Fa En جمعه 5 بهمن 1403 ساعت 14 و 49 دقیقه

تسهيلات ارزي آلومینیوم کاوه خوزستان تصویب شد

تسهيلات ارزي آلومینیوم کاوه خوزستان تصویب شد

تسهیلات ارزی پروژه احداث كارخانه 350هزار تني آلومینیوم کاوه خوزستان به صورت سنديكاي بانكي به تصویب رسید.

شنبه 7 تیر 1393 ساعت 18:45

سيد‌عباس حسيني مدير‌عامل شركت آلومينيوم كاوه خوزستان با اعلام این خبر گفت: بر‌اساس مصوبه بانک صنعت و معدن، اعطای تسهیلات ارزی به مبلغ حدود 5 ميليارد یوآن به صورت سندیکایی، با همکاری بانک‌های ملت، رفاه کارگران، سینا و با عاملیت بانک صنعت و معدن جهت اجرای طرح عظيم آلومینیوم کاوه خوزستان به تصویب رسید.

وی با اشاره به تهيه طرح توجيهي كارخانه از سوي استادان خبره صنعت و توليد حدود 320 هزار تني آلومينيوم سال گذشته كشور گفت: با توجه به نرخ رشد تصاعدي مصرف آلومينيوم به عنوان فلزي سبك در جهان، این فلز در صنایعی همچون خودروسازي، ساختمان‌سازی، حمل‌و‌نقل ریلی و هوایی و بسته‌بندی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از سوی دیگر با ميزان بالاي انرژي الكتريكي مصرفي براي توليد آلومينيوم، توسعه جهاني اين صنعت از لحاظ جغرافيايی به سمت خاورميانه براي استفاده بهينه از منابع انرژی گرايش پيدا كرده است و در صورت حمايت مسوولان امر با اجراي فاز‌هاي اول و دوم اين طرح ملي ظرفيت توليد آلومينيوم كشور حدود يكصد درصد افزايش خواهد يافت.

حسینی افزود: در اين صنعت مادر، طبق برآورد كارشناسان به ازاي هر تن حدود 2 نفر شغل ايجاد می‌کند كه با احتساب تكميل دو فاز و توليد بيش از 350هزار تن حدود 700 هزار نفر به صورت مستقيم و غير‌مستقيم در صنايع زير‌دستي مشغول به كار خواهند شد و مي‌توان اين پروژه را يكي از بزرگ‌ترين پروژه‌هاي اشتغال‌زايي بنياد در مناطق محروم دانست.

مدير‌عامل شركت آلومينيوم كاوه خوزستان ميزان سرمايه‌گذاري بنياد مستضعفان در اين پروژه ملي را به جز خريد زمين و زيرساخت‌هاي اوليه كارخانه حدود 15 درصد كل تسهيلات اختصاص‌يافته عنوان كرد و گفت: مطالعات اوليه و پيگيري اين طرح از اوایل سال 1387 آغاز شده و با تصويب تسهيلات مذكور فاز اول طرح با ظرفيت توليد 175 هزار تن در سال پس از تحويل زمين به پيمانكار خارجي، بر اساس قرار‌داد منعقده طي 42 ماه به بهره‌بهرداري مي‌رسد، ضمن اينكه طبق پيش‌بيني‌هاي فني صورت گرفته در حين اجراي فاز اول بيش از 70 درصد هزينه‌های مورد نياز فاز دوم نيز به صورت موازي پوشش داده خواهد شد.

با بررسی میزان تولید شمش آلومینیوم در جهان از گذشته تاکنون مشخص است که تولید آلومینیوم در ابتدای قرن بیستم برابر 6/8 هزار تن بوده و در سال 2012 به بیش از 5/47 میلیون تن رسیده است؛ در حالی که تولید ایران در این سال حدودا 320هزار تن بوده است.

در برنامه پنجم توسعه پیش‌بینی شده است که جایگاه ایران در زمینه تولید این محصول از رتبه 22 فعلی به جایگاه 14 ارتقا پیدا کند. لازم به ذکر است سرانه مصرف آلومینیوم در ایران چهارکیلو و نیم و در جهان 6 کیلو و نیم است. هلدینگ گسترش صنایع معدنی کاوه پارس در راستای کاهش شکاف بین میزان عرضه و تقاضای آلومینیوم در کشور، به تاسیس شرکت آلومینیوم کاوه خوزستان اقدام کرده است.

تعداد بازدید : 1501

ثبت نظر

ارسال