این ایده در سال 2014 کنار گذاشته شد اما اکنون که چشم انداز برداشته شدن تحریمهای ایران مطرح شده است، بار دیگر در دستور کار دولتمردان هندی قرار گرفته است.
شرکت ملی آلومینیوم هند اکنون به طور جدی در نظر دارد این پروژه را در ایران اجرا کند که شامل ساخت یک کارخانه ذوب آلومینیوم برای تولید 500 هزار تن آلومینیوم در سال و یک نیروگاه هزار مگاواتی خواهد بود.
ذخایر زغال سنگ هند برای تامین نیروی مورد نیاز برای تولید آلومینیوم کافی نیست و از آنجا که واردات زغال سنگ از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست، این کشور ناچار است بدنبال منابع انرژی لازم و ساخت کارخانه در خارج باشد.
ایران برای تولید برق از منابع مختلفی شامل نیروگاههای هیدروالکتریک، محصولات نفتی و گاز طبیعی استفاده می کند. با در نظر گرفتن ظرفیتهای تولید نیرو و این مسئله که برق 40 درصد از هزینه ذوب را تشکیل می دهد، ایران مکان ایده آلی برای تولید آلومینیوم به شمار می رود.
خود ایران سالانه حدود 340 هزار تن آلومینیوم تولید می کند و قصد دارد با سرمایه گذاری بالغ بر 12 میلیارد دلار، تولید این فلز سبک را تا سال 2025 به 1.5 میلیون تن افزایش دهد.
بزرگترین تولیدکننده آلومینیوم ایران شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) است که در اراک مستقر بوده و در بازار بورس تهران پذیرش شده است.
ثبت نظر