باشگاه آلومینیوم- فناوری نانو در حوزههای مختلف کاربردهای زیادی دارد. بهعنوان مثال مواد درمقیاس نانو تغییر خواص میدهند. ازطرفی آلومینیوم بهدلیل خواص فیزیکی و شیمیایی منحصربهفرد ازقبیل مقاومت به سایش، پایداری دربرابر خوردگی، دیرگدازی و خواص دیالکتریکی مطلوب کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف دارد.
ازجمله مهمترین کاربردهای آن میتوان به استفاده در سایندهها اشاره نمود. ازآنجاکه به لحاظ تردی ذاتی، استفاده از این ماده در شرایط عادی با محدودیت مواجه است، لذا کاهش اندازه ذرات تا حد نانو میتواند این محدودیت را برطرف کرده و خواص دیگر آن نیز بهبود یابد. با کاهش اندازه ذره، به سبب اندرکنش ناشی از نیروهای واندروالس، احتمال اگلومرهشدن ذرات افزایش مییابد. این امر منجر به کاهش قابلیت چگالش نانو ذرات و غیریکنواختی ساختار میگردد. برای حذف اگلومرههای نانو ذرات و افزایش چگالی از روشهای شکلدهیتر استفاده میشود.
بهگزارش باشگاه آلومینیوم بهنقل از خبرگزاری علم و فناوری؛ مهندس محمدحسین رضایی قوام آباد بههمراه پژوهشگران شروین دانش و مهیار بزرگمهر، بهعنوان مبدعین این طرح در مصاحبهای اظهار داشتند که در این پروژه دستگاه تولید نانو ذرات طراحی و ساخته شده است. بهگفتهی آنها، نانو ذرات آلومینیوم تولیدشده در روش آلیاژسازی مکانیکی بدون ناخالصی و خلوص بالا نمونه خوبی برای استفاده در تولید مواد محترقه، نانو سیالات، رنگدانهها و پوشش سپرهای حرارتی هواپیماها و غیره میباشند.
ساختار، فاز و مورفولوژی ذرات تولیدشده توسط آنالیزهای FTIR و XRD و SEM مورد بررسی قرار گرفته و آنالیزها نشان دادند که ذرات تولیدشده دارای اندازه دانه بلورکهای حدود nm37 با ساختار هگزاگونال میباشند. با انجام فرایند کلسیناسیون در دمای بالا، نانو ذارت آلومینیوم سولفات به نانو ذرات آلومینا با اندازه حدود nm7 تبدیل میشوند. همچنین این نانو ذرات طبق بررسیهای انجامشده پایداری حرارتی تا دمای k 423 را دارا میباشند. بدینترتیب نانو ذرات آلومینیوم تولیدشده به دلایل ذکرشده تقاضای بیشتری درمقیاس صنعتی دارند.
ثبت نظر