اما این کارخانه آلومینیومسازی مدتی است که با مشکلاتی در خط تولید روبه رو است خط تولیدی که آلودگیاش در جان طبیعت نفوذ مییافت و نفس کشیدن را برای اهالی آنجا سختتر میکرد. آلایندگی ایرالکو مربوط به این چند سال اخیر نیست بلکه از ۲۵ سال پیش تاکنون مطرح است.
اما برخی از ایرالکوییها بر این عقیده بودند که این شرکت در خطوط تولید محصولات خود آلودگی خاصی را وارد محیطزیست نمیکند این درحالی است که کارگروه کاهش آلایندگی هوای سازمان حفاظت محیطزیست خلاف این ادعا را دارد و معتقد است که ایرالکو همچنان با آلایندگی بالا به تولید آلومینیوم میپردازد. ضمن اینکه گروهی از شهروندان اراکی از اداره کل محیطزیست میخواستند که باید تکلیف آلودگی هوا و میزان آلایندگی ایرالکو مشخص شود.
این کارخانه چند سال است خط قدیمی تولید خود را متوقف کرده و با راهاندازی خط جدید مسئولان آن امیدوارند معضل آلایندگی محیطزیست را چاره کنند.
رفع تحریم، خط یک و دو ایرالکو را تقویت میکند
داریوش پاکبین، رییس هیاتمدیره ایرالکو، درباره شرایط کنونی این شرکت میگوید: درحالحاضر ایرالکو از شرایط بسیار خوبی برخوردار است و تا حد زیادی مشکلاتی که مدتی با آنها دست به گریبان بودهایم برطرف شده است.
وی درباره مشکلاتی که در حوزه محیطزیست و ایجاد آلودگی به وجود آمده بیان میکند: ایرالکو هیچ مشکلی برای محیطزیست نداشته و آلودگی خاصی ایجاد نمیکند که در این رابطه دادگاه هم به نفع ما رای داده است. اگر هم مسئله ایجاد آلودگی مطرح باشد برای خود شرکت و در حد بسیار ناچیز است.
وی میافزاید: بیشترین امید ما برای رفع تحریم، بازسازی خط یک و دو است درحالحاضر ۷۵ دیگ این کارخانه بازسازی شده و برای ۷۵ دیگ دیگر با کمک فاینانسورها نیز درصدد بازسازی هستیم.
رییس هیاتمدیره ایرالکو خاطرنشان میکند: با راهاندازی۱۴۰دیگ و راهاندازی خط تولیدی که به دلایل زیستمحیطی متوقف شده بود از یکسو و از سرگیری مذاکراتی که از قبل با شرکتهای آلمانی و اتریشی داشتیم از دیگر سو امیدواریم شرایط ایرالکو بهتر شود. وی تصریح میکند: با به وجود آمدن تحریم ها، شرکتهای آلمانی و اتریشی مذاکرات خود را متوقف کرده بودند که با از بین رفتن تحریمها گفتوگوها دوباره آغاز شده و در نتیجه با استفاده از بهترین تجهیزات و افزایش دانش فنی، خطوط تولیدی ایرالکو فعالیت مثمر ثمرتری را آغاز خواهد کرد.
راهاندازی دیگهای جدید ایرالکو تا ۶ ماه دیگر
علیرضا زاوشی، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی درباره احیای خطوط قدیمی شرکت ایرالکو میگوید: درحالحاضر خط جدید کار خود را انجام میدهد و مشکلی در این رابطه وجود ندارد و براساس برنامه زمانبندی ۷۲ دیگ از نیمه جنوبی خط ۳ خارج و دیگهای جدید نصب، راهاندازی و وارد مدار شدهاند.
وی میافزاید: عملیات نصب و راهاندازی خطوط جدید تا اول مردادماه ۹۴ انجام میشود و از مهر ماه نیمه شمالی خط ۳ وارد مدار تولید خواهد شد که میتواند تا حد زیادی در کاهش آلایندهها تاثیرگذار باشد. وی عنوان میکند: یک لوپ از خط جدید بازسازی شده است و تا انتهای شهریور ماه لوپ دیگر آن نیز باید راهاندازی شود و بعد از آن میزان کاهش آلایندگیها مورد بررسی قرار میگیرد و سپس اعلام میشود که چه میزان از آلودگیها کاهش یافته است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی تصریح میکند: البته از مدتی پیش از سازمان محیطزیست درخواست شده میزان آلودگی ایرالکو مورد بررسی قرار گیرد تا به طور مشخص معلوم شود میزان آلودگی این کارخانه چقدر است و چه میزان از آلودگی استان اراک مربوط به آن است.
