استراتژی شرکت آلومینای ایران در عبور از چالش های پیش رو
1405/05/01
به گزارش روابط عمومی و امور اجتماعی شرکت آلومینای ایران، مهندس سهیل اسدی، قائم‌مقام مدیر عامل و سرپرست مجتمع، با تشریح آخرین وضعیت شرکت، از استمرار روند رو به رشد تولید در شرایط دشوار تأمین انرژی و مواد اولیه خبر داد و افزود: با وجود محدودیت‌های ناشی از شرایط کشور، تولید در شرکت آلومینای ایران بدون وقفه ادامه داشته و با برنامه‌ریزی مدون، تلاش شده است ضمن حفظ ظرفیت‌های تولید با افزایش بهره وری، زمینه توسعه در آینده فراهم گردد.
استراتژی شرکت آلومینای ایران در عبور از چالش های پیش رو

وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به جایگاه راهبردی شرکت آلومینای ایران اظهار داشت: این شرکت به‌عنوان تنها تولیدکننده پودر آلومینا در کشور و نخستین حلقه زنجیره تولید آلومینیوم ایران، نقشی تعیین‌کننده در تأمین مواد اولیه 200 شرکت پایین‌دستی ایفا می نماید. این مجموعه با ایجاد 4500 اشتغال مستقیم و با برخورداری از معدن بوکسیت، کارخانه تولید آلومینا و تولید شمش ، شاخص ترین صنعت استان خراسان شمالی و یکی از مهم‌ترین مجموعه‌های معدنی و صنعتی کشور به شمار می‌رود که تداوم فعالیت آن تأثیر مستقیمی بر پایداری صنعت کشور خواهد داشت.

 

  • جهش بهره وری با کاهش مصرف سود کاستیک

مهندس اسدی با اشاره به یکی از مهم‌ترین دستاوردهای فنی و مدیریتی شرکت در ماه‌های اخیر اظهار داشت: با آغاز جنگ تحمیلی و از مدار خارج شدن تأمین‌کننده اصلی سود کاستیک، تأمین این ماده اولیه راهبردی که نقشی اساسی در فرآیند تولید آلومینا دارد، با چالش‌های جدی مواجه شد و استمرار تولید را تحت تأثیر قرار داد.

وی افزود: متخصصان شرکت با تکیه بر دانش فنی، تجربه عملیاتی و اجرای مجموعه‌ای از راهکارهای مهندسی، از جمله استفاده حداکثری از کربنات سدیم، طراحی و راه‌اندازی سیستم تغذیه سود پرک و اعمال تغییرات مؤثر در پارامترهای فرآیندی، موفق شدند ضمن حفظ پایداری تولید در سخت‌ترین شرایط، شاخص مصرف سود کاستیک را به شکل قابل توجهی بهبود بخشند.

قائم‌مقام مدیر عامل و سرپرست شرکت آلومینای ایران خاطرنشان کرد: در نتیجه این اقدامات، ضریب مصرف سود کاستیک از ۴۲۵ در سال ۱۴۰۴ به ۲۹۵ کیلوگرم به ازای هر تن تولید در چهار ماهه نخست سال ۱۴۰۵ کاهش یافت؛ دستاوردی که بیانگر ارتقای بهره‌وری، مدیریت بهینه مصرف مواد اولیه و افزایش کارایی فرآیند تولید است.

وی تصریح کرد: این اقدام علاوه بر عبور موفقیت‌آمیز شرکت از بحران تأمین سود کاستیک و جلوگیری از توقف فرآیند تولید، موجب صرفه‌جویی بیش از ۱۷ هزار تن سود کاستیک و کاهش بیش از ۷۵۰ میلیارد تومان از هزینه‌های تأمین مواد اولیه شده است؛ موفقیتی که حاصل دانش، تجربه و تلاش شبانه‌روزی متخصصان شرکت آلومینای ایران در مدیریت شرایط بحرانی و حرکت به سمت تولید پایدار است.

