در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت آلومینای ایران مطرح شد؛

از افزایش ۴۰ میلیون تنی ذخایر بوکسیت تا تقسیم سود هفت هزار ریالی

1404/05/01
باشگاه آلومینیوم: روز سه‌شنبه ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۴، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت آلومینای ایران با نماد بورسی «آلومینا» منتهی به سال مالی ۳۰ اسفند ماه ۱۴۰۳ با حضور ۹۵٫۲ سهام‌داران در هتل بین‌المللی فردوسی تهران برگزار شد و در پایان تقسیم سود ۷۰۰ تومانی به تصویب سهام‌داران حاضر در مجمع رسید.
از افزایش ۴۰ میلیون تنی ذخایر بوکسیت تا تقسیم سود هفت هزار ریالی

به گزارش باشگاه آلومینیوم، حمیدرضا بادکوبه، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران در این مجمع اظهار داشت: فلسفه وجودی شرکت آلومینای ایران شامل تکمیل زنجیره تولید در صنعت آلومینیوم، خلق ارزش افزوده و بهره‌برداری بهینه از منابع معدنی، ارزش‌آفرینی برای سهام‌داران و توسعه پایدار منطقه بوده است؛ ضمن اینکه ماموریت ما اکتشاف و استخراج بوکسیت و تولید آلومینا، هیدروکسید آلومینیوم، هیدرات‌های خاص و شمش آلومینیوم در نظر گرفته شده است. در همین راستا، استراتژی‌های مختلفی برای شرکت آلومینای ایران تبیین شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به ارتقای عملکرد اقتصادی و  رضایت ذی‌نفعان کلیدی، توسعه اکتشاف، استخراج و تامین پایدار بوکسیت، توسعه ظرفیت تولید آلومینا، توسعه ظرفیت تولید شمش آلومینیوم، توسعه محصولات جدید با ارزش افزوده بالاتر و همچنین توسعه و هوشمندسازی زیرساخت‌ها، انرژی و مواد مصرفی اشاره کرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر شرکت آلومینای ایران بیش از ۳۰ معدن در ۶ استان مختلف کشور را تحت تملک خود دارد. علاوه‌براین، ما بخشی از بوکسیت مورد نیاز را از معادن بخش خصوصی تامین می‌کنیم و امیدواریم هم‌زمان با پیگیری‌های مجدانه استانداران محترم سمنان و خراسان شمالی و همچنین رئیس هیئت عامل ایمیدرو و معاون معدنی وزارت صمت در خصوص بازگشایی معدن تاش، در سال جاری بتوانیم تامین بوکسیت از این معدن را نیز محقق کنیم.

مدیرعامل شرکت آلومینای ایران در ادامه به عملکرد این شرکت در حوزه تولید طی سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: در سالی که گذشت، ما موفق به تولید ۳۹۰ هزار و ۹۵۳ تن هیدرات شدیم که این میزان در مقایسه با سال ۱۴۰۲ (۳۷۰ هزار و ۱۵۰ تن)، با رشد ۵٫۶۲ درصدی همراه بود؛ این افزایش تولید در حالی رقم خورد که مدول بوکسیت از ۳٫۷۴ در سال ۱۴۰۲، به ۳٫۳۳ در سال گذشته رسید و کاهش ۱۰٫۹۶ درصدی را به ثبت رساند اما به دنبال افزایش آماده‌به‌کاری تجهیزات، کاهش توقفات و مدیریت تولید در زمان‌های قطعی برق، میزان تولید هیدرات در سال ۱۴۰۳ با رشد همراه شد. به علاوه، تولید آلومینا و شمش آلومینیوم شرکت در سال ۱۴۰۳ به ترتیب به ۲۰۰ هزار و ۴۲۹ تن و ۳۳ هزار و ۲۸۷ تن رسید که این مقادیر به دلیل کاهش مدول بوکسیت و تشدید محدودیت‌های برق، با روند نزولی نسبت به سال ۱۴۰۲ همراه شد.

