Fa En چهارشنبه 3 بهمن 1403 ساعت 23 و 33 دقیقه

اخبار پارازیتی معصومه ابتکار

اخبار پارازیتی معصومه ابتکار

بالاخره تهران بی پارازیت می شود یا خیر؟!

دوشنبه 31 فروردین 1394 ساعت 22:34

پارازیت همچنان به مشکلی لاینحل برای مردم تهران تبدیل شده است و هنوز معلوم نیست تکلیف نوزهای بیماری زایی که کارشناسان می گویند، سردرد، سرگیجه، سقط جنین، سرطان و مشکلات تنفسی می آورند چه خواهد بود.

پارازیت همچنان به مشکلی لاینحل برای مردم تهران تبدیل شده است و هنوز معلوم نیست تکلیف نوزهای بیماری زایی که کارشناسان می گویند، سردرد، سرگیجه، سقط جنین، سرطان و مشکلات تنفسی می آورند چه خواهد بود.

البته به تازگی، معصومه ابتکار،  معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرده : این سازمان به سیستم پایش و نظارت بر پارازیت ها مجهز می شود. که این مساله امیدواری هایی را ایجاد کرده اما جنجال پارازیت ها به قوت خود باقی است.

ماجرای پارازیت از چه زمانی جدی مطرح شد؟

موضوع پارازیت‌ها اگر چه در سال های اخیر همواره بحث برانگیز بوده است اما، اقدام عملی در راستای ساماندهی پارازیت‌ها با تشکیل کمیته ای در دولت یازدهم آغاز شد. این در حالی است که هنوز تحقیقات مستندی در این زمینه وجود ندارد که میزان پارازیت‌ها در ایران چقدر است و چه خسارت‌هایی به جا می گذارد همانطور که، کمابیش منشأ ارسال پارازیت‌ها به درستی مشخص نیست یا حداقل سازمان و نهادی مسئولیت آن را به عهده نگرفته است.

این در حالی است که شهریور ماه سال 92 نیز با اوج گیری زمزمه‌هایی در خصوص آثار پارازیت‌های ماهواره ای اخباری مبنی بر سوال مجلس شورای اسلامی از دو وزیر ارتباطات و بهداشت دولت دهم برای بررسی اثر پارازیت ها، منتشر گردید اما پس از آن با فروکش کردن بحث‌ها موضوع سوال هم فراموش شد.

با روی کار آمدن دولت روحانی، دی ماه 92 گذشته بود که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به کاربران در شبکه های اجتماعی گفت: اگر ارسال پارازیت بر روی ماهواره ها، سلامت مردم را تهدید کند، رییس جمهوری شخصا در این موضوع ورود خواهند کرد و به اطلاع مردم خواهند رساند تا امید ها برای باز کردن گره کور شایعات پارازیتی تازه شود.

بعد از آن هم محمود واعظی، وزیر ارتباطات همچنین خبر از تشکیل کمیته پیگیری تاثیرات پارازیت به منظور بررسی تاثیر پارازیت‌ها بر سلامتی شهروندان داد.

در این میان اما بعد از تشکیل کمیته پارازیتی، چندی پیش وزیر بهداشت اظهار کرد: به‌طور کلی با بررسی‌هایی که انجام شده، می‌توان گفت که هیچ جای نگرانی از بابت تاثیر پارازیت‌ها بر سلامت مردم نیست و عمدتا سطح آنها در حد استانداردهای بین‌المللی است.

سیدحسن ‌هاشمی با اشاره به تشکیل کمیته بررسی اثرات پارازیت‌ها بر سلامت‌ مردم، افزود: گزارش نهایی این کمیته به‌زودی آماده و تقدیم رئیس‌جمهور خواهد شد.

بعد از آن هم مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست از پایش امواج الکترومغناطیس در کشور و اجرای پایلوت این طرح در تهران و کرج خبر دادو همزمان رئیس‌کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران عنوان کرد که مدیریت شهری آمادگی لازم برای جمع آوری دکل‌های فشار قوی را دارد تا امید ها برای رفع مشکل پارازیت ها بیشتر و بیشتر شود.

مجلس هم وارد ماجرای پارازیت شد

بعد از این کش مکش های پارازیتی اما، در حالی که مشکلات هنوز به قوت خود باقی هستند ، مجلس نیز وارد میدان شد تا جایی که عضو هیئت رئیسه فراکسیون محیط زیست گفت: اثرات ناشی از امواج الکترونیکی، بر روی بافت‌های زنده انسان‌ها، افزایش آمار مرگ و میر به ویژه در اثر سرطان و سکته‌های قلبی و مغزی و ناراحتی‌های عصبی را به ارمغان آورده است.