 

  • تأمین مواد ناریه؛ مهم‌ترین دغدغه بخش معدن

قائم‌مقام مدیر عامل و سرپرست مجتمع آلومینای ایران با اشاره به اهمیت فعالیت معدن در تأمین خوراک کارخانه گفت: فعالیت مستمر معدن بدون تأمین مواد ناریه امکان‌پذیر نمی باشد.

متأسفانه از ابتدای سال جاری، با توجه به شرایط موجود کشور، تأمین مواد ناریه با مشکلات جدی مواجه گردیده. با این حال مدیریت با انجام پیگیری‌های مستمر تلاش نموده است از ایجاد وقفه در عملیات استخراج و تأمین خوراک کارخانه جلوگیری نماید. ضمناً با تسهیل و تسریع فرایند تامین بوکسیت از سایر منابع داخلی تلاش مینماییم تا میزان بوکسیت مورد نیاز تولید را تامین نماییم و همزمان، متخصصان حوزه معدن شرکت با بهره‌گیری از روش‌های علمی و انجام مطالعات فنی، فرآیند شناسایی و جداسازی بوکسیت‌های مرغوب از ذخایر موجود را در دستور کار قرار داده‌اند تا با حداکثر بهره‌برداری از ظرفیت ذخایر، خوراک مورد نیاز کارخانه تولید آلومینا را تأمین نمایند.

 

  • تدام تولید پایدار همراه با رشد ۷ درصدی در شرایط سخت

مهندس اسدی با تشریح عملکرد فرآیند تولید آلومینا با تمام ناترازی ها و محدودیت های موجود اظهار داشت: در چهار ماه ابتدای سال ۱۴۰۵، مجموع تولید هیدروکسید آلومینیوم در شرکت 132.295 تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به میزان 8594 تن افزایش و با رشد 7 درصدی تولید در سخت ترین شرایط موجه گردیده است.

وی این افزایش تولید را حاصل همدلی و تلاش مضاعف کارکنان، برنامه‌ریزی مناسب و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود عنوان نمود و افزود: حفظ این روند در شرایط فعلی، بیانگر توانمندی مجموعه شرکت در مدیریت محدودیت‌ها و استفاده بهینه از امکانات موجود می باشد.

مهندس اسدی با اشاره به فعالیت واحد واسطه سنگین نیز اظهار داشت: تمام تلاش این است به هر طریق ممکن خوراک اصلی این واحد تامین گردد. این واحد به‌عنوان یکی از بخش‌های مهم معدن، هم‌اکنون به‌ صورت فعال در مدار بهره‌برداری قرار داشته و فرآیندهای عملیاتی آن نیز مطابق برنامه در حال انجام است.

 

  • مدیریت بحران انرژی با خرید برق

قائم‌مقام مدیر عامل و سرپرست مجتمع آلومینای ایران در ادامه به وضعیت کارخانه تولید شمش آلومینیوم اشاره نمود: در ماه‌های اخیر و با توجه به شرایط خاص کشور و ایجاد محدودیت انرژی همزمان با اعلام سازمان توانیر مبنی بر لزوم کاهش ۸۵ درصدی دیماند برق مصرفی شرکت، از ابتدای خرداد ماه عنوان نمود که در صورت اجرای کامل این محدودیت ها ناچار بودیم حدود ۸۵ درصد دیگ‌های کارگاه احیاء و ظرفیت تولید آلومینا را از مدار خارج نماییم.
وی افزود: با تدابیر اتخاذ شده از سوی مدیریت شرکت و رایزنی های لازم با تمامی مسئولین ذیربط، همزمان خرید «برق قطع نشو» و از مدار خارج نمودن دیگ های عمر بالا بخشی از این محدودیت‌ها جبران گردید، به‌گونه‌ای که ۴۰ درصد برق مورد نیاز واحد شمش و ۲۵ درصد برق مورد نیاز بخش آلومینا با ۵ برابر قیمت برق عادی تامین گردید.