علیرضا زاوشی خاطرنشان میکند: خطوطی که متوقف شده به خاطر آلودگیهایی بود که ایجاد میکرد و درخطوط جدید این مشکل تا حد زیادی برطرف شده اما باز هم باید میزان و نوع آلودگیها بررسی شود تا برای محیطزیست مشکل خاصی به وجود نیاورد.
وی درباره میزان آلودگی که ایرالکو ایجاد میکرده بیان میکند: تاکنون میزان آلودگیهای که ایرالکو ایجاد میکرده مشخص نشده و این موضوع به تنهایی مورد بررسی قرار نگرفته چراکه موارد دیگری هم در رابطه با آلودگی شهر اراک تاثیرگذار است البته بعد از افتتاح کامل خطوط بهطور دقیق میزان کاهش آلایندهها مورد بررسی قرار میگیرد.
زاوشی ادامه میدهد: صنعتی شدن، افزایش جمعیت، رشد شهر نشینی، تغییر شیوههای زندگی، الگوی مصرف، فعالیتهای اقتصادی، انرژی ارزان و فراوان، تقاضای روزافزون انرژیهای فسیلی، پیامدهای فناوری و... از مواردی است که میتواند در آلودگی یک منطقه تاثیرات مستقیم داشته باشد.
وی اظهار میدارد: حدود نیمی از جمعیت جهان از آلودگی در محیطهای بسته رنج میبرند و سالیانه بیش از ۲ میلیون نفر در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند. پدیده آلودگی هوا در ایران نیز به دلایل فراوانی بیش از ۳ دهه است که بروز کرده و در بسیاری از شهرهای بزرگ و صنعتی کشور از جمله اراک، آلودگی هوا به حدی رسیده که سلامتی انسان و سایر موجودات مورد تهدید قرار گرفته است.
وی تاکید میکند: سیاستگذاری اصولی و برنامهریزیهای لازم و اقدامات اجرایی بنیادی برای جلوگیری از گسترش آلودگی هوا یک ضرورت اجتنابناپذیر است که باید هرچه زودتر مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی خاطر نشان میکند: در بسیاری از کشورهای دنیا کارخانههای آلومینیومسازی در خارج از شهرها بنا میشوند تا آلودگی آنها وارد شهرها نشود. البته ایرالکو ۴۰ سال پیش تاسیس شد و در آن زمان خارج از شهر احداث شده بود اما به مرور زمان با افزایش جمعیت شهر به این منطقه کشیده شد و همین مسئله مشکلاتی را برای مردم و محیطزیست ایجاد کرد.
وی تصریح میکند: باید تمام کارخانجات ایران بهویژه مواردی مانند آلومینیوم که تولید آنها آلودگی به همراه دارد با استفاده از جدیدترین و بهترین فناوریها بهکار خود ادامه دهند تا میزان آلایندگی آنها برای مناطق و کارکنان کارخانهها تا حد بسیار زیادی کاهش یابد.
وی درباره میزان تولید ایرالکو بیان میکند: میزان تولید این شرکت ۱۸۰ هزار تن در سال برای هر دو خط فعلی در نظر گرفته شده که با اصلاح و بازسازی خطوط این هدف محقق خواهد شد.
علیرضا زاوشی تصریح میکند: اقدامات زیربنایی در جهت ساخت کارخانه آندسازی انجام شده و قراردادهایی در این زمینه به امضا رسیده که به زودی اجرایی خواهد شد.
وی درباره پیمانکاران این پروژه اظهار میکند: در این زمینه پیمانکاران تعیین شدهاند، که امید است در هفتههای آینده اقدامات اجرایی آن آغاز شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی تاکید میکند: در مذاکرهای که با طرف چینی انجام شده مقرر شده کار به صورت مرحلهای تحویل داده شود تا با انجام هر مرحله، کار اجرایی هم انجام شود
ثبت نظر