نشست مدیرعامل ایرالکو با مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری مهر اقتصاد ایرانیان؛
باشگاه آلومینیوم: مدیرعامل شرکت آلومینیوم ایران در نشست با مدیر عامل و جمعی از مدیران شرکت سرمایه گذاری مهر اقتصاد ایرانیان اظهار کرد که در حال حاضر به فکر تأمین مواد اولیه برای شش ماهه دوم سال آینده است.
به گزارش باشگاه آلومینیوم به نقل از روابط عمومی شرکت آلومینیوم ایران(ایرالکو)، مهندس مجیدی مدیرعامل ایرالکو در نشستی با مهندس آقا بابایی مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری مهر اقتصاد ایرانیان، که پس از بازدید وی و دیگر میهمانان از خطوط تولید شرکت آلومینیوم ایران برگزار شد با اشاره به ظرفیت تولید آلومینیوم در کشور گفت: از ظرفیت ۳۳۰ هزار تنی تولید سالانه آلومینیوم در کشور، میزان ۲۵۰ هزار تن شمش آلومینیوم تولید شده است که این افت تولید، به دلیل بروز برخی مشکلات در دو مجموعه المهدی و هرمزال بوده و ایرالکو خوشبختانه با تمام ظرفیت در مدار تولید قرار دارد. این در حالی است که رکود بازار در ۱۱ هزار کارخانه و کارگاه پایین دستی به عنوان مصرف کنندهی تولیدات ایرالکو که عمده آن ها یا تعطیل شدهاند و یا با ظرفیت پایین کار میکنند، منجر به کاهش تقاضا از سوی مشتریان داخلی شده است.
مجیدی با اذعان به هزینهی مازاد شرکت در مقایسه با دو تولید کننده داخلی آلومینیوم در کشور گفت: متاسفانه در ادوار گذشته بدون حساب و کتاب نسبت به جذب نیروی انسانی اقدام شده و امروز با کمبود نیروی متخصص در شرکت روبرو هستیم. وی همچنین به بخش دیگری از معضلات ایرالکو پرداخت و خاطر نشان کرد: ما برای تولید، ناگزیر به تهیه ۱۸ نوع مواد اولیه وارداتی هستیم و به دلیل شرایط موجود که بر اثر اعمال تحریم ها بر کشورمان ایجاد گردیده، تهیه این مواد، هزینه های بیشتری را نسبت به گذشته به ما تحمیل می کند.
مهندس مجیدی با تقدیر از عملکرد تمامی پرسنل خدوم ایرالکو، به سود دهی شرکت در سال ۹۷ اشاره نمود و افزود: در سال جاری با لطف خداوند و تلاش مجدانه تیم مدیریتی شرکت موفق به مذاکره با فروشندگان دست اول مواد اولیه در کشورهای مختلف شدیم که نتیجه آن، خرید ارزان تر بود و در گام بعدی برای ایجاد ثبات بیشتر در تولید، در حال بررسی و اقدام به تهیه مواد اولیه مورد نیاز شش ماهه دوم سال آینده هستیم که این امر نقدینگی بیشتری را می طلبد. وی افزود: ایرالکو ۸۰% مواد اولیه مورد نیازش را وارد می نماید.
وی در ادامه به شرکتهای زیر مجموعه ایرالکو نیز اشاره کرد و تصریح نمود: ۱۷ سال است که شرکت کربن صنعت امیرکبیر با هزینه هایی که تا به حال انجام شده، به دلیل ناکافی بودن نقدینگی و تورم بازار و مشکلات عدیده دیگر، به بهره برداری نرسیده است، در حالی که با ظرفیت تولید سالانه ۱۱۰ هزار تن آند، می تواند بخشی از مشکلات موجود ایرالکو را مرتفع نماید. شرکت سیلک کاشان از دیگر موضوعاتی بود که مهندس مجیدی به آن اشاره نمود و گفت: جهت نگهداری اراضی این شرکت ناچار به ایجاد فضای سبز مکفی هستیم و لذا باید نقدینگی لازم در این خصوص را در دستور کار قرار دهیم.
مدیرعامل شرکت آلومینیوم ایران، تهیه ارز لازم برای واردات مواد اولیه را نیز یکی دیگر از مشکلات حال حاضر دانست و افزود: با عنایت به تأکید مقام معظم رهبری در سال رونق تولید ملی، متاسفانه می بینیم که قوانین دست و پا گیر بسیاری در کشور رایج میباشد که عملاً مانع تولید است و متاسفانه هیچ حمایت مؤثری در این خصوص از تولید داخلی نمی شود.
مدیرعامل ایرالکو در انتها، راهکار برون رفت از مشکلات فعلی را در پایین آوردن هزینههای تأمین مواد اولیه دانست و افزود: چنان چه بتوانیم برخی از مواد اولیه را خودمان تولید کنیم، بخشی از هزینه ها را کاهش خواهیم داد. ایشان عقد قرارداد های لانگ ترم با تأمین کنندگان اصلی مواد اولیه مورد نیاز را از جمله مؤلفه های مهم در کاهش بهای تمام شده محصولات ایرالکو برشمرد و افزود: ما برای تغذیه دیگ های الکترولیز احیا با مشکل مواد اولیه روبرو بودیم که گاهی اوقات ذخیره مواد اولیه، به کمتر از دو روز هم رسید که خوشبختانه هماینک در حاشیه امن بهتری قرار داریم.
همچنین در ادامه این نشست مدیرعامل ایرالکو خبر از ارائه یک برنامه جامع توسط آلومینیوم ایران به ایمیدرو جهت راه اندازی خط تولید ۳۰۰ هزار تنی با تکنولوژی ۶۰۰ کیلو آمپر داد.
سهم از دست رفته بازار در منطقه؛ نیاز به نقدینگی بیشتر در آینده:
مهندس زاوشی عضو هیأت مدیره شرکت آلومینیوم ایران نیز طی سخنانی گفت: در حالی که قدیمی ترین تولید کننده شمش آلومینیوم در منطقه خاورمیانه هستیم، اما متأسفانه به دلایل متعدد از جمله بهرهگیری از تکنولوژی قدیمی، هزینههای گزاف تهیه مواد اولیه، سهم بازارمان را در منطقه به میزان زیادی از دست دادهایم. وی در ادامه حضور تأثیر گذار آقای محمدی، عضو هیأت مدیره ایرالکو در تعیین روند و سرنوشت بازار داخلی را یکی از نکات حائز اهمیت و امتیازات ایرالکو برشمرد و در خصوص نقدینگی شرکت نیز تصریح نمود: نقدینگی فعلی، با تولید هم خوانی دارد؛ اما برای تهیه مواد اولیه مورد نیاز آینده، به نقدینگی بیشتری نیازمند می باشیم.
وی به ایجاد ظرفیتهای بالای تولید آلومینیوم توسط کشورهای همجوار منطقه اشاره کرد و گفت: کشوری که فقط به اندازه یک استان ایران است، ظرفیت تولیدی ۲ تا ۳ برابر کشور ما را در صنعت آلومینیوم ایجاد کرده و برخی از آنها به خرید معادن آلومینا در کشورهای آفریقایی مبادرت نمودهاند. مهندس زاوشی افزود: باید با کمک دولت و سهامداران، زنجیره تأمین نقدینگی را تشکیل دهیم تا بتوانیم اقدامات مؤثرتری از جمله راهاندازی تولید آند در شرکت کربن صنعت امیرکبیر را به نتیجه برسانیم و امیدواریم بتوانیم با بهرهگیری از کمکهای دولت و ایجاد سهم بیشتری از بازار منطقه، گامهای بعدی را محکم تر برداریم.
در بخش پایانی این نشست مهندس آقابابایی مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری مهر اقتصاد ایرانیان گفت: در کل کشور، بانک مهر اقتصاد، به عنوان پرداخت کننده تسهیلات شناخته شده است. وی یکی از اقدامات قابل توجه مهندس مجیدی را پیگیریهای مجدانه وی، جهت پیشبرد تولید در ایرالکو ذکر کرد و تأکید نمود: مجموعه مهر اقتصاد ایرانیان، علاوه بر مشارکت در تولید کشور و دغدغه برای حفظ اشتغال موجود و تلاش برای ایجاد اشتغال بیشتر؛ به عنوان یک شرکت سرمایهگذاری، مکلف به سودآوری نیز میباشد و امیدوار است از محل سرمایهگذاری در ایرالکو سود قابل قبولی نصیب آن گردد.
مهندس آقابابایی بر ضرورت حفظ و تداوم مدیریتها برای دستیابی به نتیجه مطلوب و برنامهریزی بهتر را از مؤلفههای مهم مراکز صنعتی برشمرد و ضمن انتقاد از تغییرات زود هنگام در این زمینه افزود: تغییرات ناگهانی و زود هنگام مدیران از نقیصههایی است که در سنوات اخیر دامنگیر خصوصاً مراکز صنعتی شده و باید تلاش شود این نگرش اصلاح شود.
وی با مثبت ارزیابی کردن ظرفیتهای ایرالکو گفت: ما امروز ضمن بازدید از خطوط تولیدی این شرکت، به زحمات کارگران شریف آن بیش از پیش واقف شدیم و با توجه به اینکه حال در شرایط سخت تحریمها و مشکلات دیگر هستیم، باید دست در دست یکدیگر، بر آنها فائق آییم.
در این نشست مهندس داود آبادی عضو هیأت مدیره شرکت سرمایهگذاری مهر اقتصاد ایرانیان و معاون بازرسی و حسابرسی و اقتصادی و سرمایه گذاری بانک مهر اقتصاد، مهندس افشین معاون شرکت سرمایه گذاری مهر اقتصاد ایرانیان و رئیس امور مجامع و شرکتها، مهندس زلفعلی رئیس اداره اعتبارات بانک مهر اقتصاد استان مرکزی، مهندس هاشمی مدیر روابط عمومی بانک مهر اقتصاد استان، مهندس زاوشی و مهندس کشانی اعضای هیأت مدیره ایرالکو، مهندس بوالحسنی مدیر کارخانه، معاونین و جمعی از مدیران و رئیس شورای اسلامی کار ایرالکو در حضور داشتند.
برچسب ها
ثبت نظر