به دنبال تامین پایدار بوکسیت باکیفیت در سال ۱۴۰۴ هستیم

بادکوبه با بیان اینکه برای سال ۱۴۰۴، تکلیس ۲۳۰ هزار تن آلومینا،‌ تولید بیش از ۳۴ هزار تن شمش آلومینیوم و تولید ۳۹۱ هزار تن هیدرات را هدف‌گذاری کرده‌ایم، مطرح کرد: به علاوه، در نظر داریم با تامین پایدار بوکسیت باکیفیت از طریق گسترش دامنه اکتشافات و شناسایی منابع جدید در کشور، خرید بوکسیت از منابع داخلی و در صورت نیاز واردات آن از کشورهای خارجی (هند و قاره آفریقا)، بتوانیم کیفیت خوراک ورودی به کارخانه را در سطح مناسبی حفظ کنیم تا به دنبال آن، تولید آلومینای مورد نیاز خود و همچنین دیگر اسملترهای آلومینیومی کشور بدون وقفه ادامه پیدا کند.

وی در خصوص عملکرد حوزه فروش شرکت آلومینای ایران در سال ۱۴۰۳، عنوان کرد: با فروش بیش از ۱۱٫۲ هزار میلیارد تومانی انواع محصولات در سال گذشته، درآمد عملیاتی شرکت با رشد ۵۲ درصدی نسبت به سال قبل از آن (۷٫۴ هزار میلیارد تومان) همراه شد. در این بین، سهم فروش آلومینا ۵٫۱ هزار میلیارد تومان، فروش هیدرات ۶٫۶ هزار میلیارد تومان و فروش شمش آلومینیوم ۵٫۴ هزار میلیارد تومان بود. ذکر این نکته ضروری است که تمامی محصولات ما در بورس کالای ایران به فروش می‌رسد و بر این اساس شرکت هیچ‌گونه فروش صادراتی ندارد. از لحاظ تناژی نیز در سال ۱۴۰۳، موفق به فروش ۱۳۷ هزار و ۵۱۹ تن آلومینا،  ۳۳ هزار و ۹۹ تن شمش آلومینیوم و ۱۹ هزار و ۹۷۸ تن هیدرات در بورس شدیم.

مدیرعامل شرکت آلومینای ایران در ادامه به ترکیب سهام‌داران این شرکت اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) ۵۹٫۴۳ درصد، بانک رفاه کارگران ۱۸٫۵۸ درصد، سازمان تامین اجتماعی ۱۶٫۹۸ درصد و سایر ۵٫۰۱ درصد سهام شرکت آلومینای ایران را در اختیار دارند.

ثبت رکورد بیشترین میزان خرید بوکسیت از بخش خصوصی

بادکوبه در ارتباط با اهمیت تامین بوکسیت در شرکت آلومینای ایران، تاکید کرد: هم‌اکنون در حال بهره‌برداری از حدود ۳۰ معدن بوکسیت در استان‌های مختلف هستیم و در سال ۱۴۰۳، موفق به استخراج  ۸۰۶ هزار تن بوکسیت از این معادن شدیم. لازم به ذکر است که در سال گذشته با انجام ۴۰ هزار و ۹۳۴ تن باطله‌برداری، بیشترین میزان باطله‌برداری در تاریخ شرکت را به ثبت رساندیم. به علاوه با خرید ۱۵۰ هزار تن بوکسیت از معادن بخش خصوصی، رکورد بیشترین میزان خرید بوکسیت از معادن این بخش در طول یک سال را از زمان راه‌اندازی شرکت آلومینای ایران تاکنون ثبت کردیم؛ چراکه با توجه به چالش‌هایی مانند افزایش هزینه حمل و نوسانات نرخ ارز در سال گذشته، تامین بوکسیت از منابع خارجی مقرون‌به‌صرفه نبود و ترجیح دادیم بخشی از بوکسیت مورد نیاز خود را از منابع داخلی تامین کنیم.

