Fa En دوشنبه 1 بهمن 1403 ساعت 17 و 28 دقیقه

افزایش طول عمر دیگ‌های آلومینیومی

افزایش طول عمر دیگ‌های آلومینیومی

همکاری تولیدکنندگان آلومینیوم با مراکز تحقیق و توسعه و دانشگاه‌ها منجر به رشد این صنعت و ارتقای جایگاه این تولیدکنندگان می‌شود. با شناسایی ضعف‌های موجود در این صنعت و ارتباط بامراکز پژوهشی می‌توان در صدد رفع این مشکلات برآمد.

سه شنبه 29 تیر 1395 ساعت 23:2

یکی از چالش‌های صنعت آلومینیوم، قدیمی بودن فناوری‌های این صنعت است درحالی که استفاده از دانش روز و تجهیزات جدید منجر به تولید محصولات باکیفیت و رقابتی برای ورود به بازارهای جهانی خواهد شد. حرکت به سمت تولید آلومینیوم‌های ویژه با توجه به بازارهای جهانی مناسب، بهترین گزینه برای پیشرفت کشور است. صنعت آلومینیوم نیازمند این است که در بازارهای جهانی جایگاه مناسبی به‌دست آورد و پابه‌پای فناوری‌های نوین جهان پیش برود زیرا درحال‌حاضر بسیاری از صنایع جهان از آلومینیوم استفاده می‌کنند و هرگونه عقب‌ماندگی در این بخش به ضرر کشور تمام می‌شود. دنیای جدید، دنیای فناوری است و فناوری به عنوان عامل ارتقای مداوم فرآیندها، بهبود کیفیت و کاهش قیمت تمام شده محصولات تولیدی، اساسی‌ترین عامل در رقابت‌پذیری یعنی مهم‌ترین رکن پایداری در بازارهای پیچیده امروز به شمار می‌رود. بخش تحقیق و توسعه نیز بخشی لازم و حیاتی برای تمام صنایعی است که هدف‌شان حضور فعال در بازارهای داخلی و خارجی است. درحقیقت بخش تحقیق و توسعه (R&D) هر مجموعه‌ای برای رقابت در بازارهای داخلی و بین‌المللی از اهمیت غیرقابل انکاری برخوردار است. بهره‌گیری از جدیدترین دانش روز ففلز آلومینیوم با داشتن مزایای متنوع جایگاه ویژه‌ای برای خود در صنایع پیشرفته روز ایجاد کرده است. ساختار آلیاژی مقاوم آلومینیوم اعتماد و اطمینان در استفاده ازآن را در صنایع هواپیماسازی دوچندان کرده است. قوانین سخت برای کاهش آلایندگی خودروها و نیاز به مصرف پایین سوخت آنها، خودروسازان را ناگزیر به استفاده از این فلز گرانبها در محصولات خود کرده است. صنایع حمل‌ونقل ریلی، الکتریکی، تجهیزات مخابراتی احداث ساختمان، ظروف غذا و... همگی به نوعی سعی در بهره‌مند شدن از مزایای آلومینیوم دارند. در این باره مشاور آلومینیومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به صمت می‌گوید: شرکت‌های تولیدکننده آلومینیوم همکاری مناسبی با دانشگاه‌ها برقرار و قراردادهایی را با این مراکز منعقد کرده‌اند. محمد آشفته‌آج‌بیشه تصریح می‌کند: از جمله شرکت‌هایی که در زمینه همکاری با دانشگاه‌ها فعال هستند شرکت آلومینیوم المهدی و هرمزآل است اما درباره فعالیت بخش خصوصی با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیق و توسعه اطلاعی ندارم.

شفته آج بیشه با بیان اینکه همواره رابطه مناسبی بین صنعت آلومینیوم و دانشگاه وجود داشته، می‌گوید: برای بروز کردن فناوری و تولید آلومینیوم‌های آلیاژی، باید تولیدکنندگان با واحدهای تحقیق و توسعه همکاری مناسبی داشته باشند. مشاور آلومینیومی ایمیدرو عنوان می‌کند: آلومینیوم علم متالورژی است و این علم نیز باید همواره بروز و جدید باشد. آلومینیوم، طباخی فلز است و با توجه به مصرف روزافزون آن در صنایع خودرو و صنایع فضایی و همچنین برای ممزوج کردن فلزات با آن نیاز به همکاری با واحدهای تحقیق و توسعه احساس می‌شود. آشفته آج‌بیشه با اشاره به تجربه سایر کشورها در زمینه همکاری تولیدکنندگان آلومینیوم با مراکز تحقیق و توسعه خاطرنشان می‌کند: صنعت آلومینیوم در سایر کشورها از طریق همکاری با واحدهای تحقیق و توسعه و دانشگاه‌ها توانسته به موفقیت‌های چشمگیری دست پیدا کند به عنوان مثال می‌توان به کشور امریکا اشاره کرد که تولیدکنندگان این کشور با همکاری واحدهای تحقیق و توسعه، عمر دیگ‌های تولید آلومینیوم را افزایش داده‌اند. وی ادامه می‌دهد: افزایش عمر دیگ‌ها برای صنعت آلومینیوم بسیار اهمیت دارد که تحقق آن از طریق افزایش همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیق و توسعه میسر می‌شود.

مشاور آلومینیومی ایمیدرو عنوان می‌کند: در بحث متالورژی باید همواره از علم روز استفاده کرد. ما به دنبال این هستیم که یک مرکز علمی کاربردی برای صنعت آلومینیوم ایجاد کنیم. ارتقای کیفیت و کاهش هزینه تولید در شرایط کنونی شرکت‌هایی موفق هستند که با استفاده از فناوری‌های روز دنیا در تولید محصولات خود نوآور باشند که البته این موضوع باعث می‌شود میزان تقاضا برای محصولات آنها در کشورهای خارجی افزایش پیدا کند و در نهایت تحقق این امر ارزش‌افزوده بالایی را در این شرکت‌ها ایجاد می‌کند. دبیر کنفرانس بین‌المللی آلومینیوم در گفت‌وگو با صمت معتقد است: همکاری صنعت آلومینیوم با دانشگاه‌ها در کشور ما ضعیف است. منصور سلطانیه می‌گوید: به طور قطع استفاده از دانش روز در صنعت آلومینیوم منجر به افزایش کیفیت تولید و کاهش قیمت تمام‌شده محصولات تولیدی می‌شود. سلطانیه تصریح می‌کند: یکی از ضعف‌های صنعت آلومینیوم کشور این است که از فناوری‌های قدیمی در این صنعت استفاده می‌شود از این رو همکاری این دسته از تولیدکنندگان با واحدهای تحقیق و توسعه (R&D) ضروری است. دبیر کنفرانس بین‌المللی آلومینیوم خاطرنشان می‌کند: بسیاری از کشورهای دنیا نیز با استفاده از دانش روز دنیا در صنعت آلومینیوم توانسته‌اند با بکارگیری فناوری‌های جدید محصولاتی رقابتی تولید کنند. سلطانیه بیان می‌کند: در کشورهای خارجی ارتباط دانشگاه‌ها با صنعت آلومینیوم تنگاتنگ است و به همین دلیل توانسته‌اند در این صنعت جایگاه مناسبی داشته باشند. وی درباره علت ضعیف بودن همکاری تولیدکنندگان آلومینیوم با واحدهای تحقیق و توسعه اذعان می‌کند: تولیدکنندگان آلومینیوم همکاری‌هایی با مراکز پژوهشی داشته‌اند اما با وجود صرف هزینه‌های سنگین نتوانسته‌اند بازدهی و نتیجه مناسبی را به‌دست آورند. سلطانیه ادامه می‌دهد: دلیل دوم ضعف همکاری صنعت آلومینیوم با مراکز تحقیق و توسعه این است که بسیاری از تولیدکنندگان زمانی‌که برای انجام کارهای پژوهشی در زمینه آلومینیوم با متخصصان قرارداد امضا می‌کنند نتیجه آن تنها به تهیه یک جزوه یا پایان‌نامه منجر می‌شود. دبیر کنفرانس بین‌المللی آلومینیوم بیان می‌کند: در انتخاب افراد برای اقدامات پژوهشی باید شایسته‌سالاری در نظر گرفته شود یعنی با افراد شایسته، فعالیت‌های پژوهشی در زمینه آلومینیوم انجام شود و روی سرمایه‌ها و هزینه‌هایی هم که برای انجام فعالیت‌های پژوهشی درنظر گرفته شده باید نظارت شود. رییس شورای مرکز تحقیقات آلومینیوم با اشاره به اینکه باید جایگاه آلومینیوم در کشورحفظ شود، عنوان می‌کند: حدود ۱۰ سال گذشته که کشور شروع به فعالیت در صنعت آلومینیوم کرد ایران از جایگاه بهتری در این حوزه برخوردار بود این درحالی است که درحال‌حاضر چین بیش از ۳۰ میلیون تن آلومینیوم تولید می‌کند البته کشورهای منطقه نیز در صنعت آلومینیوم به پیشرفت‌های خوبی دست یافته‌اند.

تعداد بازدید : 714

ثبت نظر

ارسال