به گزارش باشگاه آلومینیوم، ظرف روزهای اخیر اخباری مبنی بر ارائه اوراق قرضه توسط دولتهای محلی چین منتشر شد. فعالان بازارهای کالایی، این خبر را گام ابتدایی فدرالرزرو برای آغاز سیاستهای انبساطی تعبیر کرده و به مسیر رشد نرخ بازگشتند. در عین حال برخی از اعضای فدرالرزرو، در سخنان خود به پایان سیاست رشد نرخ بهره اشاره کردند. البته سرنخهای دقیقتر در این خصوص در سخنرانی جروم پاول در نشست جکسون هول ارائه میشود. مجموع این موارد حامی بازارها تا روز جمعه ۲۵ اوت بود. با این حال همچنان ریسک سقوط یکباره قیمتها در بازار فلزیها با محوریت محصولات زنجیره آهن و فولاد در صورت اعلام ورشکستگی غول ساختمانی کانتری گاردن وجود دارد.
امیدواری، فلزیها را گران کرد
در حالی ماه اوت به روزهای پایانی نزدیک میشود که فلزات آهنی و غیرآهنی در بازارهای جهانی به مسیر رشد بازگشتهاند؛ به نحوی که تا روز جمعه 25 اوت، سنگآهن عیار 5/ 63درصدی وارداتی به بنادر شمالی چین با ثبت بازده هفتگی 89/ 0درصدی با نرخ 116دلار به ازای هر تن؛ مس در معاملات آتی کامکس آمریکا با ثبت رشد هفتگی 4/ 1درصدی با قیمت 75/ 3دلار به ازی هر پوند، آلومینیوم با ثبت رشد هفتگی 7/ 0درصدی با نرخ 2هزار و 160دلار به ازای هر تن و فلز روی با ثبت رشد هفتگی 87/ 3درصدی با قیمت 2هزار و 387دلار به ازای هر تن معامله شد. رشد نرخ هفتگی شامل حال سایر فلزات اساسی نیز شد و به این ترتیب این کامودیتیها در روزهای پایانی ماه اوت بخش قابلتوجهی از زیان خود ظرف سههفته ابتدایی این ماه را جبران کردند.
در شرایطی که دادههای اقتصادی ضعیفتر از حد انتظار چین از مهمترین دلایل عقبگرد قیمتی کامودیتیها ظرف نیمه ابتدایی ماه اوت بود، وعده دولت چین برای حمایت از اقتصاد و ارائه محرکهای جدید از رشد نرخ در بازارها حمایت کرد. در عین حال فعالان بازارهای مالی و کالایی دنیا ظرف روزهای پایانی ماه اوت مجددا به عدمرشد بیشتر در نرخ بهره از سوی فدرالرزرو تا پایان سالجاری میلادی امیدوار شدند و این موضوع نیز از رشد قیمتی بازارهای کالایی حمایتی موثر بود. با این حال برخی از تحلیلگران، این رشد نرخ را سست دانسته و احتمال عقبگرد قیمتی به شکل موثر را میدهند.
خانههای چینی ارزان شدند
دادههای رسمی نشان داد که قیمت خانههای جدید چین برای اولین بار در سالجاری میلادی در ماه ژوئیه کاهش یافت. این افت نرخ از کاهش تقاضا نشات گرفته و بیانگر آن است که حمایتهای اعمالشده از سوی دولت پکن برای بازگرداندن اقتصاد به مسیر رشد فعلا نتوانسته است بخش مسکن را در این کشور تقویت کند. این دادهها فشار زیادی بر مقامات چینی در جهت ارائه محرکهای جسورانهتر وارد میکند.
میلگرد فولادی چین در بازار داخلی این کشور از جریان رشد نرخ سایر فلزات جا ماند. در شرایطی که بازده هفتگی اغلب فلزات مثبت شد و سنگآهن در بازه هفتگی و ماهانه با رشد نرخ مواجه شده است، هر تن میلگرد در بازار داخلی این کشور در روز جمعه 25ماه اوت به قیمت 3هزار و 715یوآن به ازای هر تن معامله شد که این رقم نسبت به بهای فروش آن در هفته قبل 1/ 0درصد ارزانتر و در بازه ماهانه 2/ 1درصد کمتر بود. نگرانی در خصوص سیاستهای انقباضی پولی اخذشده از سوی فدرالرزرو و تاثیر آن بر کاهش رشد اقتصاد جهانی و تضعیف تقاضا برای کامودیتیها و همچنین وضعیت متلاطم رشد اقتصادی در چین عامل تضعیف بهای میلگرد فولادی در چین است. تولیدکنندگان میلگرد در چین با چالش تضعیف تقاضا مواجهاند که این موضوع بهلحاظ قیمتی بر محصولات آنها فشار وارد میکند. در این شرایط تحریک موثر تقاضا در بازار به محرکهای بزرگتری نیاز دارد.
