Fa En سه شنبه 2 بهمن 1403 ساعت 11 و 4 دقیقه

بدهی ۲۷۰ میلیارد تومانی آلومینیوم‌سازان به آلومینای ایران

بدهی ۲۷۰ میلیارد تومانی آلومینیوم‌سازان به آلومینای ایران

پنجشنبه 30 مهر 1394 ساعت 3:48

مدیرعامل شرکت آلومینای ایران اعلام کرد که تکمیل و بهره‌برداری پروژه تولید شمش آلومینیوم این شرکت به حدود 300 میلیارد تومان نیاز دارد. او همچنین ابراز امیدواری کرد که پروژه تولید شمش آلومینیوم شرکت آلومینای ایران جزو نخستین پروژه‌هایی باشد که بعد از رفع تحریم‌ها بتوانند با دریافت تسهیلات لازم به بهره‌برداری برسند.

تورج زارع در چند ماهی که مدیریت مجموعه آلومینای ایران را بر عهده گرفته توانسته تا حدود زیادی به فعالیت‌های این شرکت و پروژه‌های در دست اجرای آن سروسامان بدهد. زارع در عین حال تاکید کرد که شرکت آلومینای ایران در سخت‌ترین شرایط با شرکت‌های آلومینیومی همراهی کرده و اجازه نداده که فعالیت‌های آنها متوقف شود و به همین دلیل انتظار دارد تا آلومینیوم‌سازان نیز نسبت به پرداخت هرچه سریعتر بدهی خود به آلومینای ایران اقدام کنند.

مدیرعامل شرکت آلومینای ایران همچنین خبر داد که بانک صنعت و معدن در بررسی‌های اولیه خود پروژه تولید شمش آلومینیوم شرکت آلومینای ایران را جهت پرداخت تسهیلات مورد تائید قرار داده و امیدواریم هیات مدیره بانک صنعت و معدن نیز به زودی این بررسی را مورد تائید نهایی خود قرار دهد.

خبرنگار ماین نیوز با تورج زارع، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران گفت‌وگویی انجام داده که متن آن به شرح زیر است:

درباره آخرین وضعیت تولید شرکت آلومینای ایران توضیح دهید و اینکه پروژه تولید شمش آلومینیوم شرکت هم اکنون در شرایطی قرار دارد؟

شرکت آلومینای ایران سالانه 250 هزار تن پودر آلومینا تولید می‌کند و یکی از مزیت‌های ما نزدیکی به معادن جاجرم است که کمک می‌کند پودر آلومینا را با کیفیت و قیمت مناسب تولید کنیم. تولید شش ماهه شرکت طبق برنامه بوده است. در کنار تولید آلومینا و به منظور تکمیل زنجیره تولید، پروژه احداث کارخانه تولید شمش آلومینیوم را در دست اجرا داریم که در سه فاز به میزان 110 هزار تن تعریف شده و فاز یک آن به میزان 36 هزار و 600 تن هم‌اکنون در دست اجرا بوده و حدود 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. تکنولوژی مورد استفاده در این پروژه 200 کیلوآمپری و متعلق به NFC چین است. تلاش داریم تا در کنار کارخانه تولید شمش، یک خط نورد نیز احداث کنیم تا آلومینیوم مذاب را بدون سرد و گرم کردن تبدیل به بیلت کنیم که این باعث صرفه جویی در مصرف انرژی خواهد شد. به این ترتیب می‌توانیم زنجیره تولید را از معدن تا نورد در اختیار داشته باشیم.

نظر شما درباره عقب ماندگی کشور نسبت به دیگر کشورهای خاورمیانه در صنعت آلومینیوم چیست؟

به لحاط انرژی کشور ما شرایط مساوی با رقبای منطقه دارد و از نظر ذخایر معدنی بوکسیت هم شرایط ما نسبت به کشورهای منطقه بهتر است، اگرچه در مجموع ذخایر زیادی در این حوزه نداریم. ما باید کار در صنعت آلومینیوم را زودتر شروع می‌کردیم اما الان هم دیر نشده است. باید فعالیت‌های اکتشافی خود را در حوزه بوکسیت افزایش دهیم تا بتوانیم شرایط بهتری را برای تامین مواد اولیه صنعت آلومینیوم فراهم کنیم.

اما در حوزه اکتشاف بسیار ضعیف کار شده است.

بله قبول دارم. البته ایمیدرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت پروژه‌های اکتشافی متعددی را در کشور تعریف و اجرا کرده‌اند. اما هنوز هنوز فرهنگ سرمایه‌گذاری در بخش اکتشاف کشور به وجود نیامده است. ما با تکنولوژی‌های جدید می‌توانیم هزینه‌های اکتشاف را به میزان زیادی کاهش دهیم. متاسفانه هنوز هم بیشتر اکتشافات ما چکشی است و نیاز است که ایمیدرو و وزارتخانه برنامه‌های مدونی را در این حوزه داشته باشند.