کمال‌الدین پیرموذن، درباره تاثیرات منفی پارازیت‌ها بر روی انسان، گفت: استفاده زیاد از امواج رادیویی و پارازیت‌های ماهواره‌ای، آثار سوء زیستی و امکان آسیب‌های جسمانی و عمومی در اثر پرتوگیری از این امواج به وجود آورده است.

وی با بیان اینکه "امواج پارازیتی بدون ضرر وجود ندارد"، تصریح کرده: قدرت باندهای پارازیتی ارسال شده، بالاتر از قدرت میکروموج‌های ارسالی از ماهواره یعنی از 500 الی 600 مگاهرتز تا چند گیگاهرتز است، باندهایی که بالاتر از 20 مگاهرتز تا 200 گیگاهرتز هستند بر روی بدن اثر می‌گذارند اما بیشترین اثر مربوط به باندهای بالاتر از 300 مگاهرتز یعنی میکروموج‌ها و پارازیت‌ اندازهاست که چنین امواجی اگر دارای شدت و بسامد بالا باشند، سلامتی انسان را به طور کلی مختل و عوارض مختلفی ایجاد می‌کنند که بسته به بسامد موج، متفاوت است.

به گفته نماینده اردبیل در مجلس "هر چه این امواج، مدت بیشتری با بدن برخورد داشته باشند، خطرناک‌تر خواهند بود." پیرموذن، اضافه کرده: از طرفی زمان برخورد این امواج هم، آثار خاص خود را به دنبال دارد. همچنین تاثیر این امواج بر روی کودکان بیشتر از دیگر افراد جامعه است تا آنجا که کودکان خیلی زود به انواع بیماری‌ها مبتلا می‌شوند.

حالا هم در ادامه ابتکار اخبار خوش پارازیتی دارد که البته معلوم نیست تاثیر گذار خواهند بود یا خیر؟

اخبار پارازیتی ابتکار

معصومه ابتکار با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست از زمان تعیین تکلیف برای پایش و سنجش پارازیت ها به ابزار مورد نیاز مجهز نشده بود،افزود:یک سری اقدامات در زمینه ارایه گزارش به سازمان انجام شده است و امیدواریم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات همکاری لازم را در این باره داشته باشد.

معاون رییس جمهوری تاکید کرد:از وزیر ارتباطات خواستیم زمانی را برای برگزاری جلسه ای جهت بررسی و پیگیری وضعیت پارازیت ها تعیین کند که امیدواریم هرچه زودتر برگزار شود.
گفتنی است، امواج الکترومغناطیسی امواجی هستند که توسط حرکت ذرات باردار الکتریکی تولید می شوند، این امواج از فضای خالی، هوا و دیگر مواد عبور می کنند.

مطالعات و تحقیقات دانشمندان روی تاثیر امواج الکترومغناطیسی بر سیستم های مختلف زیستی از سال 1935آغاز شد. نتایج بسیاری از این تحقیقات نشان داد، امواج الکترومغناطیسی با تغییر در توزیع یون ها تاثیراتی بر ارگانیسم موجودات زنده از جمله رشد آنها دارد.

همچنین این مطالعات نشان داد: بین میدان های الکترومغناطیسی و از بین رفتن کلونی زنبورها در اروپا و آمریکا و همچنین مهاجرت پرندگان ارتباط وجود دارد.

در پاسخ به نگرانی های عمومی در مورد استفاده از این امواج روی سلامت انسان، در سال 1996 سازمان بهداشت جهانی (WHO) تلاش های تحقیقاتی را در این زمینه آغاز کرد. در ماه مه 2011، آژانس بین المللی تحقیقات سرطان وابسته به سازمان بهداشت جهانی، چکیده ای از خطرات بهداشتی میدان های الکترو مغناطیسی را منتشر کرد.

در این گزارش آمده است که شواهد محدودی از خطرات امواج الکترومغناطیسی روی سلامت انسان وجود دارد که از میان آنها می توان به افزایش خطر ابتلا به بیماری های گلیوما و نوروم آکوستیک (تومورهای سرطانی اعصاب و مغز) اشاره کرد.

در نتیجه این سازمان امواج الکترومغناطیسی را در دسته امواج  احتمالا سرطان زا (possibly carcinogenic) طبقه بندی کرده است.

در هر حال نکته اینجاست که هنوز هم مشکلات پارازیتی حل نشده اند تا تکلیف مردم و بیماریهای احتمالی مشخص شود و باید منتظر ماند و دید دولت و مجلس در این خصوص چه اقداماتی را انجام خواهند داد.

 

تعداد بازدید : 787

ثبت نظر

ارسال