نانوپوشش‌ توانست این محصول را جایگزین اسید نیتریک، سود سوزآور و کروماته در چند کارخانه آلومینیوم‌سازی کند که این امر منجر به کاهش قیمت نهایی محصول و رقابت‌پذیرتر شدن محصولات در بازار داخل و خارج از کشور شده است.
اقتصادی‌شدن تولید کارخانجات آلومینیوم با نانو پوشش‌های محققان کشور

به‌گزارش باشگاه آلومینیوم به‌نقل از ایسنا، مهندس طاهریان مدیرعامل شرکت دانش بنیان شیلر فرآیند پارس، گفت: در چند سال گذشته علاوه بر حوزه‌هایی نظیر خودروسازی، صنایع فلزی، لوازم خانگی و برق روی استفاده از فناوری نانوپوشش تبدیلی زیرکونیومی در صنعت آندایزینگ و آلومینیوم تمرکز کردیم که نتایج جالب توجهی نیز به‌دست آمده است. با اشاعه فناوری نانو پوشش تبدیلی در حوزه آندایزینگ و آلومینیوم موفق شدیم سهم واردات مواد اولیه موردنیاز این حوزه را به‌شدت کاهش دهیم.

وی تأکید کرد: تا چند سال قبل، بیش از ۹۰ درصد از برخی از ترکیبات موردنیاز این صنعت از خارج وارد می‌شد و همکاری با شرکت‌های اروپایی در این صنعت یک رویه جا افتاده بود. اما با تمرکزی که روی این صنعت داشتیم، توانستیم میزان وابستگی به مواد خارجی را به کمتر از ۱۰ درصد برسانیم و درحال‌حاضر شرکت‌های بزرگی نظیر آلومرول نوین، آلومینیوم پردیس، آلومینیوم آلستار و ده‌ها شرکت دیگر موفق به جایگزینی نانوپوشش‌های تبدیلی زیرکونیومی به‌جای پوشش‌های تبدیلی کروماته رایج در صنعت آلومینیوم شده‌اند. با این کار مزیت رقابتی صنعت آلومینیوم کشور ارتقا یافته و قیمت نهایی محصولات این شرکت‌ها کاهش یافته است.

همچنین مهندس فرهنگ آزاد، مدیر مهندسی فروش این شرکت، اظهار کرد: اسید نیتریک، سود سوزآور و کروماته ازجمله موادی هستند که به‌شدت برای نیروی انسانی و محیط‌زیست خطرناک بوده و این موضوع همیشه دغدغه‌های سازمان‌های نظارتی (محیط‌زیست) بوده است؛ از این‌رو شرکت‌های تولیدکننده آلومینیوم و آندایزینگ از چرخه تولید آنها خارج شد. با این کار مشکلات ایمنی کارگر و سمیت مواد در ملاحظات زیست‌محیطی، حل و چرخه تولید نیز کوتاه‌تر شده است. نکته جالب توجه دیگر این‌که با حذف برخی مواد شیمیایی، هزینه کار برای این چند شرکت ایرانی کاهش یافته که منجر به کاهش قیمت نهایی محصول و رقابت‌پذیرتر شدن محصولات در بازار داخل و خارج از کشور شده است.

به‌نقل از ستاد نانو، فرهنگ آزاد اضافه کرد: در نمایشگاه نانوی سال‌های گذشته تعدادی از محصولات این شرکت را در غرفه خانه نانویی که با استفاده از فناوری نانوپوشش تبدیلی زیرکونیومی ساخته شده بودند، عرضه کردیم. در یکی از دوره‌های نمایشگاه نانو، ماکتی از خودرو قرار داده شده بود که چهار شرکت که از فناوری نانوپوشش تبدیلی زیرکونیومی شیلر فرآیند برای توسعه قطعات خودرو استفاده کرده‌ بودند، محصولات خود را در این ماکت خودرو برای نمایش عموم قرار دادند.

اجرا پروژه بازسازی و اورهال 18 دیگ احیای شمش آلومینیوم شرکت آلومینای ایران
اجرا پروژه بازسازی و اورهال 18 دیگ احیای شمش آلومینیوم شرکت آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: پروژه بازسازی و اورهال 18 دیگ احیای شمش آلومینیوم با سرمایه‌گذاری 2.65 میلیون دلاری اجرا گردید.