 

  • رسیدن به حداکثر ظرفیت تولید با نوسازی دیگ های احیاء

مهندس اسدی با اشاره به عمر دیگ های در مدار واحد شمش اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های اصلی این واحد، عمر بالای دیگ‌های احیاء می باشد. به دلیل انجام نشدن نوسازی اساسی از سال ۱۴۰۱ به بعد عمر تمامی دیگ‌ها از ۲۲۰۰ روز فراتر رفته و علاوه بر افزایش مصرف انرژی و کاهش راندمان تولید نیازمند اجرای نوسازی می باشند. در یک سال گذشته شرکت توانسته است ۳۰درصد دیگ ها را نوسازی نموده و بر اساس برنامه‌ریزی جدید، فرآیند تأمین لاینینگ مورد نیاز به صورت همزمان از دو تأمین‌کننده خارجی در حال انجام و پیگیری می باشد تا ضمن کاهش ریسک تأمین، عملیات نوسازی تمامی دیگهای کارگاه تا پایان سال انجام شده و بر اساس برنامه تا انتهای سال ۱۴۰۵ به ظرفیت کامل تولید خواهیم رسید که این امر قطعاً منجر به کاهش به سزای مصرف انرژی و جهش تولید با آمپراژ تعریف شده خواهد شد.

 

  • تاکید مدیریت ارشد شرکت به تأمین یک‌ساله مواد استراتژیک

سرپرست مجتمع آلومینای ایران ادامه داد: علاوه بر تأمین لاینینگ، اقدامات لازم برای تأمین یک‌ساله مواد استراتژیک مورد نیاز کارخانه از جمله آند، کریولیت و سایر مواد مصرفی برنامه ریزی شده و همزمان نسبت به تامین تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز فرآیند تولید اقدام گردیده است تا دغدغه‌ای از بابت تأمین این اقلام در آینده وجود نداشته باشد.


با توجه به عمر بالای بخشی از دیگ‌های احیا و عدم اورهال کامل پالایشگاه آلومینا در سالهای قبل، ضرورت انجام عملیات اورهال کامل فرآیند تولید در حال برنامه‌ریزی می باشد. بر این اساس، شرکت تلاش دارد تا پایان سال جاری با تکمیل عملیات نوسازی، تمامی دیگ های احیا را به‌ صورت کامل نوسازی و در مدار تولید قرار دهد و همزمان واحد های فرآیند تولید آلومینا را به صورت دوره ای اورهال نموده که این اقدام نقش مهمی در افزایش ظرفیت و ارتقای بهره‌وری شرکت خواهد داشت.


تشکیل کارگروه تدوین نقشه راه توسعه شرکت

مهندس اسدی در سخنان خود از تاکید هلدینگ سرمایه گذاری بر لزوم تدوین برنامه جامع توسعه شرکت خبر داد و افزود: همزمان با اقدامات جاری، کارگروه توسعه شرکت با محوریت جناب آقای مهندس تردال، تدوین استراتژی توسعه ای و پروژه های شرکت را آغاز نموده است.


وی افزود: این برنامه در کوتاه‌مدت بر افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌های تولید، بهبود فرآیندها و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود متمرکز خواهد بود و در افق بلندمدت نیز اجرای طرح‌های توسعه‌ای و افزایش ظرفیت تولید متناسب با شرایط کشور، تأمین زیرساخت‌های لازم در دستور کار قرار دارد.

 

مهندس اسدی تأکید کرد: با وجود همه محدودیت‌ها در زیر ساخت های انرژی و تأمین مواد اولیه، پرسنل شرکت آلومینای ایران با همدلی و تلاش شبانه‌روزی، مسیر تولید و توسعه را با قوت ادامه و اجازه نخواهند داد چرخه تولید در این مجموعه راهبردی متوقف گردد. ضمنا تاکید نمودند هیچ بن بستی و مسئله غیر قابل حلی وجود نداشته و برای تمامی مشکلات موجود، راه حل های مناسب وجود دارد که انشاالله با همت متخصصان شرکت و همدلی تمامی مسئولین استانی و بخش خصوصی قطعاً از این وضعیت به سلامتی عبور خواهیم نمود.