وی در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه اکتشافات، خاطرنشان کرد: به منظور تامین پایدار بوکسیت و در ادامه تولید پایدار آلومینا به عنوان یک ماده استراتژیک در کشور، با افزایش حفاری‌های اکتشافی بر آن شدیم تا میزان ذخایر بوکسیت خود را افزایش دهیم و از این رو با انجام ۸۶ هزار و ۱۷۱ متر حفاری اکتشافی طی پنج سال اخیر، میزان ذخایر بوکسیت را به بیش از ۴۰ میلیون تن افزایش داده‌ایم. لازم به ذکر است که در سال ۱۴۰۳، ذخیره قطعی دو معدن شیرین چشمه و جهان‌آباد ۹۸۳ تن بوکسیت برآورد شده که این میزان، نیاز شرکت به بوکسیت را (نسبت به مصرف ۱۰ درصدی)  تا ۱۲ سال آینده تامین می‌کند و به دلیل نزدیکی به محل کارخانه، هزینه تمام شده را کاهش می‌دهد.

مدیرعامل شرکت آلومینای ایران در ادامه ضمن اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه انرژی، خاطرنشان کرد: درصد تغییرات میزان مصرف برق در شرکت آلومینای ایران در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ با کاهش ۱٫۷۶ درصدی، مصرف گاز کاهش ۱۱٫۶۴ درصدی و مصرف آب کاهش ۱۲٫۱۲ درصدی همراه بوده است که نشان از مصرف بهینه و کاهش حامل‌های انرژی در مجموعه دارد؛ البته درصد تغییرات میزان مصرف مازوت به دلیل محدودیت تامین گاز و ضرورت استفاده از آن افزایشی بوده است و اگر ما به همت کارشناسان واحد بازرگانی سوخت مازوت را تامین نمی‌کردیم، عملا خط تولید آلومینای شرکت متوقف می‌شد و تولید شمش آلومینیوم کل اسملترهای آلومینیومی کشور تحت‌الشعاع این مسئله قرار می‌گرفت.

علی‌رغم ریسک‌های موجود، در مسیر توسعه گام برمی‌داریم

بادکوبه در پایان با اشاره به ریسک‌های پیش‌روی این شرکت اعم از ایمنی، هزینه‌های عملیاتی، تامین مواد اولیه، تامین انرژی و قیمت محصول، توضیحاتی در خصوص پروژه‌های در دست اقدام و برنامه‌ریزی شده شرکت آلومینای ایران ارائه کرد و گفت: هم‌اکنون طرح احداث دو دستگاه تیکنر گل، مخازن بافر فاز دوم فیلتراسیون گل و جایگزینی ۴۰ درصد از گل با فیلترپرس‌ها، احداث سیل‌بند خاکی و احداث نیروگاه خورشیدی در دستور کار است؛ ضمن اینکه در آینده نیز اجرای پروژه‌هایی مانند تولید کلر آلکالی، فاز دوم واحد تولید شمش آلومینیوم، تولید آلومینا به روش سینترینگ، احداث نیروگاه حرارتی و نیروگاه بادی را دنبال خواهیم کرد.

در ادامه سهام‌داران حاضر در مجمع به بیان سوالات خود پرداختند و در پایان نیز تقسیم سود ۷۰۰ تومانی به ازای هر سهم به تصویب سهام‌داران رسید.

منبع:‌ فلزات آنلاین

اجرا پروژه بازسازی و اورهال 18 دیگ احیای شمش آلومینیوم شرکت آلومینای ایران
اجرا پروژه بازسازی و اورهال 18 دیگ احیای شمش آلومینیوم شرکت آلومینای ایران

باشگاه آلومینیوم: پروژه بازسازی و اورهال 18 دیگ احیای شمش آلومینیوم با سرمایه‌گذاری 2.65 میلیون دلاری اجرا گردید.

