Fa En جمعه 2 آذر 1403 ساعت 13 و 1 دقیقه

تولید در محاصره منحنی قیمت‌ها!

تولید در محاصره منحنی قیمت‌ها!

باشگاه آلومینیوم: بی‌ثباتی قیمت مواد اولیه و همچنین افزایش قابل‌توجه نرخ ارز، باعث ایجاد اختلاف فاحش میان قیمت محصولات و مواد اولیه آلومینیومی شد و شرکت‌های زیادی به همین دلیل دچار ضرر شدند و نتوانستند سودآوری مطلوبی داشته باشند.

چهارشنبه 15 بهمن 1399 ساعت 13:43

به‌گزارش باشگاه آلومینیوم، حامد عفتیان در گفت‌وگو با فلزات ‌آنلاین، اظهار داشت: شرکت آلومینیوم سیمرغ از سال 1388 شروع به فعالیت در زمینه تولید و طراحی پروفیل آلومینیومی و قالب اکستروژن نموده و از تکنولوژی‌های رنگ و آبکاری آندایزینگ، الکترواستاتیک، رنگ کوره‌ای، دکورال و طرح‌ چوب برخوردار است. این شرکت توانایی تولید 100 تن محصول در ماه را دارد و در نیمه نخست امسال همچون مدت مشابه سال گذشته توانستیم از 50 تا 60 درصد ظرفیت کارخانه استفاده کنیم. این شرکت در زمینه تولید هیت‌سینک و وال‌واشر نیز فعال است.

وی افزود: شمش آلومینیومی موردنیاز خود را از شرکت ایرالکو تأمین می‌‌کنیم که همواره از کیفیت بالایی برخوردار بوده و حتی در شرایط بحرانی ناشی از شیوع کرونا نیز به هیچ عنوان کیفیت آن کاهش نیافته است.

مدیرعامل شرکت آلومینیوم سیمرغ در ارتباط با میزان سودآوری شرکت، بیان‌ کرد: بی‌ثباتی قیمت مواد اولیه و همچنین افزایش قابل‌توجه نرخ ارز، باعث ایجاد اختلاف فاحش میان قیمت محصولات و مواد اولیه آلومینیومی شد و شرکت‌های زیادی به همین دلیل دچار ضرر شدند و نتوانستند سودآوری مطلوبی داشته باشند.

عفتیان درخصوص چالش‌های پیش‌آمده، اذعان کرد: بزرگ‌ترین معضل تولیدکنندگان، بی‌ثباتی در بازار است؛ به‌طوری‌که بعد از محاسبه هزینه تولید، تعیین قیمت محصول و عقد قرارداد با مشتری، متوجه افزایش ناگهانی قیمت مواد اولیه می‌شویم که اگر امکان به‌روزرسانی قیمت در قرارداد، ذکر نشده باشد، متضرر خواهیم شد. علاوه براین قدرت خرید مردم نیز کاهش یافته و تقاضا برای محصولات آلومینیومی افت پیدا کرده است.

عدم حمایت دولت از بخش تولید

مدیرعامل شرکت آلومینیوم سیمرغ خاطرنشان کرد: در کنار چالش‌های موجود در بخش تولید، باید به امور مربوط به مالیات، بیمه و... هم اشاره کرد که زمان و هزینه زیادی را از شرکت‌ها می‌گیرد. دولت نه‌تنها هیچگونه حمایتی از بخش تولید نمی‌کند بلکه هیچ مشوقی نیز درخصوص امور یادشده یا حتی تسهیل فرآیند اداری آن‌ها لحاظ نمی‌کند. مالیات، درآمد اصلی دولت بوده و با توجه به اینکه با کسری بودجه مواجه است، به هیچ عنوان در این خصوص حمایتی انجام نمی‌دهد اما باید توجه داشت که دولت این وظیفه را نیز دارد که رونق بخش تولید را تأمین کند.

عفتیان ادامه داد: یکی معضلاتی که در تابستان با آن مواجه بودیم که موجب کاهش میزان تولید نیز شد، قطع برق منطقه بود. به‌طوری‌که معمولاً به جهت کم‌کردن میزان مصرف برق، عمدتاً روزهای دوشنبه و چهارشنبه، دو تا سه ساعت برق کارخانه قطع می‌شد و برای فعالیت مجدد و روشن‌شدن دستگاه‌ها، به همین میزان زمان احتیاج بود که عملاً چیزی از ساعت کاری باقی نمی‌ماند.

