باشگاه آلومینیوم: در ابتدای جلسه دکتر صالحی، استاد مهندسی مواد و متالورژی و عضو هیأت علمی دانشگاه علموصنعت ایران، ضمن خوشامدگویی به اعضای سندیکای صنایع آلومینیوم، درخصوص تأسیس گروه نوآوری صنعت آلومینیوم کشور و اخیراً شرکت نوآوری آلومینیوم ایران (نوالکو) توضیحاتی ارائه نمودند. در ادامه مهندس گودرزی، رئیس سندیکای آلومینیوم ایران درمورد مزایای تشکیل این شرکت و توانمندیها و پتانسیل افراد مجرب و محقق آن برای حل برخی از مشکلات که گریبان صنعت آلومینیوم را گرفتهاند، ابراز امیدواری کرد.
به گزارش باشگاه آلومینیوم، مهندس گودرزی همچنین به مشکل روز صنعت آلومینیوم کشور یعنی کاهش عرضه آلومینیوم در بورس کالا اشاره و از آن انتقاد کرد بهطوریکه مقدار عرضه آلومینیوم در بورس کالا از کف مقدار عرضه که 5700 تن در هفته مصوب شده بود رعایت نمیشود و بهتازگی مقدار عرضه هفتگی شمش آلومینیوم در بورس کالا به 4200 تن در هفته رسیده است. این کاهش عرضه را علت افزایش رقابت و قیمت برای خریداران دانست. وی گفت: هماکنون بسیاری از شرکتهای تولیدی بهدلیل کمبود مواد اولیه مجبور هستند به هر قیمتی برای اینکه از مدار تولید خارج نشوند وارد رینگ خرید بورس شده و با قیمت بالا شمش آلومینیوم تهیه کنند بهطوریکه قیمت پایه که با دلار نیمایی محاسبه شده است بعد از رقابت از قیمت دلار بازار آزاد هم گرانتر میشود.
مهندس گودرزی ادامه داد: طبق آماری که سندیکا ارائه داده و میتواند به آن استناد کند بازار بهصورت هفتگی به عرضه 6700 تن شمش بالای 99.7 درصد نیاز دارد و در اینصورت است که شرکتهای تولیدی میتوانند بدون دغدغه و نگرانی از کمبود شمش، از بورس کالا خرید انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه شرکتهای مادر تولیدکننده شمش خالص آلومینیوم در سال جاری ارز نیمایی دریافت نکردهاند و مجبور هستند برای تهیه آلومینا و سایر مواد اولیهی خود شمش آلومینیوم را صادر نمایند، گفت: با توجه به مصوبه اخیر وزارت صمت، صنایع فلزی بایستی خود ارز موردنیازشان را تأمین نمایند. اخیراً راهکاری پیشنهاد شده تا شرکتهای آلومینیومی بتوانند از ارز حاصل از صادرات شرکتهای فولادی و مسی استفاده نمایند، چراکه مواد اولیه آنها در داخل کشور موجود است ولی حجم قابلملاحظهای از کالای تولیدی آنها بهدلیل مازاد مصرف بازار داخلی صادر میشود. درواقع شرکتهای فولادی و مسی بهجای اینکه مجبور باشند ارز حاصل از صادرات خود را روی تابلو و بهصورت دولتی بفروشند؛ میتوانند با قیمت توافقی به شرکتهای آلومینیومی حواله دهند. البته این راهکار هنوز عملی نشده و باید توسط بانک مرکزی ساز و کار آن تعریف گردد. از این طریق شرکتهای آلومینیومی دیگر لازم نیست حجم بسیار بالای آلومینیوم تولیدی خود را با قیمتهای نازل صادر کنند و میتوانند حجم فروش داخل را بیشتر کنند و با ریال دریافتی ارز شرکتهای فولادی و مسی را خریداری کنند و ازطرفی شرکتهای فولادی و مسی هم با قیمت بالاتری میتوانند ارز حاصل از صادرات خود را به ریال تبدیل کنند.
بحث بعدی که در این جلسه مطرح شد مربوط به نامه بورس کالا برای تغییر فرمول محاسبه قیمت پایه شمش و بیلت آلومینیوم بود که مقرر شد سندیکای صنایع آلومینیوم نیز با توجه به شرایط موجود پیشنهاد خود را به بورس کالا ارائه نماید. رئیس سندیکا اذعان داشت: بههرحال هرگونه فرمولی از طرف سندیکای آلومینیوم پیشنهاد گردد منوط به رعایت کف عرضه هفتگی شمش آلومینیوم در بورس کالا خواهد بود چراکه رعایتنشدن کف عرضه سبب ایجاد رقابت کاذب و افزایش قیمتها خواهد شد.
