بهگزارش باشگاه آلومینیوم بهنقل از هوشمندنیوز، 60 درصد از هزینة تولید در آلومینیج، به الکتریسیته اختصاص دارد و علیرغم تلاش شرکتهای خارجی برای حفظ این واحد ذوب، بالاخره درب این کارخانه بسته شد و سرنوشت آن به تصمیم دولت و شرکتهای بزرگ خارجی موکول شد.
این واحد ذوب با ظرفیت تولید 160 هزار تن در سال، آلیاژ آلومینیوم بهصورت بیلت، اسلب، مفتول و شمش به بازار عرضه میکند.
بنابر این گزارش، دولت بوسنی اعلام کرده بود که درحال مذاکره با نمایندگان شرکت اماراتز گلوبال (EGA) است تا با همکاری آنها، واحد تولید بوسنیای آلومینیج (Aluminij) را از ورشکستگی نجات دهند.
قرار بود ابتدا نمایندگان شرکت اماراتز گلوبال (اگا)، مسائل مالی و تکنیکی مربوط به آلومینیج را مورد بررسی قرار دهند و سپس برنامهای پنجساله برای نجات این واحد ذوب وضع کنند.
همچنین شرکت اگا برنامه داشت که تولید شرکت آلومینیج را به دو برابر مقدار فعلی افزایش دهد.
بهگزارش خبرگزاری رویترز، شرکت آلومینیج در برخورد با مشکل مالی بهوجود آمده برای شرکت دو گزینه پیشرو داشت: 1- یافتن سرمایهگذار و همکار استراتژیک 2- اعلام ورشکستگی و طیکردن مراحل ورشکستگی.
ازطرفی شرکت گلنکور امکان مالی خرید الکتریسیته را بهمدت چند روز برای آلومینیج فراهم کرد و لذا فرصت کوتاهی برای آلومینیج بوجود آورد تا دربهای این کارخانه بسته نشود و به کار خود ادامه دهد. بهگفتة این شرکت، این اقدام، آخرین حرکت شرکت گلنکور در جهت کمک به آلومینیج بود.
شرکت آلومینیج، هزینههای پرداختنشدهای بسیاری داشته که عمدتاً به الکتریسیته اختصاص دارد. بدهی آلومینیج به شرکت الکتریسیتة الکتروپریوردا (Elektroprivreda) تقریباً ۱۴۳ میلیون یورو برآورد میشود و به همین دلیل این شرکت تصمیم گرفت الکتریسیتة آلومینیج را قطع کند.
دولت فدرال بوسنی، بزرگترین سهامدار شرکت آلومینیج است که طی ماههای اخیر تحت فشار مالی قرار داشته است. بالابودن هزینة الکتریسیته خود فشار مالی بزرگی را به دولت تحمیل کرده است. درحالحاضر دولت صاحب ۴۴ درصد از سهام آلومینیج و دولت کرواسی صاحب ۱۲ درصد سهام آن است. مابقی سهام میان سهامداران خرد تقسیم شده است.
اما علیرغم تمام تلاشهای صورتگرفته از جانب دولت بوسنی و شرکتهای بزرگ گلنکور و اگا، واحد ذوب آلومینیوم آلومینیج تعطیل شد.
برچسب ها
ثبت نظر