تولید شش ماهه مجتمع چقدر بوده است؟

ما طی شش ماهه حدود 125 هزار تن تولید پودر آلومینا داشتیم که طبق برنامه بوده است. سه سال است که در ظرفیت 250 هزار تن تولید می‌کنیم و استخراج بوکسیت در منطقه جاجرم مقداری نسبت به 10 سال قبل عمیق تر و هزینه‌ها بیشتر شده است و مقدار کمی هم کیفیت بوکسیت ما نسبت به گذشته کمتر شده که البته اصلا جای نگرانی ندارد. در عوض توانستیم در حوزه‌های دیگر بهتر عمل کنیم؛ به طوری که با رساندن نسبت مصرف بوكسيت به آلومينا از 3.3 به 3.15 باعث كاهش قيمت تمام شده شديم که اين كار مثبتي است.

پیشرفت کارخانه تولید شمش آلومینیوم مجتمع چقدر است؟

پروژه کارخانه تولید شمش آلومینیوم پروژه هفت ساله بوده که هم‌اکنون نزدیک به 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. طی حدودا شش ماهه اخیرا بسته کامل پروژه تا رسیدن به تولید با شرکت NFC چین نهایی شد و هم‌اکنون برنامه یک ساله راه‌اندازی را در دست اجرا داریم. در زمینه تامین منابع مالی هم ایمیدرو کمک می‌کند و هم تلاش داریم از وام و یوزانس بانک‌های چینی استفاده کنیم. در همین حال خوشبختامه دیروز بانک صنعت و معدن در بررسی‌های اولیه طرح ما را تائید کردند و امیدواریم هیات مدیره نیز این طرح را مورد تائید قرار دهد. ضمن اینکه امیدواریم بعد از رفع تحریم‌ها بتوانیم جزو اولین پروژه‌هایی باشیم که بتوانیم با تسهیلات ارزان‌قیمت پروژه را راه‌اندازی کنیم.

50 درصد مابقی پروژه چقدر تسهیلات می‌خواهد؟

حدود 300 میلیارد تومان. البته بخشی از تجهیزات پروژه هم وارد شده ولی پول آن‌را پرداخت نکرده‌ایم و 60 میلیون یورو جمع بدهی و هزینه فعالیت‌های باقیمانده بخش خارجی طرح است که در بسته یوزانس ما نیز این موارد لحاظ شده است.

چه میزان از شرکت آلومینیومی طلب دارید؟

دو شرکت ایرالکو و المهدی متاسفانه بدهی سنگینی بالغ بر 270 میلیارد تومان به شرکت آلومینای ایران دارند. ایرالکو و المهدی هر موقع گرفتار مواد اولیه هستند، پودر ما را می‌برند و هیچ دریافتی هم از آنها نداریم. از کل بدهی این دو شرکت به آلومینای ایران حدود 200 میلیارد تومان مربوط به ایرالکو و 70 میلیارد تومان مربوط به المهدی است. همین بدهی اگر پرداخت شود می‌توانیم کارخانه شمش آلومینیوم خود را یک ساله راه‌اندازی کنیم. شرکت آلومینای ایران در شش ماهه گذشته خیلی کمک کرد و به جرات می‌گویم اگر جاجرم نبود، ایرالکو و المهدی را از دست می‌دادیم.

درباره آخرین وضعیت پرونده قضایی تخلفات مدیر سابق آلومینای ایران توضیح دهید.

تقریبا بررسی‌های مرجع قضایی در این زمینه تمام شده است. اتفاقاتی که رخ داده محرز است و فکر می‌کنیم تا یکی دو هفته آینده کیفرخواست صادر شود. بخشی از فعالیت‌های انجام شده در شرکت در دوران مدیریت قبلی خارج از شرایط یک شرکت دولتی بوده است.

الان وضعیت فعالیت‌ها در شرکت عادی است؟

الان حالت عادی را در فعالیت شرکت داریم و تولید نیز حالت طبیعی خود را دارد. اگر آلومینیوم‌سازان حق ما را بدهند قادریم به عنوان قطب اصلی خود را مطرح کنیم.

شرکت آلومینای ایران رویکرد صادرات را نیز دنبال می‌کند؟

در حال حاضر یک سوم نیاز کشور را به پودر آلومینا، ما تامین می‌کنیم و دو سوم نیاز هم واردات می‌شود. اولویت تامین نیاز داخلی در برنامه ما قرار دارد اما متاسفانه شرکت‌های آلومینیومی ارزش این کار را کمتر می‌دانند. شرکت‌های آلومینیومی به راحتی اقدام به واردات پودر آلومینا کرده و وجه آن‌را هم می‌پردازند اما بدهی شرکت آلومینا را به موقع پرداخت نمی‌کنند. به همین دلیل ما مجبور شدیم به دنبال بازارهای صادراتی بگردیم. البته این شرایط خوبی نیست که ما صادر کنیم و آنها وارد کنند.

 

تعداد بازدید : 783

ثبت نظر

ارسال