مطالب بیشتر
شرکت نورد آلومینیوم (فنوال) از راه‌اندازی ماشین اسلیتر سنگین خبر داد
شرکت نورد آلومینیوم (فنوال) از راه‌اندازی ماشین اسلیتر سنگین خبر داد

باشگاه آلومینیوم: شرکت گروه کارخانه‌های تولیدی نورد آلومینیوم از راه‌اندازی ماشین اسلیتر سنگین با ارزش حدود 4 میلیون یورو خبر داد؛ رویدادی که به گفته مدیران شرکت موجب ارتقای کیفیت برش، حذف توقفات تولید و حفظ سودآوری خواهد شد.

مطالب بیشتر
شفاف‌سازی ایرالکو درباره حادثه خط 6
شفاف‌سازی ایرالکو درباره حادثه خط 6

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینیوم ایران (فایرا) با صدور اطلاعیه شفاف‌سازی، علت خروج موقت تعدادی از سلول‌های کارگاه احیا را اتصال فنی برق اعلام کرد و از کنترل کامل شرایط و تلاش برای بازگرداندن سریع این دیگ‌ها به چرخه تولید خبر داد.

مطالب بیشتر
سیمکات در آستانه عرضه اولیه ارزش‌گذاری شد
سیمکات در آستانه عرضه اولیه ارزش‌گذاری شد

باشگاه آلومینیوم: شرکت تولیدی سیم و کابل تبریز با نماد «سیمکات» در آستانه عرضه اولیه سهام در فرابورس ایران قرار گرفت.

مطالب بیشتر
بهره‌برداری از پروژه مخازن بافر فرآیندی در آلومینای ایران با سرمایه‌گذاری 2.35 میلیون دلاری
بهره‌برداری از پروژه مخازن بافر فرآیندی در آلومینای ایران با سرمایه‌گذاری 2.35 میلیون دلاری

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینای ایران از راه‌اندازی و ورود به مدار تولید پروژه ساخت چهار دستگاه مخزن بافر فرآیندی با سرمایه‌گذاری اولیه 2.35 میلیون دلار خبر داد؛ طرحی راهبردی که با هدف مدیریت بهینه مصرف انرژی در ساعات اوج بار، افزایش انعطاف‌پذیری عملیاتی و ارتقای ظرفیت تولید آلومینا به میزان 8 هزار و 800 تن در سال به بهره‌برداری رسیده است.

مطالب بیشتر
کاهش قیمت آلومینیوم تا مرز 3000 دلار (تن)
کاهش قیمت آلومینیوم تا مرز 3000 دلار (تن)

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن در تاریخ دوشنبه 20 مهر (12 اکتبر)، درحالی فعالیت خود را آغاز کرد که قیمت فروش نقدی آلومینیوم 3054 دلار و 50 سنت اعلام شد.

مطالب بیشتر
افزایش سرمایه 69.4 درصدی فایرا
افزایش سرمایه 69.4 درصدی فایرا

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینیوم ایران با نماد «فایرا» از پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق‌العاده برای افزایش سرمایه خبر داد.

مطالب بیشتر
همکاری نولیس و بایرسدورف برای کاهش ردپای کربن بسته‌بندی آلومینیومی
همکاری نولیس و بایرسدورف برای کاهش ردپای کربن بسته‌بندی آلومینیومی

باشگاه آلومینیوم: شرکت‌های نولیس و بایرسدورف سهم آلومینیوم بازیافتی در قوطی کرم نیوآ را به 95 درصد افزایش دادند. این تغییر با هدف کاهش ردپای کربن بسته‌بندی و با حفظ دوام و ظاهر محصول، از طریق بهینه‌سازی ترکیب آلیاژ و فرایندهای تولید انجام شده است.

مطالب بیشتر
حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI
حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI

باشگاه آلومینیوم: سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان IBBI از تاریخ 22 تا 25 شهریورماه 1405 در محل سالن‌های نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار شد و میهن آلومینیوم (MAG) نیز در این رویداد تخصصی حضور یافت.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم