باشگاه آلومینیوم: آلومینیوم در بورس فلزات لندن در پایان هفته دوم ماه مه یعنی روز جمعه سیزدهم اینماه، با نرخ ۲هزار و ۷۲۳دلار بهازای هر تن در معاملات فروش نقدی و تحویل فوری مورد معامله قرار گرفت که این رقم نسبت به رکورد قیمتی این فلز که در هفتم ماه مارس و متاثر از تبعات جنگ روسیه و اوکراین رقم خورد، هزار و ۲۶۱دلار در هر تن معادل ۵/ ۳۱درصد افت داشت.
به گزارش باشگاه آلومینیوم به نقل از دنیای اقتصاد، چین بهعنوان بزرگترین تولیدکننده و مصرفکننده فلز آلومینیوم در شرایط کنونی با شیوع ویروس کرونا روبهروست و دولت این کشور برای کنترل این ویروس به اعمال قرنطینههای سختگیرانه روی آورده است. قرنطینههای سختگیرانه وضعشده از سوی چین با کاهش تقاضا برای آلومینیوم عامل اصلی سقوط قیمتی این فلز است. در عین حال، فدرالرزرو ظرف هفتههای گذشته نسبت به تشدید سیاست انقباضی در ایالاتمتحده آمریکا بهمنظور کنترل تورم اقدام کرد. این موضوع نیز با افزایش ارزش شاخص دلار آمریکا سیگنالی کاهشی برای بازارهای مالی و کالایی دنیا به همراه داشت. در عین حال ظرف ماههای اخیر، برخی دیگر از بانکهای مرکزی اثرگذار دنیا نسبت به اخذ سیاست انقباضی بهمنظور کنترل تورم جهانی اقدام کردند که این موضوع سیگنالی منفی برای رشد اقتصاد جهانی تلقی شده است و تحقق این برآورد منفی، تهدیدی برای تقاضای فلزات صنعتی از جمله آلومینیوم خواهد بود. در شرایطی که افت تقاضا و بدبینی نسبت به آینده آن زمینه عقبگرد قیمتی در بازار آلومینیوم را فراهم کرده است، کاهش عرضه این محصول و افت موجودی در انبارهای بورسی، پتانسیل حمایت قیمتی از این فلز در بازارهای جهانی را دارد.
به گفته Wenyu Yao، استراتژیست ارشد کالا در بانک ING، موجودی آلومینیوم در انبارهای بورس فلزات لندن ظرف روزهای پایانی هفته اخیر به پایینترین حد خود سقوط کرد. این سقوط موجودی از رشد قیمتی این فلز حمایت کرد، به نحوی که بهای آلومینیوم در بورس فلزات لندن از کانال قیمتی ۲هزار و ۶۶۰دلاری به کانال ۲هزار و ۷۰۰دلاری در روز پایانی هفته بازگشت. یائو میگوید: همچنان سیگنال افت تقاضا نسبت به سیگنال افت عرضه در این بازار غلبه دارد، بنابراین کاهش موجودی انبارها نتوانست جهش قیمتی قابل ملاحظهای در بازار آلومینیوم به وجود آورد. یائو پیشبینی میکند که فلزات در کوتاهمدت همچنان تحت فشار سنگین کاهشی باشند. اگرچه پاول این هفته احتمال افزایش بیش از ۵/ ۰درصدی نرخ بهره آمریکا برای ماه بعد را رد کرد، اما همچنان تضعیف رشد اقتصاد جهانی و شیوع کرونا در چین بازارها را تهدید میکند. در حالی که ۶هفته از قرنطینه شانگهای میگذرد، مسوولان این شهر اعلام کردند که قرنطینه تا بیستم ماه مه ادامه خواهد داشت. این طولانیترین زمان قرنطینه اعمالشده برای یک شهر در چین در طول پاندمی کروناست. یائو معتقد است ضربهای که این دور قرنطینه به تقاضای فلزات صنعتی وارد کرد، از ضربه در اوایل سال ۲۰۲۰ نیز فراتر رفت. امروز (دوشنبه شانزدهم مه) دادههای رشد اقتصادی چین منتشر میشود و احتمال میرود این دادهها کمترین میزان ظرف دوسال اخیر باشد. در این شرایط احتمال اعمال سیاست محرک اقتصادی از سوی دولت چین و بازگشت بازارها به مسیر رشد در میانمدت وجود دارد.
برچسب ها
ثبت نظر