Fa En دوشنبه 1 بهمن 1403 ساعت 20 و 32 دقیقه

برنامه حمایتی برای توسعه صادرات غیر نفتی در کشور برای اجرا به سازمان توسعه تجارت ایران ابلاغ شده است.

برنامه حمایتی  برای توسعه صادرات غیر نفتی در کشور برای اجرا به سازمان توسعه تجارت ایران ابلاغ شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: بسته حمایت از توسعه صادرات غیر نفتی در چارچوب برنامه ملی پیشبرد برون گرایی اقتصاد مقاومتی و تحقق اهداف توسعه صادرات غیر نفتی است.

یکشنبه 30 خرداد 1395 ساعت 23:4

به گزارش روز یکشنبه سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان، نادر میرشکار در نشستی با صاحبان واحدهای تولیدی صادراتی استان اظهار داشت: در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و حمایت از صادرات غیر نفتی، برنامه حمایتی، صیانتی و تشویقی برای توسعه صادرات غیر نفتی در کشور برای اجرا به سازمان توسعه تجارت ایران ابلاغ شده است.

وی ادامه داد: منابع پیش بینی شده این برنامه شامل حمایت صندوق توسعه ملی، بانکی و بودجه ای است.

وی تصریح کرد: حضور در نمایشگاه های بین المللی معتبر خارج از کشور، کمک به برقراری خطوط منظم ریلی، دریایی و هوایی، سود تسهیلات بانکی به صادرکنندگان کالا، خدمات و همچنین سرمایه گذاری برای تامین زیر ساختهای صادراتی از قبیل سردخانه، سایت نمایشگاهی، پرداخت بخشی از هزینه های اجاره دفاتر و انبار شرکتهای صادراتی در خارج از کشور و پرداخت بخشی از هزینه های صدور ضمانت نامه ها و بیمه نامه های صادراتی از جمله مشوقهای صادراتی در این بسته در نظر گرفته شده است.

رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان افزود: مشوقهای صادراتی به آن دسته از صادرکنندگانی اختصاص خواهد یافت که موفق به افزایش صادرات خود در سال 95 نسبت به سال گذشته باشند.

میرشکار ادامه داد: صادر کنندگانی که برای نخستین بار اقدام به صادرات کردند که متناسب با میزان افزایش صادرات خود از نیم تا سه درصد جایزه صادراتی دریافت خواهند کرد.

وی بیان کرد: کمترین ارزش صادرات سال 95 برای برخورداری از جوایز صادراتی کالا یک میلیون دلار است و شرکت های بزرگ صادراتی که ارزش صادرات آنها در سال 95 بیش از 20 میلیون دلار باشد جایزه صادراتی آنها به 5/1 برابر افزایش می یابد.

وی تصریح کرد: میزان صادرات سیستان و بلوچستان در سال گذشته بیش از 440 میلیون دلار بود که بیش از 127 میلیون دلار آن کالاهای صنعتی واحدهای تولیدی استان است.

وی افزود: یکی از اهداف سالجاری با توجه به بحث اقتصاد مقاومتی و خروج از رکود، رشد چشمگیر صادرات با اولویت واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان است.

وی گفت: برای افزایش صادرات تمامی بخشها از جمله صنعتی و معدنی، کشاورزی، صنایع دستی، خدمات فنی، مهندسی و غیره با استفاده از تمام ظرفیت های موجود تلاش کنند تا با ایجاد بازارهای جدید صادراتی پتانسیل های موجود مرز مشترک با کشورهای همسایه در تحقق افزایش تولید صادرات گام بردارند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان بیان کرد: با توجه به اینکه در نشست کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی از سوی استاندار استان هدف صادرات یک میلیارد دلار برای سال 95 تعریف شده است رسیدن به این مهم دور از دسترس نیست.

میرشکار افزود: بخش خصوصی در این راستا از طریق تولید محصولات کیفی با بسته بندی های مناسب باید بازار جدید ایجاد و بازارهای قبلی را حفظ کند زیرا دولت نیز در این زمینه همکاری لازم را انجام می دهد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زاهدان نیز در این نشست گفت: بانک های اروپایی هم اکنون LC باز می کنند و افرادی که در برخی از کشورهای آفریقایی فعالیت صادراتی دارند می توانند از این طریق اقدام کنند.

عبدالحکیم ریگی در خصوص صادرات خرما و شیلات گفت: هر واحد تولیدی و صادراتی در این زمینه که تمایل به شرکت در نمایشگاه مواد غذایی روسیه داشته باشد بخشی از هزینه های آن پرداخت خواهد شد.

وی ایجاد خوشه های صادراتی خرما، شیلات و فرش دستباف را جزء عواملی دانست که می تواند به توسعه صادرات غیر نفتی استان کمک قابل توجه ای کند.

وی ضمن گلایه از دیپلماسی های تجاری افزود: برخی رایزنان بازرگانی ما اصلا فعال نیستند و یک بندر اقتصاد مقاومتی داریم که همه باید از هدف های صادراتی حمایت کنند.

صاحبان واحدهای تولیدی صادرات سیستان و بلوچستان نیز در این نشست بالا بودن هزینه های حمل و نقل، امکانات خدمات بندری، مشکلات خدمات حمل و نقل بندری، افزایش تعرفه ها از سوی کشورهای همسایه و مشکل حمل و نقل ریلی و کمبود واگن را از جمله برخی مشکلات بخش صادرات استان ذکر کردند.

 

تعداد بازدید : 651

ثبت نظر

ارسال