- سرمایه انسانی؛ مهم‌ترین رکن تولید و محور توسعه پایدار

مهندس اسدی در پایان با اشاره به استراتژی کلان هلدینگ سرمایه‌گذاری، اظهار داشت: سرمایه انسانی مهم‌ترین رکن تولید و ارزشمندترین دارایی شرکت است و تمامی برنامه‌ها و تصمیمات مدیریتی با محوریت حفظ و ارتقای این سرمایه ارزشمند تدوین و اجرا می‌شود.

قائم‌مقام و سرپرست مجتمع آلومینای ایران تأکید کرد: در این مسیر، حفظ معیشت، رفاه و حقوق قانونی کارکنان از اولویت‌های اصلی مدیریت خواهد بود و با برنامه‌ریزی دقیق و مدیریت صحیح منابع، هیچ‌گونه خللی در اجرای این برنامه ها ایجاد نخواهد شد.

واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی
واگذاری آلومینای ایران؛ از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ تا انتقال مدیریت به بخش غیردولتی

باشگاه آلومینیوم - روند واگذاری شرکت آلومینای ایران، فرآیندی چندساله و مرحله‌ای است که از تصویب واگذاری به بخش غیردولتی در سال ۱۳۸۶ آغاز شد و پس از طی مراحل قانونی، اصلاح ساختار حقوقی، ورود به بازار سرمایه، ارزش‌گذاری، عرضه عمومی و واگذاری بخشی از سهام بابت رد دیون دولت، در نهایت با واگذاری ۵۳ درصد سهام شرکت در بستر بورس در بهمن ۱۴۰۴ و انتقال کنترل مدیریتی به بخش غیردولتی وارد مرحله نهایی شد؛ فرآیندی که بر اساس گزارش یکپارچه روند واگذاری، در چارچوب سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و با هدف کاهش تصدی‌گری دولت، افزایش شفافیت و تقویت مشارکت بخش غیردولتی دنبال شده است.

مطالب بیشتر
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد
کانادا بر بیش از ۷۰۰ محصول آمریکایی تعرفه تلافی‌جویانه وضع کرد

باشگاه آلومینیوم: کانادا اعلام کرده است که در واکنش به تعرفه‌های جدید آمریکا، بر کالاهای آمریکایی به ارزش ۱۹.۹ میلیارد دلار آمریکا تعرفه وضع می‌کند. این تعرفه‌ها از ۸ سپتامبر اجرایی خواهند شد؛ اقدامی که پس از شکست مذاکرات تجاری میان اتاوا و واشنگتن صورت گرفته است.

مطالب بیشتر
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران
کاهش ۳۳ درصدی مصرف ویژه سود کاستیک در آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و پس از واگذاری سهام کنترلی و مدیریتی آن به بخش خصوصی و شناسایی چالش‌های تولید و تاثیرات آن بر بهای تمام شده محصولات با تمرکز بر افزایش بهره‌وری فرآیند، کاهش بهای تمام‌شده و استفاده بهینه از مواد اولیه، مجموعه‌ای از اقدامات اصلاحی و عملیاتی را در بخش‌های مختلف تولید اجرا کرده است که کاهش قابل‌توجه مصرف ویژه سود کاستیک از ۴۴۰ کیلوگرم به ۲۹۵ کیلوگرم به ازای هر تن آلومینا از مهم‌ترین نتایج این اقدامات به شمار می‌رود.

مطالب بیشتر
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟
آیا کانادا می‌تواند تمام نیاز آلومینیوم آمریکا را تأمین کند؟

باشگاه آلومینیوم: حتی در صورت ارسال تمام تولید داخلی کانادا به آمریکا، این کشور قادر به پوشش کامل نیاز وارداتی آلومینیوم ایالات متحده نخواهد بود. ایالات متحده برای حدود 80 درصد مصرف آلومینیوم خود به واردات متکی است؛ در نیمه نخست 2026 واردات این کشور 1.68 میلیون تن ثبت شد و کانادا در همان دوره 1.16 میلیون تن صادر کرد.

