احتمال رسیدن طلا به کف قیمت بازار

1393/01/30

طلا روز پنج‌شنبه را در بازارهای آمریکا با قیمتی پایین‌تر از روز چهارشنبه؛ یعنی 1293 دلار برای هر اونس به پایان برد. هفته گذشته با افزایش قابل‌توجه بهای طلا به‌خاطر بحران اوکراین شروع شد؛

احتمال رسیدن طلا به کف قیمت بازار

اما بعد قیمت این فلز با توجه به آمارهای خوب اقتصادی روندی کاهشی در پیش گرفت که به جز چهارشنبه در بقیه روزها تداوم داشت.

پنج‌شنبه و جمعه هم روزهای کاهش بهای اونس طلا بودند تا چشم همه به آغاز هفته کاری جدید باشد. هفته‌ای که انتظار می‌رود آمار اقتصادی منتشرشده در آن، تاثیر بیشتری از بحران‌های ژئوپلیتیک بر قیمت فلز زرد داشته باشند. این روزها آمارهای اقتصادی مثبت آمریکا و آمارهای اقتصادی منفی چین، اثری دوگانه بر جهت‌گیری قیمت طلا داشته‌اند.

طلا روز پنج‌شنبه را در بازارهای آمریکا با قیمتی پایین‌تر از روز چهارشنبه؛ یعنی 1293 دلار برای هر اونس به پایان برد. هفته گذشته با افزایش قابل‌توجه بهای طلا به‌خاطر بحران اوکراین شروع شد؛ اما بعد قیمت این فلز با توجه به آمارهای خوب اقتصادی روندی کاهشی در پیش گرفت که به جز چهارشنبه در بقیه روزها تداوم داشت. توافق انجام شده بین روسیه و آمریکا بر سر اوکراین می‌تواند اثرات اقتصادی بحران دیپلماتیک شرق و غرب را بیش از پیش کاهش دهد تا معامله‌گران طلا حتی بیش از هفته گذشته، گوش‌به‌زنگ تاثیر داده‌های اقتصادی دولت‌ها و بنگاه‌ها به‌ویژه اطلاعات آمریکا و چین باشند.

با این حال پنج‌شنبه بازار طلا از داده‌های اقتصادی آمریکا شامل گزارش نرخ بیکاری هفتگی و گزارش بانک مرکزی فیلادلفیا تاثیر بزرگی نپذیرفت و طلا چند دلار از قیمت چهارشنبه پایین آمد. تا اینجای کار، ماه آوریل قیمت 1277 دلاری و همین چند روز پیش قیمت 1331 دلاری را برای اونس طلا به همراه آورده است تا در نهایت، بازار روز جمعه هم با ادامه تاثیر سیاست و اقتصاد درگیر باشد. روز جمعه با ادامه خوش‌بینی‌ها به آمار اقتصادی طلا تغییر عمده‌ای را تجربه نکرد و در بازارهایی که باز بودند، قیمت حول و حوش 1292 دلار ماند. بهای اونس طلا در بازار لندن تا 1295 دلار (تا لحظه تنظیم این خبر) هم رسید.

به این ترتیب می‌توان گفت افت‌وخیزهای هفته گذشته در روزهای تعطیلی بازارهای عمده مالی جهان با ثباتی نسبی پایان یافت تا دوشنبه بازارها با نگاه به آمار چین و آمریکا آغاز به‌کار کنند. بیشتر تحلیلگران به وب‌سایت کیتکو گفته‌اند که این روزها آمار اقتصادی چین و ایالات‌متحده که انتشارشان از هفته گذشته آغاز شده بیشترین تاثیر را بر بازار طلا خواهند داشت؛ گرچه اوکراین نیز همچنان مورد توجه خواهد بود. از 33 کارشناسی که در گزارش‌های هفتگی «کیتکو نیوز» درباره طلا شرکت می‌کنند، این هفته 21 نفر به تحلیل بازار طلا پرداخته‌اند که هفت نفر از آنان افزایش قیمت طلا را پیش‌بینی کرده‌اند؛ درحالی‌که 12 نفر گفته‌اند که قیمت‌ها پایین خواهد آمد و دو نفر هم ثبات تقریبی را برای قیمت طلا محتمل دانسته‌اند. تحلیلگران مورد پرسش کیتکو شامل معامله‌گران شمش طلا، بانک‌های سرمایه‌گذاری، معامله‌گران طلای آتی و تحلیلگران بازار هستند.

این پیش‌بینی‌ها برای هفته پیش رو در حالی بیان می‌شود که هفته گذشته شاهد افت طلا تا حدی بود که تمام خیز گرفتن قیمت در ماه آوریل را خنثی کرد. افزایش رشد اقتصادی چین نسبت به پیش‌بینی‌ها گرچه خبر خوبی بود، اما ادامه رشدهای پایین دومین اقتصاد بزرگ جهان همچنان نگران‌کننده است. نگرانی‌ها نسبت به کاهش تقاضای طلای چین به‌خاطر رشد ضعیف در کوتاه‌مدت و همچنین ادامه این رشد پایین در ماه‌های آینده، باعث شده تا برخی از ادامه کاهش قیمت طلا در ماه‌های آینده خبر دهند؛ درحالی‌که چهارشنبه طلا روی میانگین 200 روزه‌اش؛ یعنی حدود 1300 دلار مقاومت می‌کرد، فعلا از آن مرز هم پایین‌تر آمده است.

دنیل پاویلونیس، دلال کالا در آرجیاو فیوچرز، می‌گوید: «پس از سقوط قیمت طلا در روز سه‌شنبه قیمت‌ها کمتر دست خورده‌اند، اما اگر آمار بد بیشتری از چین منتشر شود، این می‌تواند بر طلا اثرگذار باشد؛ تنها دلیلی که ممکن است این حرف‌ها را نقض کند، اوکراین است.»

کیتکو می‌نویسد داده‌های اقتصادی ایالات‌متحده و چین احتمالا این هفته مهم‌ترین اخبار بازار طلا خواهند بود. تحلیلگران به کیتکو گفته‌اند احتمال زیادی وجود دارد که با توجه به آمار خوب اقتصادی آمریکا قیمت‌ها باز هم پایین‌تر رود و به کف قیمت 2014 برسد و تا 1277 دلار افت کند؛ اما با توجه به آمار بد اقتصادی چین، کف قیمت ممکن است تست بازار برای تعیین قیمت باشد و قیمت‌ها بالاتر برود.

در میان آمارهای اقتصادی آمریکا که بناست منتشر شوند، آمار فروش مسکن از مهم‌ترین داده‌ها است که پیش‌بینی می‌شود بهبود جزئی در وضعیت بخش مسکن را بازتاب دهند. در مورد آمار چین هم شاخص خرید مدیران بانک HSBC مهم است که پیش‌بینی می‌شود برای چین بدتر از داده‌های پیشین باشد. تحلیلگران می‌گویند اگر قیمت اونس طلا این هفته افت را تجربه کند، باید منتظر بود و دید که آیا این کاهش قیمت‌ها بر تقاضای فیزیکی اثر خواهد گذاشت یا خیر؟

کاهش قیمت آلومینیوم تا مرز 3000 دلار (تن)
کاهش قیمت آلومینیوم تا مرز 3000 دلار (تن)

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن در تاریخ دوشنبه 20 مهر (12 اکتبر)، درحالی فعالیت خود را آغاز کرد که قیمت فروش نقدی آلومینیوم 3054 دلار و 50 سنت اعلام شد.

مطالب بیشتر
افزایش سرمایه 69.4 درصدی فایرا
افزایش سرمایه 69.4 درصدی فایرا

باشگاه آلومینیوم: شرکت آلومینیوم ایران با نماد «فایرا» از پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق‌العاده برای افزایش سرمایه خبر داد.

مطالب بیشتر
همکاری نولیس و بایرسدورف برای کاهش ردپای کربن بسته‌بندی آلومینیومی
همکاری نولیس و بایرسدورف برای کاهش ردپای کربن بسته‌بندی آلومینیومی

باشگاه آلومینیوم: شرکت‌های نولیس و بایرسدورف سهم آلومینیوم بازیافتی در قوطی کرم نیوآ را به 95 درصد افزایش دادند. این تغییر با هدف کاهش ردپای کربن بسته‌بندی و با حفظ دوام و ظاهر محصول، از طریق بهینه‌سازی ترکیب آلیاژ و فرایندهای تولید انجام شده است.

