کاهش مابهالتفاوت قیمت جهانی آلومینیوم و کاهش تقاضای مشتریان سنتی آلومینیوم ایران در ترکیه و خاورمیانه، از عوامل افزایش صادرات این فلز به چین محسوب می شود.
گزارش های اقتصادی چین که روز دوشنبه منتشر شد است نشان می دهد ایران ماه گذشته با پیشی گرفتن از روسیه و برخی فروشندگان دیگر آلومینیوم به بزرگترین صادرکننده شمش آلومینیوم به چین تبدیل شده است. این محموله ها، ایران را به بزرگترین صادر کننده آلومینیوم به چین در هشت ماه نخست سال 2015 تبدیل کرد.
مابهالتفاوت قیمت جهانی که فروشندگان با فروش آلومینیوم به صورت تحویل فوری دریافت می کنند از بیش از 400 دلار در هر تن در سه ماهه نخست امسال، به کمتر از 100 دلار در هر تن تبدیل شده است.
جهش صادرات آلومینیوم ایران به چین موجب شگفتی شده است زیرا چین با مازاد عرضه داخلی آلومینیوم مواجه است که در یک سال اخیر آن را به صورت محصولات نیمه ساخته به بازارهای جهانی صادر می کند.
بازرگانان می گویند شرکت های چینی مواد خام مورد نیاز برای تولید آلومینیوم (آلومینا و بوکسیت) را در اختیار تولید کنندگان ایرانی قرار می دهند زیرا تولید آلومینیوم در ایران کم هزینهتر است و علاوه بر این می توان آن را در منطقه فروخت.
با توجه به تحریم های تجاری ایران که عملیات خرید و پرداخت را دشوار کرده است، انواع آلومینیوم ایران با مابهالتفاوت قیمت کمتری نسبت به آلومینیوم تولید شده در سایر کشورها به فروش می رسد.
یک بازرگان در سنگاپور گفت: «شرکت های چینی بوکسیت و آلومینا را در اختیار کارخانه های ذوب آلومینیوم در ایران قرار می دهند زیرا هزینه تولید در این کشور کمتر است... هنوز هم امکان کسب حاشیه سود بسیار خوب وجود دارد».
اما پس از آن که مابهالتفاوت قیمت تحویل فوری آلومینیوم به کمتر از 100 دلار در هر تن رسید، هزینه کل خرید انواع جذابتر آلومینیوم کاهش یافت و از میزان مشتریان آلومینیوم ایران کاسته شد.
بازرگان دیگری در سنگاپور گفت: «مقدار زیادی از این آلومینیوم (ساخت ایران) به ترکیه و هند و دیگر شرکت ها در خاورمیانه صادر می شد. آنها (ایرانی ها) تلاش کردند تولید خود را بفروشند ولی در واقع مابهالتفاوتی را که به دنبال آن بودند به دست نیاوردند».
ثبت نظر