Fa En یکشنبه 1 مهر 1403 ساعت 16 و 56 دقیقه

صنعت آلومینیوم چه تغییراتی را تجربه خواهد کرد؟

صنعت آلومینیوم چه تغییراتی را تجربه خواهد کرد؟

باشگاه آلومینیوم: بسیاری از فعالان صنعت آلومینیوم جهت شرکت در کنفرانس بین‌المللی آلومینیوم به میزبانی موسسه «Fastmarkets» که در شهر آتن طی روزهای ۱۰ تا ۱۲ سپتامبر ۲۰۲۴ برگزار شد، حضور بهم رساندند تا در خصوص موضوعاتی حول محور آینده صنعت این فلز با یکدیگر بحث و تبادل نظر کنند.

7 ساعت و 17 دقیقه

به گزارش باشگاه آلومینیوم به‌ نقل از موسسه «Fastmarkets»، هنری وان، تحلیلگر ارشد فعال در شرکت «Trafigura» که در این کنفرانس حضور داشت، بیان کرد: افزایش قیمت آلومینا، در حال حاضر مهم‌ترین مسئله در بازار آلومینیوم محسوب می‌شود.

نکته قابل توجه اینکه دیدگاه هنری وان از میان بسیاری از دیدگاه‌های مطرح شده در کنفرانس مذکور در خصوص صنعت آلومینیوم به عنوان یک نظر حائز اهمیت که از سوی رسانه‌های خبری مختلفی که اخبار این کنفرانس را پوشش می‌دادند، انتخاب شد.

وی افزایش قیمت آلومینا را برای تولیدکنندگان آلومینیوم در سراسر جهان غیرقابل پذیرش توصیف کرد و افزود: هر یک از تولیدکنندگان آلومینیوم که تاکنون اهمیتی به این موضوع نمی‌دادند، باید از این به بعد روند افزایش قیمت آلومینا را امری مهم تلقی کنند.

تحلیلگر ارشد فعال در شرکت «Trafigura» در ادامه عنوان کرد: در حال حاضر میانگین شاخص قیمت آلومینا از سوی موسسه «Fastmarkets» به بالاترین میزان خود طی ۶ سال گذشته رسیده است. در همین راستا، موسسه مذکور شاخص قیمت آلومینا با شرط تحویل در بنادر استرالیا و تقبل هزینه ارسال توسط فروشنده (fob) را حدود ۵۳۶٫۳۱ دلار در هر تن در روز پنج‌شنبه ۱۲ سپتامبر ۲۰۲۴ ارزیابی کرد.

لازم به ذکر است که شاخص قیمت آلومینا در ابتدای سال جاری میلادی با ثبت رقم حدود ۳۵۰٫۵۳ دلار در هر تن در روز دوم ژانویه آغاز شد که نشان‌دهنده افزایش ۵۳ درصدی شاخص قیمت این ماده معدنی نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۳ است.

از جمله مسائلی که منجر به افزایش قیمت آلومینا شده است، می‌توان به اختلالات ایجاد شده در سمت عرضه در استرالیا، خرابی خط لوله انتقال گاز در این کشور و توقف فرایند تولید در تعدادی از پالایشگاه‌های آلومینا اشاره کرد.

تعیین سقف تولید آلومینیوم در چین

در ۲۰ سال گذشته، چین به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده آلومینیوم در جهان ظاهر شده و همواره تلاش کرده است تا در روند عرضه و تقاضا تعادل ایجاد کند. با این حال، دولت چین اخیرا اعلام کرد که میزان تولید آلومینیوم باید به ۴۵ میلیون تن در سال محدود شود.

بسیاری از حاضران در این کنفرانس بر این باور بودند که بهتر است محدودیت ایجاد شده در تعیین سقف تولید آلومینیوم در چین به منظور پاسخگویی به حجم تقاضای مصرف‌کنندگان لغو شود. با این وجود ران نپ، مشاور ارشد فعال در شرکت «Hongqiao Group» به عنوان یک تولیدکننده آلومینیوم در چین، قاطعانه تاکید کرد که وضعیت سقف تولید تعیین شده برای آلومینیوم در چین ادامه خواهد یافت.

به گفته یکی از تحلیلگران خبره بازار، وضعیت سقف تولید تعیین شده برای آلومینیوم در چین به سه دلیل محیطی، انرژی و جلوگیری از وقوع اتفاقات احتمالی که برای صنعت آلومینیوم ممکن است همچون صنعت فولاد این کشور بیفتد، ادامه پیدا خواهد کرد.

در همین راستا، لازم به توضیح است که تولیدکنندگان فولاد در چین از روند کاهش قیمت‌های این فلز ناشی از وضعیت مازاد تولید ایجاد شده متضرر شده بودند.

ضرورت تعیین پرمیوم برای تمامی محصولات آلومینیوم سبز

رناتو باکی، مدیر ارشد بخش تجاری شرکت «Alcoa» با بیان اینکه صنعت آلومینیوم سبز نیازمند تعیین پریمیوم خواهد بود، پریمیوم‌های فعلی آلومینیوم کم‌کربن را مناسب ارزیابی کرد و افزود: این کار موجب شفافیت در بازار و ترغیب شرکت‌ها برای تولید محصولات آلومینیومی سبز خواهد شد.

وی با اشاره به فرایند فرآوری آلومینا به آلومینیوم، روند تعیین پریمیوم برای محصولات آلومینیوم سبز را ناکافی دانست و گفت: این روند تنها موجب کاهش میزان کربن تولیدی در فرایند ذوب شده است.

