Fa En جمعه 2 آذر 1403 ساعت 18 و 56 دقیقه

عضو هیات مدیره سندیکای آلومینیوم:

درخواستی از وزیر جدید صمت

درخواستی از وزیر جدید صمت

باشگاه آلومینیوم: وضعیت شرکت‌های گروه فلزات اساسی به خصوص شرکت‌های مادر و تولیدکنندگان محصولات بالادستی مناسب و مطلوب ارزیابی می‌شود. با توجه به نیاز بازار داخل و رونقی که در بازار داخلی مشاهده می‌شود، شرکت‌های تولید کننده آلومینیوم کماکان سودآور هستند.

یکشنبه 13 مهر 1399 ساعت 7:37

به گزارش باشگاه آلومینیوم به نقل از  بورس نیوز، ریزش بازار سرمایه هیچ گروهی را بی‌نصیب نگذاشته و سهم‌های گروه آلومینیوم هم در ۲ ماه اخیر ریزش قابل ملاحظه‌ای داشته‌اند. این در حالی است که به نظر می‌رسد وضعیت تولید و فروش این صنعت مناسب باشد.

آریا صادق نیت عضو هیات مدیره سندیکای آلومینیوم در خصوص وضعیت فروش و صادرات صنعت آلومینیوم بیان کرد: متاسفانه به دلیل افزایش قیمت تمام شده مواد اولیه این صنعت در داخل کشور و سیاست‌های سختگیرانه صادراتی و فشار‌هایی که به دلیل‌بازگشت ارز به صادرکنندگان تحمیل می‌شود، تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت آلومینیوم با فشار زیادی مواجه‌اند.

وی افزود: به هرحال مواد اولیه و سایر هزینه‌های مربوط به تولید آلومینیوم، بر اساس نرخ ارز آزاد تامین می‌گردد ‌و قیمت تمام شده مواد اولیه برای تولیدکنندگان داخلی، بیش از ۲۰۰ دلار گران‌تر از قیمت بازار‌های صادراتی است. به همین دلیل صادرات محصولات آلومینیومی به شدت کاهش یافته و در بعضی از شرکت‌ها صادرات نزدیک به صفر شده است.

صادق نیت ادامه داد: صادرات محصولات خام هم برای صنایع مادر توجیه اقتصادی ندارد و از آنجا که قیمت‌ها در بازار داخلی، گران‌تر از بازار‌های صادراتی است، فروش دربازار‌های داخل برای تولیدکنندگان مقرون به صرفه‌تر از صادرات است اما؛ با توجه به اینکه صنعت آلومینیوم، ارزبری زیادی داشته و برای تامین مواد اولیه مثل آلومینا و پترولیوم کک و فلوراید و... نیاز به واردات هست، دولت از ۳ ماهه دوم امسال اعلام کرده امکان تامین ارز مورد نیاز این صنعت را ندارد و صنایع مادر می‌بایست با صادرات محصولات خود، که مواد اولیه صنایع پایین دستی محسوب می‌شود، ۵۰ درصد ارز مورد نیاز خود را خودشان تامین کنند. به همین دلیل صنایع مادر برای تامین مواد اولیه خود ناچار شده اند بخشی از محصولات خود را در بازار‌های صادراتی با مواد اولیه تهاتر کنند.

وی در پاسخ به این سوال که "آیا تقاضای داخلی آنقدر هست که افت صادرات را جبران کند" گفت: مشکل اینجاست که در شرایط فعلی، صادرات محصولات با ارزش افزوده بالاتر در صنایع پایین دستی جای خود را به صادرات محصولات خام‌تر با ارزش افزوده پایین‌تر داده است و این روش صادرات، تعادل بازار فولاد را برهم خواهد زد.

این فعال صنعت آلومینیوم در رابطه با افت ارزش سهم‌های صنایع تولید کننده آلومینیوم در بازار سرمایه اظهار کرد: افت قیمت سهم‌ها را به درستی تحلیل نکرده ام؛ اما در گذشته رشد قیمت سهم‌ها بیشتر به دلیل افزایش سرمایه‌ها از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها صورت گرفت، اما وضعیت تولید و فروش در این صنعت به نحوی نبود که افزایش قیمت سهم‌ها را توجیه کند و این افزایش قیمت سهم‌ها بیشتر به سبب افزایش ارزش روز دارایی‌های این شرکت‌ها اتفاق افتاده بود. ولی در مجموع، وضعیت شرکت‌های گروه فلزات اساسی به خصوص شرکت‌های مادر و تولیدکنندگان محصولات بالادستی مناسب و مطلوب ارزیابی می‌شود. با توجه به نیاز بازار داخل و رونقی که در بازار داخلی مشاهده می‌شود، شرکت‌های تولید کننده آلومینیوم کماکان سودآور هستند.

صادق نیت در خاتمه با اشاره به تغییر وزیر صمت عنوان کرد: امیدواریم وزیر جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت با تشکل‌های صنفی تعامل بیشتری داشته باشند و در مواقع تصمیم گیری و برنامه ریزی برای صنایع و شرکت ها، نظرات انجمن‌های صنفی و تشکل‌ها را هم جویا شوند و از تصمیم‌گیری در پشت در‌های بسته خودداری کنند. چرا که این تشکل‌ها و انجمن‌های صنفی در واقع نمایندگان بخش خصوصی هستند. همچنین امیدواریم تلاش کنند شرایط ایجاد شود که به جای آنکه افزایش جذابیت صادرات صنایع مادر و محصولات خام، صادرات محصولات با ارزش افزوده بالاتر که تولید صنایع پایین دستی محسوب می‌شود، رونق بگیرد. صادرات محصولات نهایی که ایجاد اشتغال و ارزش افزوده بیشتری هم دارد، هم به نفع صنعت و هم به نفع اقتصاد کشور خواهد بود و ارزآوری بیشتری هم به همراه خواهد داشت.

تعداد بازدید : 716

ثبت نظر

ارسال