در ادامه جلسه موضوع تشکیل شرکت مشاوره مهندسی–مدیریتی نوالکو با موضوع نوآوری و خدمات مهندسی–مدیریتی در صنعت آلومینیوم ایران طرح و ارائه گردید که با استقبال اعضا مواجه شد.
با توجه به فعالیتهای موفق مرکز تحقیقات آلومینیوم ایران، نشریه آلومینیوم، اجرای پروژههای تحقیقاتی و انتشار منابع علمی، برگزاری کنفرانسهای متعدد در سطح ملی و بینالمللی و برگزاری دورههای آموزشی و تشکیل گروه نوآوری صنعت آلومینیوم کشور، اینک شرکت نوالکو (شرکت نوآوری آلومینیوم ایران) تأسیس گردیده است.
مرکز تحقیقات آلومینیوم ایران در سال 1373 بهعنوان یکی از زیرگروههای پژوهشکده مواد دانشگاه علم و صنعت ایران که قطب علمی این رشته در کشور است، پایهگذاری شد و این مجموعه با تولید و ارتقای دانش فنی در صنعت آلومینیوم ایران و بهرهگیری از دانش اساتید دانشگاهی، امکانات آزمایشگاهی و شبکهی اطلاعرسانی، تجارب کارشناسان و ارتباط با صنایع، موفق به انجام پروژههای تحقیقاتی و صنعتی متعدد شده است که بسیاری از آنها به درخواست واحدهای صنعتی جهت بهینهسازی و حل مشکلات تولید بوده است.
نمونههایی از پروژههای انجامشده در مرکز تحقیقات آلومینیوم:
طرحهای ملی و تحقیقاتی مرکز تحقیقات آلومینیوم:
همچنین چاپ و انتشار اولین شماره از نشریه آلومینیوم به سال 1373 برمیگردد و تاکنون تعداد 907 شماره از آن منتشر و توزیع شده است.
مرکز تحقیقات آلومینیوم ایران تاکنون چند دوره کنفرانس ملی و ۵ دوره کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی آلومینیوم با حمایت اسپانسرهای داخلی و خارجی و با حضور صدها شرکتکننده و نمایندههای صنعتی از داخل و خارج از کشور برگزار نموده که ضمن عرضهی نمایی کامل از صنعت آلومینیوم در این نمایشگاهها؛ صدها مقاله داخلی و خارجی نیز ارایه گردید.
برگزاری دورههای آموزشی با عناوین مختلف نیز از مجموعه فعالیتهای این مرکز علمی، پژوهشی بوده است که میتوان به دورههای زیر اشاره کرد:
از اهداف تأسیس شرکت نوالکو میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
1- ایجاد مرکز نوآوری آلومینیوم بهمنظور جذب و شتابدهی استارتاپهای صنعتی؛ تجاریسازی و تشکیل شرکتهای دانشبنیان
2- ارائه خدمات مهندسی و مدیریتی به صنایع آلومینیوم جهت رشد و توسعه آنها
3- توسعه و انتقال تکنولوژیهای نوین در صنایع آلومینیوم
4- شناسایی تهدید و فرصتهای موجود در صنعت آلومینیوم ایران و مدیریت آنها
5- توسعه شبکه ارتباطی فعالان حوزه صنعت آلومینیوم
این شرکت درحالحاضر پیشنهاد انجام طرحهای زیر را دردست دارد:
1- تولید قطعات با ترکیبات آلیاژی خاص براساس سفارش
2- تولید دانش فنی پوششدهی (آلومینایزینگ) قطعات به سفارش شرکت هواپیمایی ماهان
3-مذاکره انجام پروژههای مدیریتی (Asset Management)
4- ورود به حوزهی بازرگانی خارجی جهت واردات مواد اولیه موردنیاز صنایع و صادرات محصولات تولید داخلی
در پایان این جلسه، اعضای هیأتمدیره سندیکا با اشاره به سوابق این شرکت، گسترش فعالیتهای آن را خواستار شدند و برای دستیابی به هدف توسعه و نوآوری صنعت آلومینیوم با کمک این شرکت اعلام آمادگی کردند.
برچسب ها
ثبت نظر