وضعیت بغرنج بازار مسکن در چین و واهمه دولت این کشور از تاثیر منفی آن بر اقتصاد باعث شد تا محرکهای اقتصادی جدیدی در ماه اوت به تصویب برسد؛ محرکهایی که زمینه رشد نرخ در بازار فلزات را ظرف روزهای پایانی ماه اوت فراهم کرد. گفته میشود دولت پکن به 12 استان این کشور اجازه انتشار 5/ 1تریلیون اوراق ویژه مالی را داده است. نگرانی از فشار منفی تورم در چین و کاهش نرخ مسکن در این کشور باعث شده است تا دولت پکن به اجرای سیاستهای جدید انبساطی روی بیاورد. بانک خلق چین (PBoC) ظرف نیمه ماه اوت به شکل غیرمنتظرهای نرخ تسهیلات وام میانمدت یکساله (MLF) را 15واحددرصد کاهش داد و به 5/ 2درصد رساند؛ سیاستگذاران اقتصادی چین به دنبال تحریک اقتصاد این کشور هستند.
با وجود حمایتهای دولت پکن برای بازگرداندن اقتصاد به مسیر رشد، احتمال نکول و ورشکستگی شرکت توسعهدهنده املاک کانتریگاردن نیز مطرح است. درصورتی که این شرکت مجبور به نکول شود، نگرانی در خصوص ثبات مالی شرکتهای سازنده مسکن در چین تشدید میشود و این موضوع تاثیر منفی زیادی بر اقتصاد چین میگذارد که نتیجه آن دامن واحدهای معدنی و صنعتی و بهخصوص فعالان زنجیره آهن و فولاد را خواهد گرفت.
سیاستگذاران چینی در عین حمایت از اقتصاد، به دنبال کاهش تولید فولاد در این کشور نیز هستند تا به این ترتیب توازن زنجیره آهن و فولاد در این کشور را ارتقا دهند. مطابق دادههای اداره ملی آمار چین، میزان تولید فولاد در چین از ابتدای سالجاری میلادی تا پایان ماه ژوئیه بالغ بر 626میلیون و 510هزار تن فولاد بود که این رقم نسبت به میزان تولید در زمان مشابه سال قبل رشد 5/ 2درصدی داشت. در این شرایط وضعیت نامساعد تقاضا برای شمش و محصولات فولادی در چین و سایر نقاط دنیا، سیاستگذاران این کشور را به کاهش تولید در ماههای باقیمانده از سال ترغیب میکند. به این ترتیب الزام فولادسازان چینی به کاهش تولید در ماههای باقیمانده از سالجاری میلادی در عین فشار کاهش نرخ بر بازار سنگآهن، پتانسیل رشد قیمت در بازار فولاد را دارد.
پایان رشد نرخ بهره نزدیک میشود؟
دو مقام فدرالرزرو روز پنجشنبه 24اوت با اشاره به رشد بازده اوراق قرضه در آمریکا، این حرکت را مکمل تلاش بانکمرکزی برای عقبگرد تورم دانسته و از احتمال عدمرشد بیشتر در نرخ بهره تا پایان سال خبر دادند. این صحبتها سیگنال مثبت موثری برای بازارها به همراه داشت و از رشد نرخ کامودیتیها در روز پنجشنبه 24 اوت و ساعات ابتدایی بازگشایی بازار در روز جمعه 25 اوت حمایت کرد. با وجود این، نوسان قیمتی کامودیتیها در اواسط روز جمعه 25اوت کاهش یافت. فعالان بازار به دنبال برگزاری سخنرانی جروم پاول رئیس فدرالرزرو در همایش جکسونهول بوده و امیدوارند صحبتهای وی در این نشست بتواند سرنخهای واضحی از گامهای بعدی فدرالرزرو در خصوص نرخ بهره ارائه کند.
منبع: دنیای معدن
ثبت نظر