طی هفته گذشته قیمت سکه در بازه قیمتی 910 هزار تومان تا 930 هزار تومان نوسان کرد.
بهای سکه در ابتدای هفته گذشته ابتدا وارد کانال 920 هزار تومان شد و در ادامه نیز بهای آن به سطح پایینتر و کانال 910 هزار تومانی رسید، ولی سر انجام در انتهای هفته، بهای این فلز قیمتی به کانال 920 هزار تومانی ابتدای هفته بازگشت.
همچنین در حالیکه بهای دلار در سه روز ابتدایی هفته گذشته کاهش یافت و به زیر 3200 تومان رسید، بهای این ارز در روزهای سهشنبه و چهارشنبه افزایش یافت و به بالای 3200 تومان بازگشت. همچنین در پنجشنبه هفته گذشته دلار بدون تغییر نسبت به روز پیشین در نرخ 3205 تومان به کار خود پایان داد. بررسیها نشان میدهد که نوسان قیمتی دلار در کوتاهمدت ناشی از عوامل روانی است، حال آنکه روند تغییرات قیمتی دلار در درازمدت از شاخصهای بنیادینی چون تورم تاثیر بیشتری میگیرد.
روند قیمتی سکه در هفته گذشته
بهای سکه در 3 روز ابتدایی هفته گذشته کاهش یافت و به کانال 910 هزار تومانی وارد شد. افت قیمت سکه در آن روزها ناشی از کاهش همزمان قیمت دلار در بازاهای داخلی و اونس در بازارهای جهانی بود. بهای سکه در ابتدای هفته جاری با کاهش 10 هزار تومانی نسبت به پنجشنبه27 شهریورماه به کانال 920 هزار تومانی وارد شد. در ادامه روند کاهشی سکه، روز دوشنبه بهای این فلز به کانال 910 هزار تومانی وارد شد، اما سهشنبه هفته گذشته با بالارفتن 48/1 درصدی اونس در بازارهای جهانی و افزایش 5/0 درصدی دلار، سکه به کانال 920 هزار تومانی بازگشت. در روز چهارشنبه نیز، قیمت سکه در بازار بیشتر از افزایش دلار تاثیر گرفت و با وجود کاهش 9 دلاری اونس، بهای سکه به کانال 930 هزار تومانی وارد شد. با ادامه افت اونس در بازارهای جهانی در روز پنجشنبه و ثابت ماندن قیمت دلار نسبت به روز چهارشنبه، سکه در روز انتهایی هفته پیش به کانال 920 هزار تومانی ابتدای هفته بازگشت. بهای سکه در دو هفته گذشته در بازه قیمتی 920 هزار تومان تا 930 هزار تومان بوده است و در این بین یک بار هم به کانال 910 هزار تومان وارد شده است. به این ترتیب بهای سکه در دو هفته اخیر در یک کانال قیمتی قرار نداشت، این درحالی است که بهای سکه در 3 هفته ابتدایی شهریور در کانال 940 هزار تومانی قرار داشت.
دلار تحتتاثیر عوامل بنیادی یا عوامل روانی؟
در حالیکه برخی فعالان بازار کاهش و افزایش قیمت دلار در هفته گذشته را ناشی از اخبار و عاملهای انتظاری و روانی متاثر از آن میدانستند، بررسی دنیای اقتصاد از نرخ تورم و نرخ ارز در یک سال گذشته نشان میدهد که روند حرکتی قیمت در طولانی مدت بیش از عوامل روانی، از عوامل بنیادی تاثیر میگیرد. محاسبات «دنیای اقتصاد» نشان میدهد در یک سال اخیر رشد سطح عمومی قیمتها(تورم) حدود 15 درصد بالارفته و طی این مدت نرخ ارز در بازار 8 درصد افزایش یافته است. به این ترتیب بهنظر میرسد نرخ ارز با تکیه بر شاخصهای بنیادین مسیر حرکتی خود را تعیین کرده است و اخبار حوزه خارج از بازار عنصر مسلط در تعیین قیمت نبودهاند.
بهنظر میرسد اخبار و امواج روانی در کوتاهمدت برنرخهای بازار تاثیرگذار هستند و تا حدودی کاهش قیمت دلار در ابتدای هفته جاری را نیز میتوان ناشی از این عوامل دانست. از جمله عوامل روانی اثرگذار بر کاهش قیمت در ابتدای هفته گذشته را میتوان انتشار خبر لغو تحریمهای بانک مرکزی، آغاز دور جدید مذاکرات هستهای و در پی آن اظهارنظرهای مثبت پیرامون آن، تغییر لحن مسوولان دیپلماتیک و ملاقات وزیر امور خارجه کشور با وزیر امور خارجه آمریکا دانست.
طلای زیر ۱۲۰۰ دلار بهترین فرصت خرید است
ثبت نظر