میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی در برنامه نشست خبری شبکه دو که با حضور احمد توکلی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، عنوان کرد: متاسفانه برخی آماری که از سوی آقای توکلی درباره مزایده آلومینیوم المهدی هرمزال ارائه میشوند، درست نیستند. در تیر ماه 1393 مزایده مجتمع با قیمت پایه 1655 میلیارد تومان برگزار شد و مجتمع به فروش نرفت چون متقاضی نداشت. مزایده دوم با 770 میلیارد تومان کمتر آگهی خورد، منتها با یک توضیح و آن توضیح اینکه مجتمع آلومینیوم المهدی یک شرکت است و هرمزال یک طرح که الان دیگر تبدیل به کارخانه شده و طرح توسعه آلومینیوم المهدی است. سهام دولت در المهدی 77 درصد بوده و کل هرمزال نیز متعلق به دولت (ایمیدرو) است. کارخانه هرمزال با فاینانس یا به تعبیری با مشارکت طرف خارجی ایجاد شد و بنابراین ایمیدرو حدود 870 میلیارد تومان به طرف خارجی بدهکار بود. ایمیدرو نیز چون تحریم بود و البته پول لازم برای پرداخت بدهی خود را هم در اختیار نداشت، این امید را داشت که با واگذاری آلومینیوم المهدی هرمزال و گرفتن پول آن بتواند بدهی خود را به طرف خارجی بدهد. بنابراین ایمیدرو در قیمتگذاری و مزایده اولیه با ما همراهی کرد.
وی افزود: در ادامه تفسیر شد که قرار نیست پول واگذاری این مجتمع به ایمیدرو پرداخت شود، بلکه پول به خزانه واریز خواهد شد. از سوی دیگر قرار شد بدهی 870 میلیارد تومانی ایمیدرو به کنسرسیوم بانکهای خارجی توسط خریدار پرداخت شود و دیگر پولی را به خزانه واریز نکند. بنابراین 870 میلیارد تومان کاهش در قیمت پایه مجتمع نبوده است. اسفند 93 که مزایده را برگزار کردیم 100 میلیارد تومان افزایش در قیمت پایه را نسبت به مزایده تیر ماه داشتیم، منتها چون 870 میلیارد تومان خریدار را متعهد به پرداخت بدهی به طرف خارجی کردیم به ظاهر نشان داده شد که قیمت پایه مزایده کاهش یافته است که در واقع اینطور نبود.
رئیس سازمان خصوصی سازی در ادامه با اشاره به اینکه فروش ماهی 2 هزار تن به مدت 7 سال توسط خریدار مجتمع، توافق ایمیدرو با طرف خارجی بوده است که رافع مسئولیتهای ایمیدرو بود، گفت: رقم بدهی ایمیدرو به طرف خارجی حدود 270 میلیون دلار بود که براساس قراردادی که ما با خریدار مجتمع بستیم این مبلغ باید پرداخت شود. بنابراین در این زمینه دولت متحمل ضرری نشده است. به این ترتیب خریدار آلومینیوم المهدی هرمزال موظف است بدهی ایمیدرو را به نیابت از این سازمان به طرف خارجی پرداخت کند و ممکن است حتی این کار را در کمتر از 7 سال نیز انجام دهد.
او در واکنش به این انتقاد که گفته میشود برخی داراییهای آلومینیوم المهدی هرمزال در کارشناسی اولیه و قیمتگذاری این مجتمع دیده نشدهاند، افزود: در همین زمینه دیوان محاسبات وارد عمل شد و دیوان در هر حوزه 3 کارشناس را مشخص کرد تا به صورت دقیق کلیه اموال و داراییهای مجتمع را مجددا قیمتگذاری کنند. در نهایت این قیمتگذاری مشخص کرد که میزان دارایی مجتمع 346 میلیارد تومان نسبت به 2300 میلیارد تومان دارایی که قبلا کارشناسان برآورد کرده بودند، افزایش نشان داد.
پوری حسینی افزود: این میزان افزایش قیمت داراییهای آلومینیوم المهدی هرمزال ناشی از آن است که هیات مدیره این شرکت در صورتهای مالی و گزارشهای خود یا داراییهای مجتمع را کتمان کرده و یا داراییها را از قلم انداختهاند. ضمن اینکه در چند مورد هم وضعیت برخی دارایی های المهدی و هرمزال مانند زمین آنها به خوبی برملا نشده بود. در هر شرایطی ما با خریدار توافق کردهایم که اگر دارایی در قیمتگذاری لحاظ نشود و بعدا مشخص شد طبق رای هیات داوری خریدار موظف به پرداخت قیمت آن دارایی به نرخ کارشناسی روز معامله خواهد بود.
معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی با انتقاد از مدیریت دولتی حاکم بر آلومینیوم المهدی هرمزال اظهار کرد: آلومینیوم المهدی حدود 20 سال و هرمزال نیز چند سال است که در اختیار دولت بوده اما نتیجه مدیریت این دارایی 2500 تا 3000 میلیارد تومانی بدون بدهی برای دولت چیزی جز 450 میلیارد تومان ضرر نبوده است. این ضرر فقط از جیب مردم درآمده است و بنابراین واگذاری این دارایی عاقلانهترین کار ممکن بوده است.
پوری حسینی همچنین درباره دلیل تنفس یک ساله خریدار در پرداخت اقساط خرید مجتمع گفت: شش ماه که دولت جلوی کار خریدار را گرفته است و اجازه مدیریت او را در مجتمع نمیدهد و جلوی چشم خریدار ضرر و زیان های سنگینی هم به کارخانه وارد شده است که قصد ندارم به آنها اشاره کنم. از سوی دیگر ایمیدرو فرصت اصلاح ساختار در این مجتمع را داشت اما این کار را انجام نداد. ما نیز اجازه اصلاح ساختار نداریم و فقط به صورت محدود اجازه اصلاح ساختار نیروی انسانی شرکتهای در حال واگذاری را داریم. با این وجود ما در مزایده دوم باز هم با خریدار چانهزنی و قیمت را به صورت کارشناسی تعیین کردیم.
وی افزود: همچنین اینکه خریدار مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزال نماینده خود را در مزایده از نیروهای ارزشی کشور انتخاب کرده از نظر ما هیچ اشکالی نداشته و اتفاق این موضوع را نقطه قوت خریدار مجتمع می دانیم.
رئیس سازمان خصوصی سازی همچنین با اتهام خواندن این اظهارنظر احمد توکلی مبنی بر اینکه مزایده مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزال دو نفره بوده است، گفت: ما دست کسی را برای حضور در این مزایده نبستیم. ضمن اینکه وقت کافی برای اصلاح ساختار مجتمع نیز وجود داشت اما در موعد مقرر کاری انجام شد. باید بدانیم که زمان پایان واگذاریها سال 1393 بوده است.
او همچنین تاکید کرد: ما برای مزایده سهام دولتی آلومینیوم المهدی براساس قانون هیچ نیازی به اخذ اجازه از سهامدار غیردولتی این شرکت نداشتیم.
ثبت نظر