مطالب بیشتر
شرکت نورد آلومینیوم (فنوال) از راه‌اندازی ماشین اسلیتر سنگین خبر داد
شرکت نورد آلومینیوم (فنوال) از راه‌اندازی ماشین اسلیتر سنگین خبر داد

باشگاه آلومینیوم: شرکت گروه کارخانه‌های تولیدی نورد آلومینیوم از راه‌اندازی ماشین اسلیتر سنگین با ارزش حدود 4 میلیون یورو خبر داد؛ رویدادی که به گفته مدیران شرکت موجب ارتقای کیفیت برش، حذف توقفات تولید و حفظ سودآوری خواهد شد.

مطالب بیشتر
شفاف‌سازی ایرالکو درباره حادثه خط 6
شفاف‌سازی ایرالکو درباره حادثه خط 6

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینیوم ایران (فایرا) با صدور اطلاعیه شفاف‌سازی، علت خروج موقت تعدادی از سلول‌های کارگاه احیا را اتصال فنی برق اعلام کرد و از کنترل کامل شرایط و تلاش برای بازگرداندن سریع این دیگ‌ها به چرخه تولید خبر داد.

مطالب بیشتر
سیمکات در آستانه عرضه اولیه ارزش‌گذاری شد
سیمکات در آستانه عرضه اولیه ارزش‌گذاری شد

باشگاه آلومینیوم: شرکت تولیدی سیم و کابل تبریز با نماد «سیمکات» در آستانه عرضه اولیه سهام در فرابورس ایران قرار گرفت.

مطالب بیشتر
بهره‌برداری از پروژه مخازن بافر فرآیندی در آلومینای ایران با سرمایه‌گذاری 2.35 میلیون دلاری
بهره‌برداری از پروژه مخازن بافر فرآیندی در آلومینای ایران با سرمایه‌گذاری 2.35 میلیون دلاری

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینای ایران از راه‌اندازی و ورود به مدار تولید پروژه ساخت چهار دستگاه مخزن بافر فرآیندی با سرمایه‌گذاری اولیه 2.35 میلیون دلار خبر داد؛ طرحی راهبردی که با هدف مدیریت بهینه مصرف انرژی در ساعات اوج بار، افزایش انعطاف‌پذیری عملیاتی و ارتقای ظرفیت تولید آلومینا به میزان 8 هزار و 800 تن در سال به بهره‌برداری رسیده است.

مطالب بیشتر
کاهش قیمت آلومینیوم تا مرز 3000 دلار (تن)
کاهش قیمت آلومینیوم تا مرز 3000 دلار (تن)

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن در تاریخ دوشنبه 20 مهر (12 اکتبر)، درحالی فعالیت خود را آغاز کرد که قیمت فروش نقدی آلومینیوم 3054 دلار و 50 سنت اعلام شد.

مطالب بیشتر
افزایش سرمایه 69.4 درصدی فایرا
افزایش سرمایه 69.4 درصدی فایرا

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینیوم ایران با نماد «فایرا» از پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق‌العاده برای افزایش سرمایه خبر داد.

مطالب بیشتر
همکاری نولیس و بایرسدورف برای کاهش ردپای کربن بسته‌بندی آلومینیومی
همکاری نولیس و بایرسدورف برای کاهش ردپای کربن بسته‌بندی آلومینیومی

باشگاه آلومینیوم: شرکت‌های نولیس و بایرسدورف سهم آلومینیوم بازیافتی در قوطی کرم نیوآ را به 95 درصد افزایش دادند. این تغییر با هدف کاهش ردپای کربن بسته‌بندی و با حفظ دوام و ظاهر محصول، از طریق بهینه‌سازی ترکیب آلیاژ و فرایندهای تولید انجام شده است.

مطالب بیشتر
حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI
حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI

باشگاه آلومینیوم: سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان IBBI از تاریخ 22 تا 25 شهریورماه 1405 در محل سالن‌های نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار شد و میهن آلومینیوم (MAG) نیز در این رویداد تخصصی حضور یافت.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم