Fa En جمعه 5 بهمن 1403 ساعت 10 و 23 دقیقه

چه کسي روغن در شير ريخت؟!

چه کسي روغن در شير ريخت؟!

پس از تاييد استفاده از روغن پالم در توليد شير پرچرب از سوي وزير بهداشت و اعلام ورود دولت و شخص رييس جمهور به اين مسئله، هر کدام از توليدکنندگان، صنايع لبني و دستگاه هاي ذيربط واکنش هاي متعدد و جالبي نسبت به موضوع نشان داده و توپ را به زمين ديگري مي اندازند

پنجشنبه 16 مرداد 1393 ساعت 0:14

پس از تاييد استفاده از روغن پالم در توليد شير پرچرب از سوي وزير بهداشت و اعلام ورود دولت و شخص رييس جمهور به اين مسئله، هر کدام از توليدکنندگان، صنايع لبني و دستگاه هاي ذيربط واکنش هاي متعدد و جالبي نسبت به موضوع نشان داده و توپ را به زمين ديگري مي اندازند؛ حال بايد پيدا کرد پرتقال فروش را!

تا چندي پيش گفته مي شد شير کم چرب شيري است که ميزان چربي آن در فرآيند توليد کارخانه هاي لبني کاسته شده اما شير پرچرب دقيقا همان محصولي است که از دامداران خريداري مي شود و به غير از فرآيند پاستوريزاسيون و بعضا کاهش چند دهم درصدي چربي آن، عمليات ديگري روي آن انجام نمي شود؛ بنابر اين شير پرچرب همان شير کامل است.

اما حال که وزير بهداشت استفاده از روغن پالم در توليد شير پرچرب را تاييد کرده، چربي محصولات لبني و شير زير سوال رفته که از کجا تامين مي شود؟

البته پس از اين افشاگري وزير بهداشت، واکنش هاي جالبي مطرح شد که جاي تامل فراواني دارد؛ چرا که کارخانه هاي لبني و دامداران عليرغم وابستگي به يکديگر که به نوعي لازم و ملزوم هستند، بر اساس کدورت هاي ديرينه اي که دارند همچون هميشه يکديگر را زير سوال برده اند و هر يک مي گويندˈ ديگري دروغ مي گويد و اين تخلف در حوزه کاري آنها امکانپذير نيستˈ.

کارخانه لبني که تخلفش در اين زمينه محرز شده اعلام کرد که اين تخلف در دامداري صورت گرفته است، اما دامداران به صراحت اين موضوع را رد و تصريح کردند: صنايع لبني دروغ مي گويند چرا که آنها هستند که به دليل فشار مالي از افزودني در محصولاتشان استفاده مي کنند.

در اين ميان دبير انجمن صنايع لبني روز گذشته طي نامه اي به وزير بهداشت تصريح کرد: وزارت بهداشت به جاي ارائه گزارش به رييس جمهور و وزير جهاد کشاورزي و مصاحبه مطبوعاتي و تشويش اذهان عمومي با متخلفان استفاده روغن پالم در شير پرچرب برخورد کند.

اکنون کار به جايي رسيده که شوراي شهر تهران هم به موضوع ورود و اعلام کرده اين موضوع را که سلامت شهروندان را به صورت جدي تهديد مي کند پيگيري مي کند و وزارت بهداشت نيز بايد در اين زمينه مداخله جدي داشته باشد.

به گفته رييس کميسيون سلامت، محيط زيست و خدمات شهري شوراي شهر تهران ترانس موجود در روغن پالم بسيار بالاست و عوارض متعددي بر سلامت جسمي افراد از جمله بيماري هاي قلبي و عروقي دارد. بنابر اين بايد صاحبان صنايع و متوليان از اين کار اجتناب کنند و وزارتخانه هاي بهداشت و جهاد کشاورزي بايد با افزايش حيطه نظارتي شان اطمينان لازم را به افکار عمومي بدهند که اين موضوع حل و مسئله اي سلامت آن ها را تهديد نمي کند.

البته جاي اين سوال باقي است که وزارت جهاد کشاورزي به عنوان متولي توليد شير و لبنيات و سازمان دامپزشکي به عنوان تاييد کننده سلامت اين محصولات که طرح پايش سلامت محصولات مختلف کشاورزي از جمله شير را انجام داده اند چرا با اين مسئله مواجه نشده اند يا در صورت مواجه شدن چرا آن را اعلام نکرده اند. از سوي ديگر در حال حاضر که اين گزارش وزير بهداشت به دستشان رسيده چرا سکوت کرده اند؟!

در اين ميان سازمان استاندارد هم که مردم به اعتماد آنها اين محصولات را مصرف مي کنند روزه سکوت گرفته و هيچ توضيحي در اين باره ارائه نکرده اند که خود تامل برانگيز است.

 

 

تعداد بازدید : 1505

ثبت نظر

ارسال