مطالب بیشتر
حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI
حضور میهن آلومینیوم (MAG) در سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمانIBBI

باشگاه آلومینیوم: سیزدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان IBBI از تاریخ 22 تا 25 شهریورماه 1405 در محل سالن‌های نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار شد و میهن آلومینیوم (MAG) نیز در این رویداد تخصصی حضور یافت.

مطالب بیشتر
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست
کاهش 1.7 درصدی تولید جهانی آلومینیوم در ماه آگوست

باشگاه آلومینیوم: تولید روزانه آلومینیوم در ماه آگوست 1.7 درصد کاهش داشته که ناشی از کاهش چشمگیر تولید آلومینیوم در کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس است.

مطالب بیشتر
محدودیت برق صنایع کاهش یافت
محدودیت برق صنایع کاهش یافت

باشگاه آلومینیوم: مصطفی رجبی‌مشهدی، معاون برق و انرژی وزارت نیرو و سخنگوی صنعت برق، با تاکید بر سیاست حمایتی وزارت نیرو از بخش تولید و اشتغال کشور، جزئیات تازه‌ای از نحوه تامین برق صنایع در بازه زمانی مدیریت مصرف را تشریح کرد.

مطالب بیشتر
تولید نخستین کلاف نورد سرد در کارخانه 5 میلیارد دلاری نولیس در آمریکا
تولید نخستین کلاف نورد سرد در کارخانه 5 میلیارد دلاری نولیس در آمریکا

باشگاه آلومینیوم: نولیس نخستین کلاف آلومینیومی را در خط نورد سرد کارخانه 5 میلیارد دلاری خود در آمریکا تولید کرد. این کارخانه در ظرفیت کامل سالانه 600 هزار تن محصولات نوردشده تولید خواهد کرد و مرکز بازیافت آن توان پردازش بیش از 15 میلیارد قوطی نوشیدنی در سال را دارد. آغاز ارسال تجاری برای سه‌ماهه دوم 2027 برنامه‌ریزی شده و کارخانه حداکثر 1000 نفر را به‌کار خواهد گرفت.

مطالب بیشتر
کشف 3600 کیلوگرم سیم مس و آلومینیوم سرقتی در شبکه برق کرمانشاه
کشف 3600 کیلوگرم سیم مس و آلومینیوم سرقتی در شبکه برق کرمانشاه

باشگاه آلومینیوم: شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه با همراهی دستگاه‌های انتظامی و امنیتی، در عملیاتی ضربتی موفق به کشف و ضبط 3600 کیلوگرم سیم مسی و آلومینیومی شد؛ اقدامی قاطع که در راستای صیانت از سرمایه‌های ملی و جلوگیری از اخلال در پایداری شبکه توزیع صورت گرفت.

مطالب بیشتر
صنایع پایین‌دستی خواستار اصلاح بهین‌یاب و افزایش عرضه آلومینیوم هستند
صنایع پایین‌دستی خواستار اصلاح بهین‌یاب و افزایش عرضه آلومینیوم هستند

باشگاه آلومینیوم: نشست کمیسیون صنعت اتاق ایران با موضوع بررسی وضعیت عرضه و تقاضای آلومینیوم و با هدف تقویت همکاری میان تولیدکنندگان آلومینیوم و صنایع پایین‌دستی این حوزه برای حل مشکل عرضه آلومینیوم در بورس کالا، برگزار شد. فعالان صنعت آلومینیوم خواستار اصلاح سازوکار عرضه، بازنگری در اطلاعات بهین‌یاب و رفع موانع تامین مواد اولیه شدند.

مطالب بیشتر
کاهش مجدد قیمت در بورس فلزات لندن
کاهش مجدد قیمت در بورس فلزات لندن

باشگاه آلومینیوم: بورس فلزات لندن در روز دوشنبه 13 مهر ماه (5 اکتبر) درحالی فعالیت خود را آغاز کرد که مجدداً شاهد کاهش قیمت آلومینیوم نسبت به هفته قبل از آن بودیم. قیمت آلومینیوم در ابتدای هفته 3106 دلار (تن) اعلام گردید اما در روز جمعه 17 مهرماه (9 اکتبر) بورس فلزات لندن درحالی به‌کار خود پایان داد که قیمت فروش نقدی آلومینیوم در بورس با 51 دلار (تن) کاهش به 3055 دلار (تن) رسیده بود.

مطالب بیشتر
آلین کلاب | فروش آنلاین آلومینیوم