وی گفت: باید توجه داشت که تأثیر همه‌گیری کرونا بر صنعت و بازار، چیزی حدود 20 درصد بوده است اما عوامل دیگری هستند که باعث ایجاد وضعیت نابسامان در بازار شده‌اند؛ سیاست‌گذاری‌های نادرست و بی‌منطق دولت و همچنین دخالت آن در قیمت‌گذاری‌ها و میزان عرضه، مصداق بارز چنین موضوعی است. درصورتی‌که بازار باید براساس مکانیزم عرضه و تقاضا به تعادل برسد و قیمت آلومینیوم طبق قیمت جهانی و نرخ ارز تعیین شود.

زیر بار وام سنگین نرفته‌ایم

مدیرعامل شرکت آلومینیوم سیمرغ تصریح کرد: حتی با ادامه‌دار بودن شیوع این ویروس تا سال آینده نیز، نمی‌توان گفت این بیماری تأثیر چشمگیری بر آینده بازار می‌گذارد. مهم‌ترین عامل تأثیرگذار بر بازار، فقط دولت است که با برنامه‌ریزی‌های اشتباه، چیزی جز زیان برای تولیدکنندگان نگذاشته است.

عفتیان عنوان کرد: در این میان، شرکت آلومینیوم سیمرغ برخلاف دیگر شرکت‌هایی که زیربار وام‌های سنگین بانکی و مؤسسات ‌مالی و اعتباری رفته‌اند، تاکنون به هیچ منظوری برای تأمین کسری نقدینگی خود، وام دریافت نکرده است زیرا این امر با توجه به صرف هزینه و سود کلانی که در بازپرداخت برای بانک لحاظ می‌شود، مقرون‌به‌صرفه نیست.

خطر تعطیلی کارخانه‌ها

مدیرعامل شرکت آلومینیوم سیمرغ شرایط تولید را دشوار دانست و مطرح کرد: به‌‌علت شرایط نامطلوب اقتصادی، بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده مجبور به تعدیل نیرو یا تعطیلی برخی از خطوط تولید خود شده‌اند. علت این تعطیلی‌ها، شیوع کرونا نیست، بلکه این شرکت‌ها به‌دلیل کاهش نقدینگی، توانایی پرداخت حقوق، بیمه و مالیات را نداشته‌اند و به ناچار چنین تصمیمی گرفته‌‌‌اند.

موفقیت در شرایط بحرانی

عفتیان درباره عوامل موفقیت و ادامه فعالیت برخی از شرکت‌ها در این اوضاع نامطلوب اقتصادی، اذعان کرد: مدیریت صحیح و تدبیر مدیران شرکت در برنامه‌ریزی جهت جلوگیری از ضرردهی، یکی از مهم‌ترین عوامل پایداری و موفقیت است. در کشور ما، مدیران موفق به‌‌علت چالش‌های فراوانی که طی سال‌های گذشته تجربه کرده‌‌اند، به‌ نوعی می‌توان گفت که می‌دانند با چه سیاست‌هایی قادر هستند که از متضررشدن شرکت جلوگیری کنند.

وی در ادامه گفت: در گذشته، مدیران هنگام عقد قرارداد بر این‌ اصل پایبند بودند که با هر قیمتی که از پیش در قرارداد ذکر شده، معامله را انجام دهند و حتی افزایش بی‌رویه مواد اولیه، تأثیری بر اصل زقم قرارداد نگذارد اما اکنون در قرارداد‌ها ذکر می‌‌شود که چنانچه قیمت مواد اولیه از قیمت مکتوب در قرارداد بیشتر شود، معامله به نرخ روز با مشتریان انجام شود.

مدیرعامل شرکت آلومینیوم سیمرغ در پایان درباره لغو قراردادها به هنگام جهش ناگهانی قیمت‌ها، بیان کرد: شرکت ما به هیچ عنوان تمایلی به فسخ قرارداد با مشتریان خود ندارد.

تعداد بازدید : 2795

ثبت نظر

ارسال