مطالب بیشتر
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید
موجودی آلومینیوم بورس فلزات لندن به کف ۳۶ ساله رسید

باشگاه آلومینیوم: موجودی آلومینیوم در انبارهای بورس فلزات لندن (LME) به پایین‌ترین سطح از سال ۱۹۹۰ رسیده است؛ در شرایطی که اختلالات اخیر در عرضه خاورمیانه، فشار بیشتری بر زنجیره تأمین این فلز وارد کرده است. بر اساس گزارش، تولید سالانه آلومینیوم اولیه در منطقه خلیج فارس از زمان آغاز درگیری‌های ایران حدود ۲ میلیون تن کاهش یافته و این افت عرضه، برداشت فلز از شبکه انبارهای LME را افزایش داده است. در نتیجه، موجودی ثبت‌شده آلومینیوم در این بورس از ابتدای سال ۲۰۲۶ تقریباً نصف شده و به حدود ۲۵۰ هزار تن رسیده است. با این حال، واکنش قیمت آلومینیوم و فاصله قیمتی میان سررسیدهای مختلف LME تاکنون محدود بوده، زیرا بازار همچنان احتمال بازیابی عرضه جهانی، افزایش محموله‌های اندونزی و رشد صادرات چین را در نظر دارد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند
آلومینای ایران در مسیر توسعه هدفمند

باشگاه آلومینیوم: پس از واگذاری سهام مدیریتی آن به بخش خصوصی و تغییر در ترکیب هیات مدیره و مدیران آن با هدف ایجاد مسیر مشخص برای توسعه، افزایش ظرفیت تولید و ارتقای بهره‌وری، فرآیند شناسایی، بررسی و اولویت‌بندی پروژه‌های توسعه‌ای را با مشارکت بخش‌های مختلف شرکت در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی
آلومینای ایران در مسیر کاهش اثر ناترازی انرژی

باشگاه آلومینیوم: طرح دوگانه‌سوز کردن واحد تکلیس نیز با هدف جلوگیری از توقفات ناشی از محدودیت گاز و حفظ ظرفیت تولید آلومینا، از دو مسیر به‌صورت موازی در حال بررسی است. در مسیر نخست، امکان استفاده از مازوت در کوره‌های تکلیس توسط شرکت‌های متخصص در حال بررسی فنی است و در مسیر دوم، احداث واحد SNG و استفاده از این فناوری برای تأمین سوخت جایگزین در دست بررسی قرار دارد. پس از تکمیل مطالعات فنی و اقتصادی، مناسب‌ترین گزینه برای اجرا انتخاب خواهد شد.

مطالب بیشتر
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید
آلومینای ایران در مسیر تکمیل زنجیره تولید

باشگاه آلومینیوم: این شرکت در سال ۱۴۰۵ و متعاقب واگذری آن بخش خصوصی از سوی سازمان بورس و سازان خصوصی‌سازی با هدف افزایش خودکفایی، کاهش وابستگی به تأمین بیرونی، کاهش بهای تمام‌شده و ایجاد پایداری بیشتر در زنجیره تأمین، مجموعه‌ای از اقدامات توسعه‌ای را در زمینه تولید مواد و قطعات مورد نیاز کارخانه در دستور کار قرار داده است.

مطالب بیشتر
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار
قیمت آلومینیوم همواره بالای 3200 دلار

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن دوشنبه 26 مرداد ماه (17 آگوست) در حالی کار خود را آغاز کرد که فروش نقدی آلومینیوم در بورس 3271 دلار(تن) اعلام شد.

مطالب بیشتر
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی
واگذاری شرکت آلومینای ایران؛ الگویی موفق از اجرای هدفمند اصل ۴۴ در استان خراسان شمالی

باشگاه آلومینیوم: گفتگوی ویژه با آقای دکتر قوامی نایب رئیس اول کمیسیون ویژه جهش و حمایت از تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم