Fa En دوشنبه 1 بهمن 1403 ساعت 20 و 33 دقیقه

تأسيس موسسه مشترک ايميدرو و دانشگاه تهران

تأسيس موسسه مشترک ايميدرو و دانشگاه تهران

سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) پس از پايان همکاري ۵ ساله خود با دانشگاه تهران روز گذشته در محل ساختمان مرکزي دانشگاه تهران،تفاهمنامة آموزشي و پژوهشي را با دانشگاه تهران امضا کرد

سه شنبه 25 خرداد 1395 ساعت 3:42

ارتباط هرچه بيشتر معدن و دانشگاه؛ توسعة اين بخش و ارتقاي سطح فني و علمي آن‌را به‌دنبال دارد. با توجه به عقب‌ماندگي چند ساله بخش معدن و بي‌توجهي به آن در سال‌هاي گذشته اجرايي شدن اين تفاهمنامه در توسعه بخش معدن و ارتقاي جايگاه آن تأثيري بسيار خواهد داشت.

برنامه‌ريزي ۱۰ساله در موسسه مشترک دانشگاه تهران و ايميدرو

رييس سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران در مراسم امضاي تفاهمنامه آموزشي و پژوهشي ميان دانشگاه تهران و سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران( ايميدور) اظهار کرد: خوشبختانه باني اصلي اين اقدام خير پيشتازي دکتر نيلي و همکاران خوب آنها در دانشگاه تهران بود. به همين دليل جلسات مختلفي در اين‌باره برگزار شد. پس از پايان اين جلسات يک گروه کارشناسي مشخص شد و چند ماه اين موضوع را بررسي کردند تا تفاهمنامه‌اي همه‌جانبه تهيه شود.

مهدي کرباسيان افزود: حوزه معدن و صنايع معدني حوزه وسيعي است به ويژه در اين روزها که بحث اقتصاد مقاومتي و استفاده از ظرفيت‌ها و توان کشور مطرح است، موضوع بسيار مهمي است. باتوجه به اينکه حوزه معدن و صنايع معدني ظرفيت بالايي براي توسعه کشور در اختيار دارد، بحث آموزش، پژوهش و همکاري‌هاي مشترک و استفاده از ظرفيت موجود در دانشگاه‌ها در حوزه نوآوري و فناوري بحث بسيار مهمي تلقي مي‌شود. به گفته وي، بايد اين موضوع را پذيرفت که کشور در برخي حوزه‌ها با عقب‌ماندگي تاريخي روبه‌رو است. متاسفانه در حوزه معدن به دليل سايه گستراني نفت بر اقتصاد کشور پيشرفت چنداني رخ نداده و همچنين توجه کافي به حوزه‌هاي آموزش و پژوهش وجود نداشته است. کرباسيان با اشاره به عقب‌ماندگي بخش معدن در سال‌هاي گذشته، ادامه داد: اعتقاد ما بر اين است، اين موسسه با همکاري دانشگاه تهران و سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) بايد برنامه‌ريزي ۱۰ ساله را براي اين بخش انجام دهد. وي اظهار کرد: مدت اين تفاهمنامه که امروز به امضا رسيد نيز 10 سال عنوان شده، زيرا اين اقدامي بلندمدت است.

اعتقاد ما بر اين است دانشگاه تهران مي‌تواند در حوزه اکتشاف، زمين‌شناسي، محيط‌زيست، آموزش، پژوهش، نيروي‌انساني و ارتقاي جايگاه بخش مديريت و مهم‌تر از آن در حوزه بهره‌وري همکاري داشته و نقش‌آفريني کند. رييس هيات عامل ايميدرو با اشاره به جايگاه معدني ايران در بين کشورهاي جهان، تصريح کرد: ايران در ميان ۱۵ کشور معدني جهان قرار دارد اما آن طور که بايد نتوانسته از ظرفيت‌هاي موجود در اين بخش استفاده کند. وي ادامه داد: دهة آينده در جهان، دهه رقابت بر سر قيمت تمام شده خواهد بود، در نتيجه بخش معدن بايد سطح سواد، فناوري و... را ارتقا دهد و اين کار تنها با همکاري صنعت و دانشگاه‌ها امکان‌پذير خواهد بود. کرباسيان در پايان تاکيد کرد: اميدواريم اين اقدام گامي بزرگ براي ارتقاي سطح آموزش و پژوهش در بخش معدن و صنايع معدني باشد. گفتني است که شروع اجرايي اين تفاهمنامه از همين امروز خواهد بود و مبلغ ۵ ميليارد تومان براي شروع آن اختصاص يافته است.

همکاري با ايميدرو همواره در دستور کار دانشگاه تهران

محمود نيلي احمد آبادي، رييس دانشگاه تهران نيز در ادامه اين مراسم اظهار کرد: توسعه همکاري با تمام نهادها و سازمان‌هاي دولتي و خصوصي جزو برنامه‌هاي دانشگاه تهران است. وي ادامه داد: از اين طريق دانشگاه مي‌تواند نقش بارزتري را در توسعه کشور ايفا کند. ايميدرو يکي از پيشروترين سازمان‌هاي صنعتي کشور در حوزه‌هاي مختلف صنعتي است. به گفته نيلي احمدآبادي، همکاري با ايميدرو همواره در دستور کار دانشگاه تهران قرار داشت به طوري که در گذشته نيز شرکت مشترکي با حضور دانشگاه تهران و ايميدرو احداث شد در نتيجه سابقه همکاري دانشگاه تهران با ايميدرو به بيش از ۵ سال مي‌رسد اما با خصوصي‌سازي آن، شرکت مشترک همکاري ما در قالب شرکت مشترک به پايان رسيد.

رييس دانشگاه تهران تصريح کرد: با پايان يافتن همکاري‌هاي مشترک ميان دانشگاه تهران و ايميدرو توافق کرديم در قالب يک موسسه مشترک اين همکاري ادامه پيدا کند. البته حوزه همکاري بسيار گسترده‌تر شده و در تمامي حوزه‌ها دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه جامع مي‌تواند به بخش معدن و صنايع معدني کمک کند. نيلي محمودآبادي بيان کرد: امروز ما تفاهمنامه‌اي را امضا کرديم که براساس آن موسسه مشترک شکل خواهد گرفت. اعتقاد من بر اين است اين موسسه مي‌تواند آغازي براي يک همکاري گسترده با سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) باشد.

تعداد بازدید : 728

ثبت نظر

ارسال