مدیر ارشد بخش تجاری شرکت «Alcoa» بر این باور است که فرایند تعیین پریمیوم برای محصولات سبز باید تمام زنجیره تامین این صنعت از معدن تا واحد ذوب و همچنین آلومینا را در بر بگیرد.

باکی در ادامه عنوان کرد: برخلاف برخی از تولیدکنندگان آلومینیوم که مجبور به خرید آلومینا از اشخاص ثالث هستند، شرکت «Alcoa» که مالکیت تعدادی از معادن بوکسیت و پالایشگاه‌های آلومینا را بر عهده دارد، مواد اولیه مورد نیاز خود را از این طریق تامین می‌کند.

وی یکی از مزیت‌های فرایند ادغام و اکتساب را کنترل و مدیریت بر مواد اولیه مورد نیاز عنوان کرد و آن را روشی بسیار مثبت برشمرد.

باکی اظهار داشت: تولیدکنندگان آلومینیوم که دسترسی به انرژی تجدیدپذیر دارند، بهتر است به جای انرژی زغال‌سنگ که میزان کربن تولیدی بالایی دارد، از انرژی‌های سبز در واحدهای ذوب خود استفاده کنند.

مدیر ارشد بخش تجاری شرکت «Alcoa» معتقد است که تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان به منظور ترغیب شدن به سمت تولید و یا استفاده از محصولات سبز، نیازمند وجود یک شاخص قیمت مناسب برای محصولات کم‌کربن در کل صنعت آلومینیوم هستند.

در همین رابطه، موسسه «Fastmarkets» پریمیوم آلومینیوم آلیاژی «P1020A» کم‌کربن با شرط تحویل در بندر روتردام را رقمی حدود صفر تا ۳۰ دلار در هر تن در روز ۶ سپتامبر سال ۲۰۲۴ ارزیابی کرد.

وضعیت عرضه قراضه آلومینیوم در آینده چگونه خواهد بود؟

مورات بایرام، مدیرعامل شرکت اروپایی فلزات غیرآهنی «EMR» اعمال محدودیت‌های صادراتی از سوی اتحادیه اروپا را پاسخی نامناسب در رابطه با وضعیت کاهش دسترسی به قراضه در بازار قاره سبز بیان کرد.

صحبت در رابطه با قراضه آلومینیوم، یکی از داغ‌ترین موضوعات مطرح شده در کنفرانس بین‌المللی آلومینیوم اخیر که در شهر آتن برگزار شد، بود. شرکت‌کنندگان در این بازار بر روند افزایش استفاده از آلومینیوم بازیافتی به دلیل کاهش چشمگیر کربن تولیدی محصولات نهایی، تاکید و عنوان کردند که این روند افزایشی، منجر به افزایش قیمت قراضه و کاهش دسترسی به آن در بازار شده است.

یکی از راه‌حل‌هایی که به منظور رفع این مشکل از سوی اتحادیه اروپا مطرح شد، محدود کردن صادرات قراضه آلومینیوم است تا اطمینان حاصل شود که تولیدکنندگان آلومینیوم در قاره سبز بتوانند از این قراضه‌ها به منظور تولید آلومینیوم کم‌کربن استفاده کنند.

بایرام بر این باور است که تصمیم اتحادیه اروپا، مانع از سرمایه‌گذاری در واحدهای فرآوری قراضه خواهد شد و بر همین اساس توانایی تولیدکنندگان برای تولید گریدهای مختلف از این قراضه‌ها کاهش پیدا می‌کند.

مدیرعامل شرکت فلزات غیرآهنی «EMR» خاطرنشان کرد: به جای وضع محدودیت در صادرات قراضه آلومینیوم بهتر است که زمینه برای همکاری بیشتر تولیدکنندگان آلومینیوم در این خصوص فراهم شود.

یکی از معامله‌گران قراضه آلومینیوم در حاشیه این کنفرانس یادآور شد: زمانی که کنفرانس مذکور در سال ۲۰۱۹ برگزار شد، هیچکس به ایده وی که تمرکز بر افزایش استفاده از قراضه بود، توجهی نشان نداد. با این وجود، بسیاری از حاضران در کنفرانس سال جاری میلادی در خصوص این مسئله تبادل نظر کردند.

گفتنی است بر اساس ارزیابی هفتگی موسسه «Fastmarkets»، قیمت قراضه آلومینیومی برای مصرف‌کننده در قاره اروپا، رقمی حدود یک هزار و ۶۵۰ تا یک هزار و ۷۲۰ یورو در هر تن در روز ۶ سپتامبر ۲۰۲۴ گزارش شد که در مقایسه با رقم یک هزار و ۶۵۰ تا یک هزار و ۸۳۰ یورو در هر تن ارائه شده در یک هفته قبل از تاریخ مذکور کاهش را تجربه کرد.

در پایان می‌توان بیان کرد اگرچه در حالت عادی قراضه آلومینیوم از سوی تولیدکنندگان ثانویه این فلز در فرایند ریخته‌گری مورد استفاده قرار می‌گیرد اما با این حال، تولیدکنندگان اولیه این فلز قصد دارند به دلیل حرکت به سوی اجرای فرایند کربن‌زدایی، میزان استفاده از مواد اولیه بازیافتی مورد نیاز خود را به طور چشمگیری افزایش دهند.

منبع: ‌فلزات آنلاین

تعداد بازدید : 36

ثبت نظر

ارسال