به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، محمود زمانیقمی پیش از ظهر امروز در نشست کارگروه جامع کاهش آلودگی هوای اراک اظهار کرد: این کارگروه که متشکل از اداره کل محیط زیست استان، دانشگاه علوم پزشکی، حوزه عمرانی و حوزه سیاسی استانداری مرکزی، دانشگاهها و نماینده سمنها است، باید بر روند و نحوه احداث کارخانه نظارت کرده و گزارش پیشرفت مراحل احداث را به صورت هفتگی ارائه دهد.
وی با تاکید بر اینکه مدیریت ارشد استان با جدیت رفع آلودگی هوای اراک را در دستور کار دارد، تصریح کرد: مکانیزمهای قانونی و فنی برای نظارت بر پیشرفت روند احداث کارخانهاند و بهسازی خطوط قدیمی را تعیین میکنیم.
استاندار مرکزی با اشاره به اینکه در شرایط اقتصادی کنونی توسعه صنعت در دستور کار مدیریت ارشد استان است، بیان داشت: بسیاری از صنایع استان وظایف خود را به منظور کاهش آلودگی انجام میدهند، اما متأسفانه تعدادی از صنایع در انجام وظایف تخلفاتی دارند.
زمانیقمی تاکید کرد: اداره کل محیط زیست استان موظف است به طور مرتب از صنایع سرکشی و بازدید کند و در مقابل صنایعی که منشأ آلودگی دارند، سر سوزنی از اعمال قانون کوتاهی نکند.
وی با اشاره به گزارشهای ارائه شده توسط نماینده شرکت ایرالکو گفت: دوستان به جای اینکه تلاش کنند تا گزارش قانعکننده ارایه دهند، باید تلاش کنند که گزارشهایی که از روند اجرایی میدهند مستند و با دلیل باشد.
*کورههای مازوتسوز پلمپ شود
استاندار مرکزی با اشاره به گزارش ارائه شده مدیرکل محیط زیست استان مبنی بر گازرسانی به کورههای آجرپزی ادامه داد: با توجه به انجام گازرسانی و مهلتهای داده شده، از این پس هر کوره آجرپزی که مازوت استفاده کند، باید پلمپ شود.
زمانیقمی افزود: جلسات کارگروه جامع کاهش آلودگی به منظور مقابله با منشأ آلودگی هوای اراک تشکیل میشود و هیچ موضوعی نباید مسئله آلودگی و کاهش آلودگی هوای اراک را تحتالشعاع قرار دهد.
وی بیان داشت: هر یک از نمایندگان صنایع خلاف مصوبات کارگروه مصاحبه کنند، پیگیری و با آنها برخورد قانونی صورت میگیرد.
استاندار مرکزی تاکید کرد: اداره کل محیط زیست استان مصوبات اجرا نشده و دلایل اجرا نشدن مصوبات کارگروه جامع کاهش آلودگی را طی گزارشی در جلسه بعدی ارائه کند.
*70 روز ناسالم از ابتدای سال
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی نیز در این نشست با بیان اینکه تعداد روزهای ناسالم شهر اراک از ابتدای امسال تاکنون نسبت به گذشته کاهش داشته است، گفت: در سه ماهه ابتدای سال جاری روزهای سالم اراک 70 روز و روزهای ناسالم هفت روز بوده است.
حسینعلی ابراهیمیکارنامی افزود: آلودگی هوای اراک منابع مختلفی از جمله منابع آلودگی ثابت و صنعتی، آلایندگی ناشی از احتراق سوخت، ریزگردها و کانونهای آلودگی و بحران داخلی و خارجی دارد که تلفیق این منابع آلودگی باعث شده کیفیت هوای اراک خوب نباشد.
* با هر گونه تخطی برخورد قانونی میشود
وی با بیان اینکه محیط زیست موافق توسعه پایدار است، بیان کرد: با هر گونه توسعهای که پایداری محیط را بر هم بزند برخورد میکنیم.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی با تاکید بر اینکه اداره کل محیط زیست استان تلاش میکند تا آلودگی از منشأهای صنعتی و داخلی و فرسایش خاکی کانونهای داخلی را کنترل کند، اظهار داشت: با هیچ یک از منابع آلودگی اغماض و مسامحهای نمیشود.
ابراهیمیکارنامی خاطر نشان کرد: به عنوان مسئول باید پاسخگوی مردم باشیم و روی سلامت مردم مسامحهای نمیکنیم و با هر گونه تخطی در این مهم با هماهنگی مراجع قانونی برخورد خواهیم کرد.
ثبت نظر