مدير عامل شرکت احداث صنعت و شرکت چند مليتي اف ال اسميت (FLSMIDTH) دانمارک سه شنبه در طي مراسمي با حضور رئيس هيات عامل ايميدرو، تفاهم نامه همکاري براي انتقال دانش فني صنعت سيمان، آموزش نيروي متخصص و نيز سرمايه گذاري مشترک امضا کردند.
به گزارش موج به نقل از روابط عمومي سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران، مهدي کرباسيان، رئيس هيات عامل ايميدرو در اين مراسم گفت: در سال هاي گذشته فناوري ساخت سيمان در کشور ما وجود نداشت اما با همکاري مطلوب شرکت اف ال اسميت در زمينه انتقال تکنولوژي و دانش فني، اکنون مي توانيم ادعا کنيم که ايران در اين صنعت صاحب دانش فني بومي شده است.
وي افزود: شرکت احداث صنعت به قدري توانمند شده که در سال هاي اخير با توسعه صدور خدمات فني و مهندسي دومين طرح يک ميليون تني کارخانه سيمان را در خارج از کشور در ونزوئلا (طرح نخست در حماه سوريه) به بهره برداري رساند و بر اساس تفاهم نامه جديد همکاري، قرار است شرکت اف ال اسميت، دانش فني روز صنعت سيمان را در اختيار ايران بگذارد.
مدير رئيس هيات عامل ايميدو با اشاره به اينکه يکي از وظايف ما و شرکت هاي تابعه، ارتقاي سطح دانش فني مهندسي شرکت هاي بخش خصوصي است، گفت: در کلاس هاي آموزشي، صنعت سيمان که از اول هفته جاري با همکاري شرکت اف ال اسميت در ايميدرو آغاز شده، 35 نفر از 19 شرکت بخش خصوصي حضور دارند.
وي ادامه داد: نخستين دوره هاي آموزشي بين ايميدرو و سازمان آموزش فني حرفه اي نيز با هدف ارتقاي سطح آموزش معادن از شش ماهه نخست امسال آغاز شده و در نيمه دوم سال نيز گسترش مي يابد.
رئيس هيات عامل ايميدرو با بيان اينکه کشورهاي همسايه براي انجام فعاليت هاي عمراني به سيمان نياز دارند، تصريح کرد: ايران مي تواند با همکاري شرکت اف ال اسميت، در زمينه تامين سيمان کشورهاي منطقه اقدام کند.
وي افزود: مصرف سيمان در ايران و کشورهاي منطقه طي 5 تا 10 سال آينده به دليل ارتقاي کيفيت در ساخت و سازها (منازل مسکوني و زيرساخت ها)، افزايش خواهد يافت و همکاري ميان اف ال اسميت و ايميدرو مي تواند به همکاري هاي گسترده بينجامد. کرباسيان خاطرنشان کرد: مذاکرات موفق صورت گرفته بين ايران و کشورهاي 5+1 که انشاءالله به رفع تحريم هاي ظالمانه منجر خواهد شد، مي تواند موجب ارتقاي همکاري ها بين ايران شرکت هاي معتبر اروپايي با رعايت مصالح ملت شود.
وي ادامه داد: شرکت اف ال اسميت به توانمندي در صنعت سيمان در ايران شناخته مي شود در حالي که در جهان به عنوان يک شرکت معتبر در حوزه صنايع معدني همچون مس، آلومينيوم و غيره مطرح است. بنابراين ايميدرو آمادگي همکاري با اين شرکت در بخش معدن از جمله حوزه هاي استخراج و فرآوري زغال سنگ، مس، آلومينيوم و ساير اقلام غير فلزي نظير نيکل، کروميت و عناصر نادر خاکي است. افزون بر اين، مرکز تحقيقات فرآوري مواد معدني ايران وابسته به ايميدرو آماده همکاري با شرکت اف ال اسميت است.
رئيس هيات عامل ايميدرو بيان داشت: سازمان همکاري هاي اقتصادي (اکو) متشکل از 10 کشور منطقه است و در صورت همکاري شرکت اف ال اسميت، امکان همکاري با کشورهاي مزبور فراهم خواهد شد.
دور جديد همکاري ها
در اين جلسه، توماس شولز (Thomas Schulz)، رئيس هيات عامل شرکت اف ال اسميت نيز با بيان اينکه دوره جديدي در روابط ايران و شرکت اف ال اسميت آغاز شده، گفت: فعاليت هاي تجاري با ايران و کشورهاي همسايه در راه است و با همکاري يکديگر، مي توان ايران را به عنوان مرکز توليد و توزيع سيمان به کشورهاي منطقه در نظر گرفت.
وي ادامه داد: براي پيشبرد امور، دفتر رسمي اف ال اسميت در ايران بازگشايي خواهد شد و ما براي يک دوره طولاني همکاري با دانشگاه ها آماده خواهيم شد.
مرتضي هاشم پور، مدير عامل شرکت احداث صنعت هم در اين مراسم گفت: شرکت اف ال اسميت به عنوان يکي از بزرگترين شرکت هاي اروپايي فعال در حوزه صنعت سيمان و معدن، بيش از 100 سال در ايران در زمينه خدمات فني و مهندسي فعاليت دارد و در تفاهم نامه اي که با شرکت احداث صنعت انعقاد شد، انجام آموزش هاي فني و تخصصي از جمله مفاد اين تفاهم نامه ذکر شده و ما درصدد انتقال تکنولوژي روز صنعت سيمان و معدن و افزايش توان ساخت داخل در ايران هستيم. همکاري کارخانه هاي ايراني که تحت ليسانس شرکت اف ال اسميت هستند، با اين شرکت بيشتر خواهد شد. وي ادامه داد: اين تفاهم نامه در 7 بند تنظيم شده و شرکت احداث صنعت به عنوان يکي از شرکت هاي تابعه ايميدرو کار را به عهده خواهد گرفت. برگزاري همايش و نمايشگاه، از ديگر زمينه هاي همکاري است. به گفته هاشم پور، با امضاي تفاهم نامه، کارگروه فني مهندسي براي اجرايي شدن آن تشکيل مي شود.
ثبت نظر