به گزارش باشگاه آلومینیوم، حسین سلاح ورزی رئیس اسبق اتاق بازرگانی ایران در توییتی اعلام کرد: روزانه بیش از 1.5 برابر کل فروش نفت، قطع برق زیان و خسارت به صنعت و نظام تولید وارد میکند.
زیان ۱۱۰ میلیون دلاری ناترازی در هر روز به اقتصاد ایران، تصویری دقیق از تبعات بیتوجهی به سیاست اقتصادی معقول در کشور است و نشاندهنده عمق ضرباتی است که اقتصاد دستوری به رفاه و رونق اقتصادی در ایران وارد کرده است. برای عبور از این وضعیت ناخوشایند، هیچ چارهای جز بازگشت به اصول علم اقتصاد و بکارگیری آنها در سیاستگذاریها نداریم.
حسین سلاح ورزی رئیس اسبق اتاق بازرگانی ایران درباره زیان قطعی برق بر صنعت و تولید کشور در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) اعلام کرد:زیان قطعی برق در صنایع و بخش تولید، به قیمت سال ۱۴۰۲ روزانه ۵۸۴۳ میلیارد تومان و به قیمت امروز حدود ۸ هزار میلیارد تومان معادل روزانه ۱۱۰ میلیون دلار.
روزانه در نتیجه قطع برق کارخانهها، چیزی نزدیک به ۸هزار میلیارد تومان یا ۱۱۰میلیون دلار، زیان به بخش تولید کشور وارد میشود. به این مشکلات، افزایش فشار مالیات و رشد هزینه های تولید رو هم اضافه کنید.
در حالیکه این روزها کل درآمد کشور از فروش نفت با احتساب تخفیف روزانه به ۷۰ میلیون دلار هم نمیرسد! روزانه بیش از 1.5 برابر کل فروش نفت، قطع برق زیان و خسارت به صنعت و نظام تولید وارد میکند.
درحالیکه سود سرمایهگذاری در بخش صنعت در ایران کمتر از میانگین منطقهای و جهانی است، ناترازی برق و کاهش دسترسی فراگیر به برق موجب شده زیان بیشتری به صنایع ایران تحمیل شود.
شدت تکانه وارد بر کل اقتصاد ناشی از قطعی برق بخش صنعت ۲۳برابر بیشتر و بزرگتر از تکانه وارده بر کل اقتصاد ناشی از قطعی برق بخش عمدهفروشی و خردهفروشی است.
برآورد کمیسیون صنعت اتاق ایران به حدی تکاندهنده است که صنعتگران هشدار دادهاند با تداوم وضع موجود و در صورتی که فکری برای قطع برق صنایع نشود، سونامی تعطیلی واحدهای تولیدی و افزایش بیکاری در راه است.
منبع: دنیای اقتصاد
ثبت نظر